Gradina de la fereastra

De cele mai multe ori când urmaresc o emisiune culinara privirile îmi sunt atrase nu neaparat de ustensilele folosite cât de aranjamentul bucatariei în care se desfasoara operatiunile.

Dar cel mai mult si mai mult îmi plac acele ghivece cu plante aromate din care bucatarii rup câte o frunzulita de busuioc, de rozmarin, de cimbru sau alte minunatii culinare.

Multa vreme am visat si eu la aceste ghivece minunate dar la vechea noastra locuinta nu aveam spatiu destul pentru asa ceva. Acum am si spatiu si lumina din plin.

De aceea m-am grabit sa iau câteva plicuri cu seminnte pe care sa le sadesc în gradina mea de la fereastra. Pâna când va veni vremea calda si potrivita pentru a le planta pe ele, am plantat câtiva bulbi de zambile care au si crescut frumos si parfumate, spre bucuria lui Dante.

Nu am cumparat ghivece speciale ci am reciclat câteva recipiente din material plastic. Daca va ramân cutii de la iaurt, înghetata sau alte produse culinare va sfatuiesc sa nu le aruncati. Puteti obtine niste ghivece dragute pe care sa le decorati asa cum va doriti. Daca mai aveti si un copil în preajma atunci distractia este garantata.

Cu câteva tuburi de acrilice puteti obtine niste ghivece de flori unicat. Foarte important: pentru ca acuarela sa prinda pe suprafata de plastic, amestecati cu aracet. În rest numai aveti nevoie decât de rabdare si imaginatie. 

Micul meu gradinar a fost încântat de operatiunea  decorarii si cultivarii plantelor.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: