Yves Rocher în România

Preocuparea pentru frumusețe și înfrumusețare a existat din cele mai vechi timpuri ale omenirii, nu este nicidecum ceva descoperit în epoca modernă. Oamenii au fost mereu preocupați de aspectul lor,  prin înfrumusețare transmițând și informații despre statutul lor social, despre gradul de emancipare la care sunt.

Cele mai la îndemână produse de îngrijire au fost cele din natură, mai exact plantele, lemnul, pietrele, nisipul și altele de acest fel. Odată cu descoperirea produselor de sinteză, obținute în laborator, procesul de îngrijire și înfrumusețare a devenit tot mai accesibil oamenilor, produsele au devenit mai rezistente și stabile, ajungând să fie comercializate în masă.

Dar preferința pentru ingredientele naturale, compatibile cu pielea și chimia omului, a făcut ca preocuparea pentru integrarea acestora în produsele de îngrijire să devină tot mai mare.
PASIUNEA PENTRU UNIVERSUL VEGETAL

Un om cu o viziune asupra acestui aspect a fost și domnul Yves Rocher, născut în inima Bretaniei, localitatea Gacilly – Franța. Și-a transformat podul casei în laborator și a inventat o cosmetică inedită, ce respectă atât femeia cât și natura.

LUMEA SE SCHIMBĂ, VIZIUNEA RĂMÂNE

Din podul unei case produsele au ajuns să fie fabricate în laboratoare moderne, plantele să fie recoltate de pe terenuri proprii, în localitatea Gacilly. Se practică o agricultură biologică, naturală pe 55 de ha de teren. Viziunea fondatorului companiei este dusă mai departe de către nepotul acestuia care duce mai departe misiunea de a oferi produse din ingrediente naturale, utilizând procedee ce respectă compoziția activă a fiecărei plante.

O ECHIPĂ DE EXPERȚI UNICĂ ÎN LUME, DIN 1959

De la viziunea fondatorului și preocuparea lui pentru cercetarea plantelor, echipa de cercetători a companiei a crescut, ajungând în prezent la 150 de experți în domenii precum plantele (cultivare, extragere), puterea de asimilare și compatibilitate cu chimia umană, compoziția pielii și starea de sănătate a acesteia.

Marca Yves Rocher își păstrează preocuparea pentru universul vegetal și frumusețea femeilor.

Eu personal nu folosesc multe produse cosmetice și de îngrijire iar cele pe care le folosesc sunt de cele mai multe ori produse de către companii cu vechime pe piață, cu preocupare și pentru alte aspecte decât cele de vânzare (cum ar fi conservarea mediului, implicare socilă). O altă gamă de produse pe care o folosesc este cea obținută pe scară redusă, confecționate de către prietenele mele preocupate de realizarea acestor produse din ingrediente cât mai naturale (sau cel puțin așa cred eu, aici încă mă documentez).

Ceea ce mi-a atras atenția la produsele Yves Rocher în prezentarea la care am asistat în cadrul evenimentului Galați Beauty Swap a fost combinarea celor două criterii după care mă ghidez: sunt produse de către o companie cu vechime și conțin ingrediente naturale.

Un alt aspect care m-a făcut să ciulesc urechile este acela al existenței unui club ce oferă avantaje de preț dar și de a primi cadouri din partea companiei. Ideea pentru care sunt oferite aceste cadouri este aceea ca unii clienti isi doresc anumite produse, vor sa le incerce, dar poate nu au posibilitatea. Primindu-le cadou le pot incerca, promova si chiar cumpăra cu viitoarea ocazie. Cu alte cuvinte cumperi produse cu reducere, beneficiezi de promoții și cadouri și ai și posibilitatea de a obține avantaje dacă devin și alți oameni interesați de companie prin intermediul tău.

Am primit la Beauty Swapdin Galați două produse pentru testare pe care vi le prezint în continuare.

Este vorba despre un Gel demachiant pentru curățarea tenului care se aplică pe tenul umed dimineața și seara. Este obținut din extract de mușețel și nu usucă pielea. Din nefericire eu nu aveam o rutină zilnică de curățare a feței decât în perioadele în care aveam un produs corespunzător. Îmi place gelul pentru că se aplică ușor, are o textură plăcută și curăță perfect pielea.

Cel de-al doilea produs primit pentru testare este o Cremă reparatoare de zi. Ce am observat până acum la această cremă este că are un grad mare de absorbție, nu încarcă pielea și nu îngrasă tenul. Are o textură fină și foarte suav parfumată (eu nu suport cremele care au miros greu, evident artificial).

Am adulmecat cu interes și parfumurile care au fost expuse la eveniment și mi-au plăcut pentru că sunt tot așa suave, cu mirosuri plăcute, fără să mă ia amețeala de la ele. Eu sunt foarte sensibilă la parfumuri, mai precis foarte rar îmi găsesc un parfum care să îmi placă și să îl pot purta. Dar voi încerca unul din parfumurile companiei cât de curând.

Dacă în urmă cu câțiva ani produsele Yves Rocher se găseau doar în alte țări, fetele povesteau că atunci când au avut ocazia să plece afară aduceau cu ele diverse creme și parfumuri, acum acestea se găsesc și la noi în țară.
Recapitulând motivele pentru care mi-a atras atenția această companie, ele ar fi: grija pentru ingredientele folosite, implicarea cercetării în procesul tehnologic, continuitatea de-a lungul timpului, implicarea socială și grija pentru mediu (ambalaje reciclablile), existența unui club cu avantaje la cumpărare.
Voi folosiți sau ați folosit produse Yves Rocher? Cum vi se par? V-ar tenta să le încercați?

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

6 thoughts on “Yves Rocher în România

 • January 23, 2018 at 11:12 am
  Permalink

  Am si eu gelul acesta si e foarte, foarte bun. Mie mi se potriveste perfect.

  Reply
  • January 23, 2018 at 12:35 pm
   Permalink

   Ma bucur sa aud asta :).

   Reply
 • January 25, 2018 at 2:14 pm
  Permalink

  Eu nu am aproape deloc preocupari in domeniul cosmetic, in afara de ruj si depilat sau, foarte foarte rar, putina pudra de ten sau o crema hidratanta. Dar Yves Rocher imi va aduce aminte mereu de primele cataloage pentru livrari prin posta pe care le-am vazut eu, la inceputul anilor ’90, pe cand lucram la Paris. Am cumparat atunci mai multe lucruri de la ei (creme, demachiante si parfumuri, daca imi aduc bine aminte), imi placea raportul calitate-pret si, mai ales si mai ales, faptul ca primeam mereu cate un bonus la fiecare comanda, un mic cadou care, pt o tanara iesita nu demult din comunism, era ceva deosebit de placut 😉

  Reply
  • January 25, 2018 at 5:11 pm
   Permalink

   Uite ca acum poti sa o iei de la capat aici , in România.
   Nici eu nu sunt mare cunoscatoare in ale cosmeticelor si nici mare consumatoare dar acum, in ultima vreme, cu atatea informatii derutante despre ce e bun si ce nu, am inceput sa ma documentez mai mult si pentru ca am primit produse voi scrie despre ceea ce aflu despre ele.

   Reply
 • February 4, 2018 at 3:49 pm
  Permalink

  ador produsele lor 🙂

  Reply
  • February 5, 2018 at 8:05 am
   Permalink

   ma bucur sa aud asta 🙂

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: