Apiland – tărâmul sănătății

  • Mama, ce mâncăm azi de dimineață? mă întreabă copilul somnoros.

Privesc afară și mă întristez. Este încă noapte. De frig nu mai vorbesc. Copilul se pregătește să meargă la școală. Azi are ca de obicei o zi solicitantă: matematică, română, sport. Plus competiție la hochei. Plus teme de făcut. Are 9 ani și   are un program ce îi solicită energia, atenția, rezistența.

În fiecare dimineață mă gândesc ce să îi ofer astfel încât să îi încarc rezervorul de energie, să îi ofer hrană, nu mâncare. Hrana este cea care oferă organismului vitamine, minerale, energie nu doar umple stomacul și are gust bun. Sigur, pentru copil este important să aibă și gust bun, să arate și bine.

O alternativă care să ofere toate astea într-o porție mică și ușor de mâncat o reprezintă polenul. Bobițele acelea mici și galbene după care albinele aleargă hranice în fiecare zi sunt o sursă de hrană vie, sunt pline de micronutrienți pe care nu îi mai găsim în alimentația modernă și procesata.

  • Hei, mama, ce cauți în congelator? Mi-e foame, sper că nu te apuci să îmi faci acum o friptură.
  • Nu copile, scot polenul.
  • Dar de ce îl ții la congelator? Și de ce îl scoți? Ce vrei să faci cu el? Doar nu sunt albină să mi-l dai să-l mănânc.
  • Ba exact asta voi face: îți voi prepara un mic dejun rapid și delicios cu aromă de flori și care să îți dea putere pentru toată ziua.
  • Bineee, să văd dacă îmi place.

Pentru că este totuși iarnă și ne dorim să consumăm mai degrabă alimente calde decât reci, aleg varianta caldă de mic dejun în care să includ și polenul. Cât timp copilul se îmbracă eu încălzesc niște lapte, adaug o mână de fulgi de ovăz, un măr ras, o linguriți de miere și una de polen. Ornez totul cu câteva stafide, presar un pic de scorțișoară (preferata lui) și îi întind bolul frumos colorat. Nici nu apuc să termin de făcut pachetul că micul dejun a și dispărut.

  • Hei, cum a fost? Ți-a plăcut?
  • Daaa, să îmi mai faci așa. E tare bun. Acum pot să ies fără grijă în frigul de afară. Știu că albinele ne dau nouă numai bunătăți care ne apără de boli.
  • Așa este. Polenul pe care l-ai mâncat de exemplu, este polen crud din salcie și ajută la întărirea imunității, îmbunătățește vederea și ne menține tineri. Mai ales pe mine. Îl păstrez în congelator pentru că este un produs viu, cu enzime active. Știi tu, ca și probioticele.
  • Acum înțeleg și cum de ne protejează: ajunge în stomac și acolo face toată treaba. Am învățat eu că în stomac se produce lupta cu virușii, iar noi trebuie să venim cu armata de apărare ca să rămânem sănătoși.
  • Așa este. Acum hai, fuga la școală!
  • Chiar că fug, la câtă energie mi-a dat polenul.

Dacă tot am făcut pentru copil un mic dejun așa gustos nu ezit să îmi prepar și mie un shake din suc de portocale și grefe, o lingură de miere și una de polen. Și eu am nevoie de energie pentru a face față tuturor treburilor care mă așteaptă.

Ideile de mic dejun nu le-am inventat eu ci le-am găsit pe site-ul Apiland căutând informații despre produsele apicole pe care le-am primit din partea magazinului, pentru a le utiliza cât mai corect și a ne bucura de beneficiile acestora.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

8 thoughts on “Apiland – tărâmul sănătății

  • January 25, 2018 at 10:51 am
    Permalink

    Hmmm, ce idee bună. Au voie şi adulţii la polen, nu? 😀
    Serios, mulţumesc pentru idee, aş avea nevoie şi eu de nişte “ajutor” natural.

    Reply
    • January 25, 2018 at 11:04 am
      Permalink

      eu chiar cred ca adultii au si mai multa nevoie. copiii au energie de nici nu stii de unde. pe cand noi uneori abia ne târâm. iti recomand cu drag sa faci o cura de 7 saptamani. dar mai bine intri pe site si vezi o multime de informatii utile.

      Reply
  • January 25, 2018 at 4:42 pm
    Permalink

    Ce interesant 🙂 Stiam de miere- ca este foarte buna ptr sanatate, imunitate etc. dar despre polen acum aflu. Multumesc, chiar m-ai facut curioasa.

    Reply
    • January 25, 2018 at 5:03 pm
      Permalink

      Ma bucur ca iti este de folos articolul si chiar te rog sa intri pe site si sa citesti mai multe si sa comanzi. Sunt preturi foarte bune din ce am vazut eu si am comparat cu ce stiu.

      Reply
  • January 25, 2018 at 5:26 pm
    Permalink

    Multumesc de idei, Valy!
    Am luat si eu miere de la ei, de tei si de salcam. Altceva nu am incercat insa!
    Si chiar ai dreptate. Macar periodic ar fi bine sa ne mai energizam si noi! 🙂
    O seara placuta si un final de saptamana minunat!

    Reply
    • January 25, 2018 at 8:38 pm
      Permalink

      Multumesc si eu de vizita ta constanta si ma bucur ca gasesti mereu inspiratie pe blogul meu!
      Un weekend frumos si tie!

      Reply
  • January 31, 2018 at 1:11 pm
    Permalink

    Mmmm, ce bunătate! E fain că ne încurajăm pentru a fi sănătoși și energici, noi și pruncii noștri! :*

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: