Sport, casual sau elegant – 10 produse, mai multe ținute

O știți pe aia cu: nu am cu ce să mă îmbrac? Cine nu o știe. Mai ales consorții noștri  o cunosc foarte bine. Nu contează că avem șifonierul plin de haine și că doar ce ne-am cumpărat două rochii, pentru evenimentul de a doua zi cu siguranță nu avem nimic de îmbrăcat.

Și cum să ai câte ceva potrivit pentru fiecare moment când mai ești și mamă? Cum să reușești să te îmbraci adecvat pentru fiecare moment al zilei, pentru fiecare eveniment al săptămânii și al lunii? Ca să nu mai zic de anotimpuri și anii care trec….

Prima zi de scoala, prima zi de muncă, sedinta cu parintii, teatru cu prietenele, cina cu soțul, conferințele de blogging la nivel național sau local sunt tot atâtea evenimente ce îți pun imaginația la încercare și te trimit la evaluarea și reevaluarea continuă a garderobei.

Bașca acum, în epoca modernă când avem cu toții telefoane cu cameră și ne facem poze peste poze pe care ne grăbim să le postăm pe rețelele sociale. Pe bune, nu se face să apar cu aceeași ținută la două evenimente diferite. Pur și simplu pare că nici măcar nu am participat la două evenimente. Complicat, nu e așa?

Totuși  nu putem cumpăra câte o ținută nouă pentru fiecare eveniment că doar nu suntem vedete tv. De aceea voi face cumva un rezumat și voi alege 10 obiecte cu ajutorul cărora putem onora fiecare eveniment cu brio dar mai ales cu încredere că suntem bine îmbrăcate chiar si atunci când avem peste 40 de ani și suntem mame parcă mereu fugărite de către o situație sau alta.

Ținuta sport

Dacă tot am vorbit despre fugărit voi începe cu ținuta sport pentru că vreau nu vreau ieșitul în parc, fugăritul unei mingi sau alergatul după copilul cel mic sunt sporturile mele zilnice începând cu primăvara devreme și terminând cu toamna târziu.

Pentru asta am neapărat nevoie de

  1. o bluză sport și
  2. un pantalon sport pe care să le trag repede pe mine, în care să mă simt foarte comod, să fie din materiale potrivite dar să fie și cool- sunt totuși mamă de băieți și trebuie să arăt tânără și în formă, nu-i așa?

Ținuta casual

Un alt sport pe care îl practic zi de zi este să îl duc pe cel mic la grădiniță, să ies la cumpărături sau să fac diverse alte acțiuni pe afară sau prin oraș. Pentru asta am nevoie tot de un pantalon comod dar care să nu fie nici sport nici elegant. Grea alegere? Nu și dacă alegem un pantalon casual, cu o lungime potrivită atât pentru un pantof  cu talpă joasă cât și pentru un pantof mai elegant. Dacă la acest pantalon asortez o bluză casual cu mâneci largi, nici foarte elegantă dar nici tip sport, mi-am compus o ținută perfectă pentru toate câte am de făcut astfel încât să arăt și bine îmbrăcată dar nici foarte pretențios îmbrăcată.

Trecem acum la categoria de evenimente ce necesită un pic mai multă atenție la alegerea pieselor vestimentare: evenimentele sociale,  o lansare de carte sau de produse, o conferință sau un curs.

Multă vreme eu am fost adepta pantalonului dar în ultima vreme am început să am preferințe și pentru femininele fuste și elegantele rochii.

Ținuta elegantă

Voi începe însă cu pantalonul elegant, acel pantalon negru care te poate salva din multe situații dificile. Dacă îi asociezi acestuia o cămașă elegantă dar totuși lejeră fără a fi însă prețioasă, dacă această cămasă mai are și o broderie pe piept, ai scăpat și mai ușor nemaitrebuind să umbli după accesorii și alte podoabe. Spuneți voi dacă nu este cea mai potrivită ținută pentru cele enumerate de mine mai sus:

Nici la rochii sau fuste alegerile nu sunt mai usoare pentru că și ele ar trebui adaptate diverselor evenimente.

Tipuri de fuste

La capitolul fuste prefer două categorii:

  1. fusta denim (sau tip denim) pe care să o port cu un tricou lejer vara sau o bluză tip sport în celelalte sezoane
  2. fusta de lungime medie, din material colorat, modernă, cloș pe care să o pot purta atât cu pantofi sport cât și cu un pantof enegant.

 

La capitolul rochii lucrurile se complică întotdeauna. Cred că dacă ar fi după noi, femeile, ne-am cumpăra câte o rochie pe săptămână și tot nu ar fi de ajuns.

Dar în ultimii ani am ajuns la concluzia că e mai bine să ai câteva rochii de calitate decât să ai tonă de rochii nepotrivite ca si material, formă sau culoare.

Pentru viața de zi cu zi, pentru mersul la mall, pentru mersul la birou sau la  bibliotecă, la conferințe sau la întâlniri cu fetele, la evenimente de blogging sau lansări de produse, iată tot felul de ocazii în care rochia este vedeta iar tu devii, datorită ei, vedeta zilei în comunitatea ta de pe rețelele sociale.

Tipuri de rochii

Am să vă prezint două astfel de rochii care se potrivesc la mai multe ocazii:

  1. rochia alb negru
  2. rochia roșie

Eu cred că o rochie elegantă alb negru te poate ajuta de multe ori să arăți bine, să fii elegantă, se poate mula pe un dress-cod gen anii 80, jazz, filmul alb negru, simplitate și eleganță sau alte asemenea.

Rochia roșie este acea rochie care atrage privirile oriunde te duci, care îl poate face pe soțul tău să se reîndrăgostească de tine sau care să îți dea încrederea în tine de care ai atâta nevoie în unele zile.

Eu am ales să port rochia alb negru la un eveniment de beauty pentru a întregi atmosfera unui local cu specific de jazz și rochia roșie aleg să o port atât la evenimente de familie (botezul unei nepoate desfășurat la un local în aer liber) sau o călătorie cu trenul cu un scop nu  tocmai plăcut dar care necesita multă încredere în mine.

Ce este frumos la ținutele pe care vi le-am prezentat mai sus este că acestea se pot combina între ele, că putem obține mai multe ținute folosind aceleași produse, că putem ieși cu ajutorul lor din tot felul de situații și putem face față tuturor provocărilor zilnice.

Știu că vine sezonul rece și că vă întrebați poate dacă nu sunt cam dezbrăcată cu ținutele astea. Dar să nu uităm că există și categoria de geci și paltoane pe care le putem achiziționa și care ne țin de cald atunci când soarele nu mai este așa de prietenos.

Articolul a fost scris răspunzând provocării lansate de către Answear.ro, retailerul multibrand lansat în Polonia. Practic ai un dressing din care alegi produse originale, le probezi la tine acasă și păstrezi doar ce ți se potrivește. Dar, datorită filtrelor atât de bine gândite și detaliate de pe site, cred că e cam greu să dai greș în ceea ce privește mărimea potrivită. Există chiar  și un club Answear pentru clienții fideli. Nu e așa că e foarte cool?

Articol înscris în competiția SuperBlog – proba 1.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: