Posta româna sau posta romana?

De ce romana? Pentru ca asa îmi imaginez sa fi aratat si functionat oficiile postale si pe vremea romanilor. Sau poate chiar mai bine. Romanii aveau cred mai mult simt estetic si mai multa grija pentru locul în care stateau.

Azi am avut de ridicat câteva colete de la posta, colete pe care le asteptam cu nerabdare si care mi-au adus o mare bucurie. Dar despre asta voi mai vorbi.

Ce m-a dat gata a fost timpul pe care l-am petrecut asteptând acolo la ghisee. Nu, nu doamnele functionare au vreo vina. Dimpotriva, tot respectul pentru dânsele. Chiar au fost întotdeauna dragute si rabdatoare având în vedere conditiile date si puhoiul de lume si de solicitari carora trebuie sa le faca fata zilnic. Doar sistemul si organizarea sunt abramburite rau.

Pentru ca eu pur si simplu nu pricep ce treaba au facturile cu Posta. De ce adica, daca am de rezolvat o problema ce tine strict de posta, trebuie sa stau la o coada la care 20 de oameni vin sa îsi plateasca utilitatile. Numai zic de faptul ca nu pricep de ce sa stai o jumatate de ora la o coada sa platesti o factura, când la alimentara din colt nu e nimeni si exista un punct de plata, acele PayPoint, simplu si elegant. Ma depaseste aspectul asta. De fapt îti sta mintea în loc.

Când mai sunt si zile de alocatii nu te poti apropia de oficiile postale. Mai bine platesti taxa de magazinaj sa treaca valul decât sa pierzi atâta timp acolo.

Numai vorbesc de “oferta” de marfuri ce stau la gramada pe niste rafturi de mai mare râsul. Sau plânsul.  Care o fi logica nu stiu. Sau poate, daca tot stai acolo, la rând,  îti aduci aminte ca nu ai sampon acasa si te grabesti sa cumperi de la… ati ghicit – posta. Si asa, datorita economiei de piata, le iese si lor de o maslina. Ca de o zugraveala sigur nu. Peretii aia nu au mai vazut var de secolul trecut. Cel putin la mine în oras sigur nu.

În concluzie un talmes balmes ca în tara lui Papura.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: