Blogul – intre pasiune si afacere

Acum aproape sapte ani incepeam timid sa imi astern gandurile pe foaia virtuala a internetului. Nu stiam nimic despre SEO , despre optimizare si indexare, despre pluginuri sau header. Pur si simplu am inceput sa construiesc pas cu pas un blog.

Pe atunci nu erau asa de multe informatii sau, daca erau, nu prea stiam eu sa ajung la ele. Mi-am petrecut multe ore de zi sau de noapte bajbaind si cautand cele mai bune setari, cele mai bune fonturi si cele mai bune platforme.

Nu mi-am propus atunci cand am inceput sa castig bani din asta. Imi placea ceea ce faceam, am pus suflet si pasiune, am dat tot ce am avut mai bun, am interactionat cu deschidere si am luat fiecare provocare ca pe o lectie din care am avut de invatat. M-am angrenat in concursuri de bloggeri care mi-au adus satisfactii si noi prieteni.

Fiecare etapa pe care am parcurs-o mi-a adus noi oameni in cale iar asta mi-a adus si noi oportunitati.

Exista multi oameni care incep acum acest capitol, cel al bloggingului. Multi sunt atrasi de mirajul castigurilor, crezand ei, imediate. Vor sa afle reteta succesului, vor sa stie cum pot castiga repede bani si faima.

Nu cred ca exista o astfel de reteta dar cred ca exista mai multe scurtaturi decat aveam eu acum aproape sapte ani. Acum exista oameni care si-au facut din blogging o profesie, care au invatat si vor sa impartaseasca si altora din cunostintele lor. Exista de asemenea firme specializate in acest sens, la care poti apela fara sa mai trebuiasca sa cauti tu butoane si setari.

O astfel de firma este si DigitalCraft care ofera servicii pentru toate gusturile si buzunarele. Sunt tineri si entuziasti, ofera cu promptitudine feedback si interactioneaza cu un timp minim de asteptare.

Am apelat si eu la ei pentru  pareri despre site-ul meu si am primit cateva indicatii foarte utile. Pachetele de servicii oferite sunt pe alese, urmand ca tu sa alegi ceea ce ti se potriveste: branding, social media, google awards si altele.

Eu am o vorba: decat sa ma chinui sa fac ceva care mi-ar lua doua zile mai bine apelez la un specialist care face intr-o ora. Economisesc timp pretios si nervi iar rezultatul este cu mult peste ce as putea face eu.

Le doresc succes celor aflati la inceput de drum dar sa nu uite ca inainte de succes este pasiunea si munca. Nimic nu se obtine peste noapte, in spatele fiecarei victorii este o batalie purtata in primul rand cu tine însuți. Nu exista rețeta succesului, exista doar rabdare si perseverenta, exista drumuri pe care fiecare merge si care i se potrivesc.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: