Un bilant al anului ce se incheie si o privire catre cel ce vine

Iată că am ajuns din nou la ora bilanțului, la finalul de an 2018. Așa cum m-am obișnuit deja, fac o trecere în revistă a anului ce a trecut și îmi fixez câteva obiective pentru anul ce vine.

Am să mă folosesc și în acest an de cele 17 întrebări despre mine pentru a face un bilanț al anului ce a trecut și pentru a arunca o privire spre anul ce vine.

Uitându-te în urmă la anul care se încheie

  • Ce abilitate nouă ai dezvoltat? Aceea de a-mi stăpâni mai bine emoțiile, de a zâmbi mai mult, de a mă calma în fața nervilor copiilor mei și de a-mi stăpâni tonul vocii când de fapt mie îmi vine să urlu. E eficient și cu adulții, atunci când te abții să spui din prima ce îți trece prin cap și lași timp ideilor să se sedimenteze și impulsurilor să se calmeze.
  • Ce ai învățat din cel mai mare succes al tău? Am învățat că atunci când perseverezi și îți dorești cu adevărat până la urmă se împlinește dar atunci când e momentul, nu când crezi tu că ai nevoie.
  • Ce ai învățat din cel mai mare eșec? – am învățat că dacă este pentru mine acel proiect am parte de a doua șansă. Dacă nu, înseamnă că nu îmi era menit și nu are rost să mă chinui ci să caut altceva. Uneori e bine să știi când e cazul să renunți.
  • Cum ți-ai petrecut timpul liber? Am desenat, am citit mai mult, am inceput sa particip la cursurile de arta.
  • Care sunt proiectele pe care le-ai dus la bun sfârșit? – participarea la SB, ambele ediții. Proiectul cu desenul zilnic nu l-am dus zi de zi, dar l-am parcurs o perioada de timp si am simțit că am progresat. În plus am acum un caiet plin cu desene colorate la care îmi este tare drag să mă uit.
  • Care sunt 3 momente memorabile de care îți aduci aminte cu bucurie? Ce le-a făcut memorabile? Prima serbare a lui Horia de la grădiniță, din vară, datorită primei lui educatoare. participarea la SB din primăvară, participarea la conferința SMFP, achiziționarea mașinii de cusut.
  • Cât de blând ai fost cu tine? M-am acceptat așa cum sunt, am acceptat cât pot să duc și mă plac așa cum sunt acum, la vârsta mea.
  • Cât timp ai petrecut cu tine? Cel puțin o oră pe zi mi-am dedicat-o mie, sub o formă sau alta, fie și doar pentru a savura o cafea și câteva pagini de carte.
  • În ce fel ești mai bun decât acum un an? Sunt mult mai tolerantă, mai dispusă la a renunța atunci când simt că nu e cazul să fac o anumită acțiune, la a mă  accepta pe mine și pe ceilalții așa cum suntem.

Uitându-te înainte la anul care vine

  • Ce ți-ai dori să  faci mai mult? Mi-aș dori să îmi transpun gândurile într-o carte dedicată în primul rând femeii.
  • Care e o schimbare pe care vrei să o faci? Să ne mutăm în casă nouă (poate chiar la casa noastră) și să îmi iau un job cu un venit sigur și lunar.
  • În ce fel îți vei folosi timpul mai bine? În funcție de copii și de provocările lor, consider că îmi folosesc timpul destul de eficient, sunt organizată și profit de fiecare moment pentru a face ceea ce îmi place. Îmi doresc să îmi dedic însă măcar 90 minute pe zi activității necesare atingerii obiectivului de a scrie cartea (documentare și scris efectiv) și celei de lucru manual pe care o am în gând.
  • Ce obiceiuri vechi vrei să înlocuiești și cu ce?  Obiceiurile alimetare aș vrea să le schimb anul acesta, să mă concentrez mai mult pe a găti diversificat și îmbietor.
  • Pe ce arie a vieții, neglijată până acum, te vei concentra? Pe aceea a obținerii unui job.
  • Cine și cum vrei să fii? Eu sunt bine așa cum sunt :).

Dacă sunteți în impas privind bilanțul de sfârșit de an puteți folosi și voi aceste întrebari. Eu am revizuit în vară ce am făcut și ce mai am de făcut și tare bine mi-a prins. Cred că e bine să începem anul cu obiective, cu entuziasm, cu planuri noi, fie doar si privind persoana noastră. Orice mică schimbare contează în evoluția noastră și e tare bine când privești la cele împlinite.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Un bilant al anului ce se incheie si o privire catre cel ce vine

  • December 27, 2018 at 7:16 pm
    Permalink

    Ce lucruri frumoase ți s-au întâmplat! Mă bucur că ți-au fost utile întrebările. Mâine le reaiu și eu pentru 2018. Te îmbrățișez! :*

    Reply
    • December 27, 2018 at 7:24 pm
      Permalink

      Sunt foarte de folos intrebarile si ma bucur mult ca am dupa ce ma ghida. Astept cu interes si bilantul tau. Si tu ai facut multe schimbari anul asta :).

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: