Cosmetice bio (a)

Auzim tot mai des în ultima vreme despre un stil de viata sanatos, despre alimentele bio, despre produsele de curatat bio. Bio înseamna acele produse care sa nu contina în componenta lor elemente artificiale, de sinteza, procesate industrial. Ma feresc sa spun chimice pentru ca, pâna la urma, din combinarea a doua sau mai multe substante rezulta tot un compus chimic.

Comerciantii de produse bio îsi doresc sa ne ofere o alternativa sanatoasa la ceea ce se gaseste pe scara larga în comertul traditional. Tot mai des obisnuim sa ne uitam pe etichete, sa citim cu atentia lista ingredientelor si chiar sa alegem sa nu cumparam un produs daca ceva nu ne place în ceea ce citim. Asta pentru ca acum avem alternative si suntem mult mai bine informati. Sau ar trebui sa fim.

Aceleasi reguli ar trebui sa se aplice si la produsele de îngrijire si frumusete, nu doar la alimente. De multe ori ne-am surprins uitându-ne în vitrina unui magazin de cosmetice, intrând apoi pentru a încerca un ruj si cumparându-l doar pentru ca ne place culoarea. Dar cu siguranta nu am întrebat vânzatoarea despre compozitia acelui produs. Pentru ca, pâna la urma, fie el ruj, fard de ochi sau de obraz, tot pe pielea noastra îl aplicam. Iar pielea, ca fiind cel mai mare organ al corpului nostru, este cea care absoarbe si cele mai multe substante din mediul înconjurator. Inclusiv din produsele cosmetice sau de curatare corporala. Dar si din produsele de curatare din gospodarie.

Eu am optat de mai bine de doi ani sa folosesc produse bio, produse fara compusi chimici, atât cât mi-a stat în putinta, desigur. Nu folosesc balsam de rufe, preferând otetul pentru clatire si dedurizarea apei. Produsele de curatat le cumpar de pe internet din magazine specializate în astfel de produse bio. Am încercat si câteva de la rafturile de produse bio din supermarketuri, pentru ca în ultima vreme au aparut si astfel de rafturi. Unele au fost de calitate, altele doar numele de ele.

Acelasi lucru încerc sa fac si în ceea ce priveste cosmeticele. Atât cât pot încerc sa folosesc cosmetice bio, mai ales ca eu nu folosesc prea multe astfel de produse. De aceea îmi doresc ca cele pe care le folosesc sa fie de calitate si cât mai naturale. Eu mereu spun: mai bine mai putine si bune decât multe si proaste. 

logo00

Daca urmati linkul veti descoperi un magazin pe care eu îl cunosc de aproape doi ani, un magazin în ale carui produse eu cred si pe unele chiar le-am încercat. Chiar si unele din prietenele mele achizitioneaza produse din acest magazin. Gama de produse cosmetice pentru adulti dar si pentru copii este atractiva si de foarte buna calitate.

Oferta de seturi cosmetice cadou este de asemenea varita si eu cred ca reprezinta o alternativa la produsele de duzina de pe piata. Decât sa ne oprim la prima taraba sa cumparam ce gasim, mai bine facem elegant comanda din fata calculatorului si produsele ajung direct la persoana vizata. Nu am ce face – online shoping addicted :).

 

 

 

 

 

 

 

Din toate aceste motive, BIO este alegerea corecta!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.