City break în Madrid – cadou pentru soțul meu

Copii, job, cumpărături, facturi,  teme, obligații, iar copii,  doctori, facturi, vizite, parc, mofturi, gătit, liste, indatoriri, nervi, conflicte, copii.

Dar noi oare unde suntem? Adică noi doi, tu și eu. Noi, cei care eram odată, acum niște ani. Avem momente în care parcă nici nu ne mai auzim unul pe altul. Am uitat să ne mai privim în ochi, să ne mai vedem. Mi-e dor să te țin de mână pe stradă, să mergem unde vedem cu ochii doar pentru că așa simțim nu pentru că trebuie. Mi-e dor să mă trezesc după răsăritul soarelui, să beau cafeaua alături de tine, să mâncăm ceva dulce împreună fără ca alte guri pofticioase să năvălească asupra noastră. Mi-e dor să ne regăsim.

– Hei, nevastă, ce e cu mesajul ăsta pe care mi l-ai trimis azi?

-Aaa, mesajul ăla? Păi mă luase și pe mine visarea când mi-au căzut ochii pe oferte city break.

-Eu cred că ai mâncat ceva stricat azi sau de la oboseală ți se trage. Mai bine culcă-te devreme în seara asta că mâine iar te plângi că te-au trezit copiii prea dimineață și nu ți-ai făcut orele de somn. Auzi, dar dacă tot vrei să visezi frumos despre un city break măcar visează și tu un oraș din afara țării, că pe aici am tot fost.

-Asta încerc și eu să îți transmit: weekend-ul viitor plecăm.

-Nu că tu ești razna bine în ultima vreme.

-Ba sunt cât se poate de lucidă. Am găstit și destinația perfectă, am stabilit și traseul, știu și ce vom mânca și ce vom vizita.

-S-o crezi tu că ai să mă târăști pe mine prin toate muzeele și toate castelele părăsite și că ai să mă pui să-mi sucesc gâtul prin toate bisericile ălora.

-Ba deloc. Vom merge într-un city break in Madrid, dragul meu.   M-am gândit la Spania pentru că și tu și eu am fost în această țară înainte să ne cunoaștem și ne-a rămas gândul la ea. Dar acum îți propun un oraș pe care nu l-am vizitat dar care figurează pe lista celor mai romantice orașe din lume: Madrid.

-Dar e un oraș scump. Unde vom sta noi acolo?

-Ți-am zis că putem să ne facem deja bagajele. Am stabilit tot datorită ofertelor  city break Christian Tour.

Am găsit în oferta cazare hoteluri Christian Tour tocmai hotelul ideal pentru a ne petrece două nopți împreună, ca doi porumbei. Sercotel Madrid Aeropuerto este un hotel cochet dar nepretențios, ideal pentru două persoane. Pentru că amândoi avem nevoie de relaxare cred că prima oprire o vom face la saună și la centrul de fitness. Camerele au un decor elegant, cu podele din lemn, cu aspect plăcut și ingrijit, aerisit. Pentru că în relaxarea noastră modernă sigur e inclus și un program tv sau ceva navigat pe internet, să nu îți faci griji pentru că avem WiFi gratuit și TV LCD. Dar eu sper să nu avem prea mult nevoie de ele și să petrecem cât mai mult timp împreună la propriu. Poate vom face chiar și o baie împreună, așa, ca în vremurile bune. Găsim acolo tot ce ne trebuie, după cum scrie în descrierea hotelului. Știu că ție îți place să aduni produse de îngrijire de prin hoteluri așa că ai ocazia să-ți îmbogățești colecția.

-Și cam cât costă toată această distracție care, apropo, sună destul de tentant?

-În jur de 500 de euro cu tot cu transport.

 

-Bine, hai să zicem că e acceptabil. Umblăm la plicul cu rezerve și ne descurcăm noi. Să știi că și mie mi s-a făcut dor de un tapas și o cerveza din Spania.

-Mie îmi zici? Eu visez cu ochii deschiși la o sangria, la o paella ca la mama ei nu ca cea gătită de mine pe aragaz cu fructe de mare congelate.

Îți imaginezi: noi doi la o reterasă, în soarele toamnei, savurând bunătăți spaniole în Plaza Puerta del Sol, cea mai faimoasă și aglomerată din Madrid? Știi că acel loc este denumit kilometrul zero al Spaniei? Mergem și noi acolo acolo și ne imaginăm că luăm kilometrajul căsniciei noastre de la zero, să fie ca un restart pentru energia și legătura noastră. Mi se pare foarte romantic. Tot acolo se află și unul din simbolurile capitalei spaniole, statuia ursul cu căpșunul.

-Asta ce năzdrăvănie mai este?

-Uite aici în poze: un urs uriaș care se ridică în două labe. Poate îți mai amintești, dacă nu te-a lăsat de tot memoria, că în facultate colegii îți spuneau ursul. Uite că se potrivește la fix.

 

-Mda, ce să zic, foarte romantic. Parcă ziceai că mergem să fim romantici, nu să râzi de mine.

-Ai dreptate. Tocmai de aceea vom vizita si Muzeul Romantismului. Da, stiu, am zis fără muzee, dar poate ne vom limpezi mintea și vom face o călătorie în trecut, tocmai în secolul XIX, când oamenii chiar știau să fie romantici. Poate mai învățăm și noi de la ei.

-Și de mâncat unde mâncăm?

-Eu cred că avem de unde alege: street food, mercados, restaurante fel de fel. Uite, am făcut deja rezervare pentru sâmbără seara la unul din cele mai bine cotate restaurante: Los Cedros. Nu trebuie să faci credit pentru a mânca bine, am ales chiar și meniul.

 

-Wow, acum chiar sunt impresionat. Te-ai gândit la toate.

-Sigur că da. Am început să fac deja bagajele. Abia aștept să îți spun La mulți ani în atmosfera Los Cedros.

-La mulți ani? Vaaii, am și uitat! Va fi ziua mea! Chiar am o soție romantică. Mulțumesc! Uite, pentru asta sunt dispus să vizitez împreună cu tine și Palatul Regal. Știu sigur că îți dorești și cred că ne vom simți minunat să ne plimbăm pe splendidele alei.

-Atunci așa rămâne: weekend-ul viitor suntem în Spania. Ole!

Articolul este scris datorită provocării lansate de către Christian Tour: un weekned romantic într-un oraș al Europei. Profit de fapul că pe 13 octombrie e ziua soțului și îi fac astfel o invitație neașteptată: să revdem Spania.

Super Blog 2018 – proba 2.

 

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: