Gradina din balcon

Frigul iernii ne-a tinut la caldura în casa, protejati de zidurile camerelor si de ferestrele bine izolate, astfel încât frigul sau curentul sa nu ajunga la noi.

Totusi primavara este aproape iar dorinta noastra de a petrece cât mai mult timp pe afara este din ce în ce mai mare. Atunci când ne-am mutat în apartamentul actual nu am vazut un inconveninet în faptul ca nu este “îmbracat” cu geamuri termopane, dimpotriva, m-am bucurat de faptul ca voi putea si eu tine în balcon o muratura, o leguma, o haina la uscat, tot felul de chestii ce necesita aer si temperaturi mai scazute decât în apartament.

Dar odata cu venirea primaverii îmi doresc foarte mult sa pot folosi balconul si altfel decât pe post de “beciul bunicii”. Visez la o cafea servita în balcon, dimineata devreme, când soarele abia rasare oferindu-mi pânza multicolora a cerului spre admiratie si încântare. Visez la o masuta mica de lucru, la care sa ma asez pentru a mesteri diversele mele proiecte handmade, cu draperiile trase pentru a ma feri de soarele puternic al amiezii, dar ascultând cu placere însa ciripitul vesel al pasarilor ce obisnuiesc sa îsi petreaca zilele în copacii înalti de lânga blocul nostru.

Nu am un bolcan mare de aceea de ceva vreme sunt cu ochii pe solutii cât mai eficiente de amenajare a unui spatiu mic. Îmi doresc sa fie si practic dar si cu mult bun gust. Si ce poate fi mai placut într-un balcon decât sa îti amenajezi o mica gradina care sa te încânte cu verdeata si coloritul ei.

Sigur, nici macar plantele nu sunt gratis, de aceea tot ce visez eu cu atâta nonsalanta sunt constienta ca ma va costa ceva banuti. Dar sa stiti ca nu foarte multi. Am facut câteva calcule simple pentru fiecare varianta în parte.

Varianta 1  de balcon: scaun pliant 60 de lei, masa plianta 150 de lei, perne decorative 80 de lei, covor – mocheta 100 de lei, ghivece cu flori 100 de lei. Total aproximativ 500 de lei.

amenajare-balcon-inchis-si-ingust-8
sursa foto: www.homedecomag.ro

Varianta 2: fotoliu ratan – 250 de lei, mocheta 100 de lei, masuta decorativa 50 de lei, flori decorative 100 de lei. Total aproximativ 500 de lei.

amenajare-balcon-inchis-si-ingust-9
sursa foto: www.homedecomag.ro

Dupa cum vedeti nu mi-ar trebui o suma foarte mare pentru a-mi împlini o dorinta. Desigur, când nu ai banii respectivi totul poate ramâne doar o dorinta neîmplinita. Dar, asa cum Costin a primit o frumoasa gradina în dar, Provident ma poate ajuta si pe mine sa îmi vad balconul pregatit de primavara si vara.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: