Prezent si viitor antreprenor

cu cartea la iarba verdeStau de mâna cu Dante în statie asteptând microbuzul. Pierduta în gândurile mele nu bag de seama ce spune copilul meu de 5 ani care oricum vorbeste tot timpul. Dar la un moment dat devin atenta.

Aud clar si raspicat:

“- Masinutelor, veniti la mine sa va spal. Costa numai un leu.”

Copilul meu se gândea în joaca lui sa ia initiativa de a face un banut cinstit spalând masini.

Întâi am crezut ca nu aud bine. Apoi mi-a explicat ca exact asta a gândit. Ba chiar, în plus, s-a gândit ca daca oamenii nu au masini de spalat dar sunt un pic bolnavi ar putea veni la noi sa îi facem bine. Asta vis-a-vis de calitatea mea de consultant de nutritie si de cunostintele pe care le-a capatat si el despre nutritie, alimentatie sanatoasa si alte subiecte în acest domeniu.  Obtinerea veniturilor din mai multe surse, valorificarea oportunitatilor prezente, gândirea libera – nu sunt toate acestea atuuri ale unui viitor antreprenor oare?

Desi cuvintele lui par doar o gluma, o joaca de copil, eu le vad cu totul alti ochi si îmi doresc ca aceasta îndrazneala, acest curaj si aceasta putere de a lua initiativa sa îl poarte înainte pe drumul vietii oriunde va visa sa ajunga.

Nu  pot sa nu ma întreb daca la fel am fost cu totii când eram mici. Daca am avut si eu aceasta dezinvoltura si îndrazneala în gândire. Probabil ca nu. Sau daca le-am avut s-au ascuns atât de bine în mine încât acum trebuie sa fac serioase sapaturi ca sa descopar comoara ce se ascunde în mine însami.

Aceste sapaturi nu le pot face însa de una singura. Îmi caut sprijinul în carti, în materiale media dar si în oameni. Mai ales în oameni. În acei oameni care au reusit, care au descoperit aceasta comoara, care si-au gasit drumul si menirea împartasind acum si altora cum pot face acelasi lucru.

Pentru ca atunci când cauti gasesti, când vrei ceva sansele nu întârzie sa apara, am aflat si eu despre un seminar gratuit ce se tinea la noi în oras. M-am înscris plina de încredere, am mai spus si altora si am asteptat cuminte aproape trei luni. Bine am facut.

582625_427372927272743_1744643422_nLorand Soares Szasz m-a cucerit din primele minute când a început sa vorbeasca. Nu degeaba este cel mai bun speaker motivational din tara. M-a cucerit prin tineretea lui si prin sinceritatea propriei povesti de viata pe care a împartasit-o înca de la început.

Un seminar interactiv, plin de energie, în care am învatat fara sa simt ca învat. “21 de metode de crestere a afacerii tale” nu sunt solutii miraculoase pentru a deveni bogat peste noapte dar sunt mici amanunte care conteaza nu doar în afacerile propriuzise, nu doar în afacerile de mare anvergura. ci se aplica în situatii de viata, în relatiile umane si chiar de familie. Pentru ca, pâna la urma, fiecare dintre noi suntem un brand si ne dorim sa ne promovam si sa avem succes, indiferent ce înseamna pentru fiecare acest succes. Fiecare dintre noi ne dorim sa avem relatii bune cu cei din jur, sa avem o comunicare eficienta, sa valorificam cele 24 de ore ale unei zile ce ne-au fost date astfel încât sa numai spunem nici ca “nu avem timp” dar nici ca “am pierdut timpul”.

Nu vreau sa spun mai multe despre el  sau despre informatiile primite. Vreau doar sa va recomand ca, daca sunteti în cautarea unor raspunsuri si se iveste ocazia sa participati la un seminar de acest fel în orasul vostru, sa nu ezitati sa o faceti. Modul interactiv în care se desfasoara seminarul, schimbul de idei care ia nastere între participantii la seminar în pauza si dupa terminare, toate acestea sunt plusuri care fac ca cele 3 ore sa reprezinte un câstig pentru fiecare în parte. Nota: nu mergeti acolo fara un teanc de carti de vizita! Va vor fi de folos. Veti vedea :).

Eu sunt încrezatoare din fire, optimista, si nu m-am interesat înainte în mod special despre cine este acest om. Am mers pur si  simplu cu inima deschisa si dornica sa primesc informatii noi. Ceea ce va recomand si voua, celor ce ajungeti pe aici si cititi aceste rânduri.

Nu stiu daca urmatorul curs de vânzari la care voi participa pe 30 aprilie în Galati ma va face sa încep sa gândesc si actionez cu aceeasi dezinvoltura cu care o face copilul meu. Nu stiu daca toate informatiile ce le voi primi mi se vor potrivi mie. Dar sunt sigura ca vor fi 5 ore investite cu folos, ca voi cunoaste oameni noi, ca macar o samânta ajunsa în mintea mea tot va încolti la un moment dat. Dar asta depinde numai si numai de mine. Nimeni nu poate face miracole în vietile noastre. Miracolul suntem noi însine.

Daca sunteti din zona si sunteti  interesati de un astfel de curs ma puteti contacta pentru detalii.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: