Ispite, libertate, meserie: Dante

– Mama, ce inseamna ispite?

– Sunt acele mici chestii care te apuca de nasuc si te fac sa te duci catre ele: bomboane, ciocolate, jucaria altuia care pare mai frumoasa decat toate jucariile tale. Astea sunt micile tale ispite. Cand vei creste mare vor creste si ispitele odata cu tine.

– Ahaaa, inteleg. Adica fetele vor creste, nu?

935762_325963550865672_85878442_n (1)

………………

– Mama, vreau sa fiu liber!!!  declara Dante revoltat dupa repetatele mele incercari de a-l convinge sa isi incarce bateriile cu un somn bun de amiaza.

I-am oferit cateva clipe de libertate, aratandu-i pe unde este iesirea din casa, scarile pe care poate cobora spre regasirea libertatii.

S-a intors repede in brate primitoare de mama, a adormit epuizat de atata rezistenta.

Dupa odihna nu am putut sa nu aprofundez subiectul:

– Ce inseamna pentru tine sa fii liber?

– Adica sa numai fiu inconjurat de tine. Tu ma puneai cu forta la somn si eu nu vroiam. Eu vreau sa fiu liber sa fac numai ce vreau eu . Mereu.

Ce bine ar fi dragul meu sa fie posibil asta . Stiu eu ca, de vei avea libertate deplina, o vei folosi cu discernamant (asta dupa ce vei face cateva cucuie de la pragurile de sus, desigur).

……………………………

De la o vreme Dante pare mai interesat de compania domnisoarelor dispuse sa il asculte si sa isi dea ochii peste cap de uimire la nu stiu ce cugetari profunde emite el. Se fastaceste insa ca un adolescent cand vreauna il pupa pe obraz si il tine in brate. Redescoperindu-ma, dupa minute bune, imi sopteste timid la ureche:

– Imi place de fata aia. M-a pupat pe obraz…

Daca de pe acum ….

………………….

Tot din cugetarile lui Dante, bosumflat ca o fata ce ii placea lui a ales sa danseze cu un baiat de seama ei (adica major 🙂  ):

– Daca cineva s-a casatorit, numai are voie sa danseze cu altcineva.

Asa sa stiti si voi si nu care cumva sa faceti altfel. Pana si o minte de copil stie asta….

dante pe ganduri2

……………………………..

Unul din jocurile lui favorite din ultima vreme a devenit aceea de-a doctorul. Dar nu orice fel de doctor. Ci acela care aduce pruncii pe lume. Sub bluza mea aterizeaza vrand nevrand o minge/ o papusa. Isi aduce apoi ustensilele de doctor si incepe sa ma impunga cu toate cele pana extrage “copilul”.

Nu uita nici o operatiune: consult, anestezie, operatie (am preferat sa-i spun de operatie decat sa-i vorbesc despre alte cai de nastere, nu de alta dar m-ar fi pus sa-i arat sa vada ce-i inauntru). Se ocupa apoi cu mare seriozitate de noul nascut: taie cordonul (nu ma intrebati de unde stie si asta), aspira, spala, infasa si mi-l pune satisfacut la san.

– Mama, imi place sa fiu doctor sa ajut oamenii sa se faca bine.

Cum zici tu dragule. Si cum simti. Orice drum vei alege in viata te voi sprijini si incuraja cu tot ce pot si tot ce am. Si ceva in plus.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.