Fragonard – parfumuri solide

Dacă am un regret în viață acela este că nu am învățat limba franceză la un nivel la care să pot conversa și chiar citi o carte. Am făcut câțiva ani de franceză în școală dar am rămas doar la nivelul la care pot citi cu un vag accent (în capul meu însă sună bine). Sunt emisiuni culinare la care mă uit doar pentru a asculta franceza. Atât soțul cât și fratele meu au fost în Franța și cunosc limba la nivel conversațional dar rareori îmi satisfac dorința de a-mi adresa câteva cuvinte în limba lui Moliere.

Mă fascinează când citesc în cărți despre străduțele din Paris, despre viața boemă din Franța, despre provinciile acestei țări, mă îndrăgostesc rapid de câte o povestire cu iz franțuzesc sau de câte o ilustrată cu locuri și oameni de pe acolo.

Cu ani în urmă, pe când făceam pe croitoreasa personală, mi-am cusut chiar și o bască așa cum poartă franțuzoaicele. Nu am purtat-o prea mult pentru că nu mi se potrivea deloc cu restul ținutei.

În schimb AnaaBlu mi-a atras atenția imediat când a apărut la întâlnirea Galați Beauty Swap cu ținuta ei parcă desprinsă dintr-un film franțuzesc. Păr blond, lung, bască roșie, haină roșie, fustă din piele, eșarfă ecosez, trup înalt, privire misterioasă, machiaj sofisticat. Totul completat de un aparat foto foarte chic, personalizat. Jur că în secunda în care mi-a întins mâna să facem cunoștință mă așteptam să aud un como sa va rostit din vârful buzelor sau măcar un r graseiat într-o română frumos rotunjită. Chiar și după ce am făcut cunoștință tot nu mi-am scos în cap ideea că fata asta vine de fapt dintr-un film franțuzesc. Spuneți și voi dacă nu îți imaginezi o întreagă poveste doar prinvind această fotografie?

Nu știam atunci, la întâlnire, că voi aduce cu mine acasă și o bucățică de Franța, mai precis acel parfum franțuzesc despre care tot citeam în cărți. L-am descoperit cu încântare sub forma unor minuscule cutii ce ascundeau în ele parfumuri suave de trandafir, portocale, vanilie și violete. Le-am mirosit pe rând, am închis ochii și am imaginat despre fiecare câte o poveste.

 

Cum să nu îmi placă mirosul trandafirului de mai dacă este floarea mea preferată, dacă reprezintă luna în care m-am născut?

Cum să nu îmi placă mirosul proaspăt de flori de portocale care îmi înviorează simțurile?

 

Cum să nu îmi placă mirosul de violete care este atât de suav și delicat, atât de feminin și sensibil?

 

Cu vanilia nu sunt foarte bună prietenă dar e o aromă atât de discretă, deloc dulceagă sau insinuantă, încât l-am și asociat pe loc cu o rețetă de prăjituri pregătită de una din cofetăresele mele preferate de la TV Paprika.

Iată cum patru cutiuțe parfumate ascund în ele adevărate povești. Poveștile vin chiar de acolo, din Franța, sunt parfumuri solide obținute în principal din ceară, uleiuri esențiale și uleiuri naturale.

Când am deschis site-ul Fragonard, de unde vin poveștile astea, am ales limba franceză și… am pornit într-o adevărată călătorie. Am citit despre istoria parfumurilor, am admirat cutii și cutiuțe, am citit etichete și denumiri, m-am delectat minute bune cu albumul magazinului, plin de poze frumoase dar și de texte plăcute.

 

Parfumurile pe care le-am primit îmi plac pentru că sunt în cutiuțe mici, le pot lua cu mine oriunde, pot fi o idee minunată de cadou, se aplică ușor (eu nu prea suport parfumurile cu pulverizare, pe bază de alcool). Sunt adevărate bijuterii.

În magazin se mai găsesc o mulțime de produse într-o prezentare de care te îndrăgostești și pe care ți le dorești în baie pentru a porni într-o călătorie imaginară spre Franța. Eu m-am documentat cu mare plăcere pentru acest articol și mă voi întoarce de multe ori la imaginile și informațiile pe care mi le dezvăluie internetul despre marca Fragonard.

Am aflat cu această ocazie și despre o plantă numită Verbina (sau în denumirea populară Veronica), o plantă cu deosebite efecte terapeutice ( trateaza insomniile, migrenele, hipertensiunea arteriala, durerile de stomac, starile de nervozitate, oboseala fizica si psihica), iar ca utilizări externe   se numera si vindecarea eficienta si rapida a eczemelor, ranilor, taieturilor, vanatailor, muscaturilor de insecte peste care se aplica local unguente cu extract de verbina. 

Iată cum o mică cutie de parfum solid îți  poate spune o poveste și te poate purta într-o lume imaginară dar atât de plăcută. Parfumurile astea au devenit  evadarea mea în mici clipe de răsfăț olfactiv.

Voi ați folosit vreodată parfumuri solide? Știați de această marcă de produse?

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Fragonard – parfumuri solide

 • February 6, 2018 at 9:32 am
  Permalink

  Nu am folosit niciodată, dar m-ar tenta ăla de violete, ador mirosul lor şi mi se pare foarte dificil de capturat într-un parfum!

  Reply
  • February 6, 2018 at 11:53 am
   Permalink

   Laura le gasesti la AdaShop in București. Mie cel mai mult imi place cel de citrice. Dar si cel de violete mai pentru seara, ma duce cu gandul la catifea 🙂

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: