Curatenia în casa si în alte spatii

0511-1001-1122-5769_Housekeeper_Dusting_and_Vacuuming_clipart_imageM-am straduit, am încercat, am sucit problema pe toate partile. E clar. Nu pot si pace. Nu pot sa fiu o gospodina desavârsita oricât as încerca si oricâta primavara ar fi afara.

Da, îmi place sa fac curatenie de întretinere, sa am casa curata si ordonata, sa straluceasca toate în jur si sa miroasa a proaspat si a curat. Dar nu pot face din asta un scop în sine, nu pot sta cu mopul lipit de palme si nici nu am ochi format care sa vâneze orice urma de praf care se aduna prin toate ungherele.

Îmi place ca instalatiile sanitare sa straluceasca si oglinzile asemenea. Dar când ai în casa un pitic vrajit de imaginea lui din oglinda care încearca în toate felurile sa ia contact cu ceea ce vede dincolo de apele unduitoare ale ei lasând peste tot urme de mânute mici si de botic curios, lucrurile nu pot fi tot timpul sub control.

Ma intriga zgomotul aspiratorului ce se aude din apartamentul de deasupra odata la doua zile, inclusiv duminica dupa amiaza. Mobile mutate, scaune târâite… ce or fi facând oamenii aia? Nu au alta distractie decât sa faca curatenie? Nu au auzit oare de FaceBook sau ceva de genul? Nu au si ei nici o telenovela de vazut? Ma fac sa ma simt chiar prost, zau asa.

25939

Bine, eu ma plâng de un biet apartament. PE care sincera sa fiu nici nu îmi e asa de greu sa îl întretin. Dar ma întreb de multe ori cum stau lucrurile într-o casa din aceea cu etaj, cu multe camere, cu mansarda si alte camarute. Ma gândesc ca acolo, fara un ajutor din partea cuiva nici nu ai putea sa mentii curatenia. Si nu pentru ca locatarii ar locui în toate acele camere ci pentru ca praful intra pe geam fara sa ceara voie. Se instaleaza comod peste tot si nu se lasa asa usor deranjat.

Dar printre altele e clar ca cel mai greu si mai delicat este atunci când e de facut curatenie în spatii  industiale. Acolo lucrurile sunt cu adevarat dificile si complicate, necesitând asistenta de specialitate si de mare încredere. Dar daca printre cei interesati si curiosi de curatenie care au nimerit printre aceste rânduri se numara si detinatori sau responsabili cu astfel de spatii le spun doar atât: vezi oferta si ia o decizie în cunostinta de cauza. E cel mai bine sa fii informat si sa alegi ce e mai potrivit.

Pâna voi avea si eu propriul meu spatiu industrial, sau macar pâna voi avea din nou propria mea firma (apropo, nu stiti când se termina criza asta sa îmi fac si eu planuri antreprenoriale? ), ma întorc la produsele mele bio de curatat, îmi caut lavetele si pornesc în cautarea prafului sa scot iarna din casa si sa fac loc primaverii.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: