La drum cu Christian Tour

Status  FaceBook:

Bună dimineața la cafea dragii mei cititori! Nu știu  ce faceți voi dar eu știu că în următoarele cinci ore va trebui să fac bagaje. E adevărat că tocmai m-am întors din ultima călătorie dar, ca orice blogger de travel, nu prea apuc să iau micul dejun în propria casă. Ieri am fost la Agenția de turism Christian Tour deschisă de curând în mall-ul din orașul meu, Brăila, și am stat un pic de vorba cu doamnele amabile de acolo, m-am prezentat, știți voi cum se face.

Christian Tour Braila

Ei bine, cu nici 10 minute în urmă am primit un telefon urmat de un email în care mi se propune ca în cinci ore să fiu gata pentru o nouă călătorie. O călătorie către trei destinații: Iordania, fascinanta Umbria și Țara Soarelui răsare, Japonia. Sunt trei destinații noi pentru mine așa că e o provocare să îmi fac bagajele într-un timp așa de scurt. Stați pe aproape! Vă țin la curent cu evoluția lucrurilor, Aștept sfaturile voastre, desigur.

Status FB:

Ora 9:30 iar eu nu am am făcut decât să mă gândesc ce geamantan să iau, ce cosmetice să îmi pun în bagajul de mână, să mă gândesc dacă să îmi iau sandale sau adidași, să scotocesc după papucii cu paiete care mă gândesc că se potrivesc în ținutul arid al Iordaniei, să scotocesc după albumele de călătorie de prin bibliotecă și să mă uit în fugă la poze. Deh, sunt femeie și niciodată nu știu dacă e cazul să îmi iau trei cămăși și o fustă sau o pereche de jeanși și trei tricouri. Mai exact nu am făcut  nimic.

Status FB:

Ora 9:45 mesajele și comentariile voastre au început să curgă și asta mă bucură. Mulțumesc Mihaela pentru sfat! Ai dreptate. În Iordania cel mai potrivit este să îmi iau haine atât pentru zi cât și pentru noapte, având în vedere că ziua este cald și seara este frig. Îmi voi lua puloverul meu preferat, mov, în care mă simt excelent, neaparat un cardigan pe care să îl pot purta în diminețile și serile răcoroase dar pe care să îl pot dezbrăca ușor peste zi când se încălzește. Voi avea în vedere încălțăminte conformtabilă, ușoară, cu talpă antiaderentă având în vedere că am de gând să vizitez Valea Lunii. De ce Valea Lunii? Pentru că este unul din obiectivele turistice principale ale Iordaniei dar și pentru că îmi amintește de cartea mea preferată cu același nume scrisă de Jack London.

Deși Valea lunii din Iordania este departe de cea descrisă în carte. Este de fapt vorba despre deșertul Wadi Rum, considerat cel mai frumos deșert din lume. Abia aștept să mă pierd în peisajul lunar, să mă simt ca în filmele cu astronauți rătăciți pe Marte, pentru că acest deșert este și locul în care s-au filmat Marțianul, Planeta Roșie sau Laurence al Arabiei. Cu siguranță voi avea parte de mult nisip așa că ies din discuție sandalele sau papucii. Nisipul face parte din Iordania Experience. Altfel cum să mă simt ca un beduin?

 

Wadi-Rum-Valea-Lunii-Iordania

 

Da Mirelaa, ai dreptate, neapărat trebuie să am și o pălărie care să mă apere de soarele arzător. Sau poate voi folosi chiar un turban. Să nu uit și crema de protecție solară! Chiar acum le așez în bagaj. Mai ales că vreau să vizitez și Petra, acel monument săpat în piatră de culoarea trandafirului a cărui măreție este cel mai bine de văzut la ora 10 dimineața. când soarele este deja puternic în Iordania. Poate am eu norocul să descopăr comoara legendară din TrezoreriaAl Khazneh. Promit să împart cu voi comoara pentru că îmi sunteți alături zi de zi și mai ales pentru că mă ajutați acum să îmi fac bagajele.

Postare FB

Ora 10. Încă nu am terminat bagajele pentru Iordania. Dar gândul mă duce la Noor, regina Iordaniei a cărei biografie m-a impresionat atât de mult. Îmi amintesc de atmosfera de familie descrisă în carte, de cinele simple pe care le serveau. Uite cum îmi zboară mintea la mâncare. Mulțumesc Paul pentru sugestia de a servi cous cous cu miel! Negreșit voi face asta. Nu pot rata să fac o comparație între ceea ce gătesc eu și felul cum se gătește acolo.

Îmi doresc să am parte de o masă îmbelșugată la unul din cele mai faimoase restaurante din zonă (apropo, să îmi iau la mine și   ILBABUL, rochia de inspirație tradițională primită acum doi ani de la o cititoare ce a fost pe acolo) dar îmi doresc să mă aflu și printre locuitorii de rând.

Știu că poporul Iordanian e unul din cele mai ospitaliere popoare așa că mă gândesc la o masă tradițională, compusă din aperitive specifice (mai ales humusul și salata de vinete îmi vin în minte) manfas, o mâncare din carne de oaie cu iaurt, ceapă şi orez, şi kebab. Știu că secretul bucătăriei Iordaniene îl constitue și condimentele specfice, deci un borcănel de  baharat sigur va ajunge în bagajul meu de întoarcere. Uite că mi s-a făcut și foame.

Dacă tot e să aleg să mănânc într-o familie de localnici același lucru intenționez să fac și cu suvenirurile. Îmi doresc enorm un mozaic autentic din Iordania, poate voi vizita și Mabada, locul în care se află o hartă din mozaic. Doar știți cât de pasionată sunt de lucrurile construite cu migală. Ce poate fi mai migălos decât un mozaic?

Status FB

Ora 10:45. Am luat o mică pauză de masă, să mânânc un iaurt și să arunc un ochi pe câteva obiective turistice de vizitat în Japonia. Știu că mulți dintre cititorii mei își doresc să ajungă în acest colț de lume așa că vă aștept propunerile despre locurile în care aș putea merge și din care să vă trimit imagini și impresii. Aveți la dispoziție un sfert de oră, cât mai scotocesc prin garderobă după ceva potrivit de purtat în Tara soarelui rasare.

Status FB

Ora 11. Mesajele voastre îmi sunt de mare folos și mă ajută să îmi stabilesc câteva obiective. Vă mulțumesc încă o dată că sunteți așa de mulți alături de mine!

Nicoleta m-a rugat să nu o uit și neapărat să vizitez Harajuku, cartierul ce a devenit atracție turistică datorită tinerilor ce se îmbracă în haine creative, colorate, poartă peruci și întruchipează personaje din celebrele anime-uri. E de înțeles că îmi doresc și eu să văd cu ochii mei acest loc. Oare să îmi iau și  peruca la mine?

 

Datorită programului de circuite Christian Tour voi avea totuși un traseu destul de bine stabilit ce va include printre altele și celebrul Palat Imperal ce păstrează și în zilele noastre aspectul din secolul XVII. Cu toate că l-am văzut în multe filme sunt sigură că va fi o experientă de neuitat să respir același aer cu Împăratul Japoniei.

Nu mă dau în vânt după muzee dar Muzeul Național din Tokio este un obiectiv de vizitat pentru a vă putea vorbi mai multe despre arta și tradițiile acestui fascinant popor. În plus, așa cum am aflat de la voi, muzeele din Japonia sunt departe de muzeele cu  care suntem noi obișnuiți, îmbinând tehnologia modernă cu tradiția tocmai pentru a fi mai atractive.

Alina mi-a scris să vizitez neapărat Muntele Fuji unde se află un imens parc național. Probabil că după poluarea din capitala Tokio va fi binevenit un popas într-o oază de verdeață și de liniște.

Cu îmbrăcămintea nu îmi bat capul. În Japonia sunt potrivite o pereche de jeanși, câteva tricouri, o haină de ploaie, încălțări comode pentru orele îndelungate petrecute în picioare. Gata, am rezolvat rapid și cu secțiunea asta de bagaj. Nu știu dacă voi avea răgaz să îmi spăl hainele așa că nu îmi iau lucruri scumpe, eventual tricourile le pot abandona și îmi pot lua altele de acolo. Nu am în garderobă nici un costum tradițional japonez dar sper să mă întorc de acolo cu unul. Ar fi cu adevărat un suvenir. Dacă nu îmi va permite bugetul măcar un evantai autentic să aduc. La ce veri toride se anunță și pe meleagurile noastre sigur îmi va fi de folos în anii următori.

Neapărat de vizitat piața de pește Tsukiji din Tokio. Ca un mare fan al emisiunilor culinare și după ce am vizitat mai multe astfel de piețe din Europa ar fi păcat să ratez o asemenea experiență tocmai în Japonia. Îmi și imaginez zumzetul sutelor (dacă nu cumva miilor de oameni) ce vin să târguiască prețiosul ingredient al mseselor de zi cu zi. Mi se pare mult mai pitoresc și autentic un asemenea loc decât metrourile cu oameni serioși ce merg la birou.

Tokyo, Japan – October 6, 2012: Buyers and sellers at the Tsukiji fish market in Tokyo. With an annually estimated turnover of 5.5 billion dollars and more than 60.000 workers ,this is the biggest wholesale and seafood market in the world. With more than 2000 tons of seafood handled daily it is said that any eatable seafood can be found here. Because the installations are getting old and the space is getting too small for this numbers there are plans to move the market to another placement in 2014.

Dacă tot am adus vorba de mâncare, cititorii mi-au sugerat să nu ratez să gust sushi. Totuși cred că am să zic pas acestui fel de mâncare, fiind mai degrabă dornică să savurez supele de tăiței, supele cu alge de mare, cu fructe de mare care se găsesc acolo din abundență. În rest nu am mari curiozități, în mod cert însă nu voi rata mâncarea stradală, tăițeii de orez amestecați cu carne și legume. Promit să fac fotografii spectaculoase cu bucătarii ambulanți în acțiune (apropo, să îmi pun în bagaj și aparatul foto). Îmi doresc la fel de mult să gust și deserturile din orez, neputându-mi imagina acum ce gust ar putea să aibă.

Japonia are multe de oferit vizitatorilor  și sunt foarte nerăbdătoare să o descopăr.

 

Status FB:

Ora 12. Următoarea destinație: fascinanta Umbria.  După atâta căldură și umezeală abia aștept să mă răcoresc cu cea mai traznita combinatie de gelato cu salvie si zmeura, sau cu inghetata cu ricotta sau cu migdale si smochine. Aproape că simt în gură și gustul unei pizza autentice cum numai în Italia poți găsi. E și de înțeles că mă gândesc la mâncare. A sosit ora mesei dar nu am timp de zăbovit pentru că îmi doresc ca această parte a bagajului să fie mult mai consistentă decât celelalte. Nu aș putea vizita Umbria fără sandale, rochii vaporoase sau eșarfe de mătase. Mă și imaginez savurând o cafea adevărată în Piața Navona, după ce am aruncat o monedă aducătoare de noroc în Fontana di Trevi, înainte de a vizita Basilica San Pietro.

 

Status FB

Ora 13. Mesajele voastre vin în număr tot mai mare. Am creat un document în care salvez cele mai relevante recomandări.  Capela Sixtină, Muzeele Vaticanului, catedrale și basilici, monumente și opere de artă sunt toate pe lista propusă de Christian Tour. Eu însă îmi doresc să mă pierd și pe străduțele de piatră, să descopăr farmecul ascuns al orașului, să mângâi pisicile celebre ale Romei, să fac fotografii spectaculoase cu locuri ce nu apar în atlasele de călătorii. Sigur că și Perugia, orașul antic fortificat, catedralele și palatele sunt pe lista mea de obiective de vizitat, dar mai mare curiozitate am pentru cea mai mare cascadă din Europa, Cascata delle Marmore (165 m).

 

Vizita în Perugia va fi  una de neuitat și datorită celebrelor Bacio Perugia, bomboane de ciocolată cu miez de alună, cea mai bună combinație posibilă. Dacă nu mă voi înamora de vreun italian probabil că mă voi îndrăgosti de aceste minuni dulci.

Istorie împletită cu ciocolată și cu artă culinară. Ce îți poți dori mai mult de la o experiență în care să descoperi Farmecul Umbriei?

Status FB

Ora 13:50. Gata, am închis capacul valizei. Sper că am luat tot ce îmi trebuie. Geanta de mână este și ea pregătita. Pașaport, buletin, carnetul de sănătate, cardurile cu bani, fardurile si cosmeticele de călătorie sunt toate la locul lor. Am udat florile, am hrănit pisica, am (re)înmânat cheia vecinei să aibă grijă de ele în lipsa mea, ce mai am de făcut?

A, da, trebuie să mă îmbrac și eu cu ceva comod pentru călătorie. 25 degrade afară. Pantalonde stofă casual, tricou cu logo-ul blogului, jeacheta subțire, pantofii sport și sunt gata de drum.

Vă mulțumesc încă o dată pentru ajutor și sfaturi dragi prieteni cititori! Ne vedem în Iordania!

 

Articol scris pentru Spring Superblog 2018, proba 1 – Christian Tour.

 

Surse informatii si foto: christian tour, fly-go.ro, pinterest, povesti de calatorie, calatoriaperfecta.ro.

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: