Petrecere de Halloween cu FRANKE(nstein)

Dacă zicem octombrie atunci zicem…FRANKEnstein. Sau Halloween. Sau PETRECEREEE!

Început de octombrie

Abia au început să îngălbenească frunzele și să apară dovlecii prin magazine, că la noi în casă au și început disputele.

Eu: – Abia aștept să fac plăcintă cu dovleac, cafea cu dovleac, supă de dovleac, fursecuri cu dovleac. 

Soțul: – Abia aștept să sculptez dovleci. 

Copiii: – Noi ne apucăm să decorăm casa cu scheleți, păianjeni și ne pregătim să dăm o PETRECEREEEE. 

Spuneți și voi acum: eu cum să mă împart să îi împac pe toți?

Să fie petrecere de Halloween!

Petrecere ne dorim cu toții. Oricând e un prilej bun să petrecem, să ne bucurăm de bunătăți, să decorăm și să gătim, să dansăm și să ascultăm muzică.

Întrebarea este: cine mă ajută pe mine să le fac pe toate?

Știu, îl chem pe FRANKEnstein în ajutor. Nu știți cine este? A, da, sigur știți. Dar eu am alt personaj care mă poate scoate din încurcătură. De fapt se numește…

FRANKE – regele bucătăriilor moderne

Gama de produse Maris face din bucătărie spațiul preferat de întâlnire al familiei. Colecția de produse Mythos aduce performanța ridicată în propria locuință, iar Smart nu lasă nicio dorință sau nevoie nesatisfăcută, grație tehnologiilor adoptate.

E ușor să ne convingem de calitate dacă ne uităm în magazin online pentru a vedea performanțele și caracteristicile produselor.

Aproape petrecere

Acum, dacă am chemat ajutoare, să ne întoarcem la petrecere. Pardon, la preparatele pentru petrecere. După câte preferințe am de satisfăcut, cred că ar trebui să mă clonez. Cam așa…

Meniu de Halloween

Pentru că sunt o persoană organizată (sau, mai bine zis, rolul de mamă mă obligă să fiu organizată), am întocmit un meniu care să facă din petrecerea noastră o reușită.

Mai întâi, pentru aperitiv, m-am gândit la niște sandviciuri mumii. Copiii adoră sandviciurile, iar dacă mai au și formă de mumii cu siguranță vor dispărea de pe farfurie.

Petrecere fără ouă umplute nu există. Dacă au și formă de păianjeni, atunci cu siguranță le vor mânca și copiii. Deși au măsline, sper să nu bage de seamă mofturosul meu cel mic.

Mari amatori de supă de dovleac nu sunt copiii mei. Dar am găsit un truc. Pun lângă supă niște viermi. Pardon, niște crochete cu brânză în formă de viermi.

Doar mamele mereu au trucuri potrivite pentru a-i face pe copii să mănânce supă. Chiar așa, ia să pun eu în meniu și niște mături de vrăjitoare.

În continuare, felul de bază este format, desigur, din burgeri. Am descoperit de ceva vreme că pot să fac niște burgeri delicioși acasă. Mai ales dacă prepar singură chiflele și le coc la cuptorul achiziționat de pe https://www.frankemagazinonline.ro

Carnea, de asemenea, o prepar tot eu, pe plita cu inducție Smart. Nu îmi fac griji de fum sau miros, pentru că îmi vine în ajutor hota performantă din colecția Maris.

În cele din urmă avem și…desert.  Alături de cafeaua mea specială cu piure de dovleac m-am gândit la niște marshmallows ieșite parcă din filmul Familia Adams.

O tartă în formă de dovleac sculptat va satisface și dorința soțului, dar și a mea. Doar am să o umplu tot cu dovleac, voi ce credeați?

Gogoșile în formă de ochi vor fi atât de irezistibile că, probabil, va trebui să le ascund în frigider până când le voi servi. Oare pentru că se topește glazura sau pentru că pofticioșii nu vor avea răbdare să le devoreze?

 

În încheiere

Cu asemenea bunătăți și cu toate decorațiunile pe care le avem, ne vom simți ca la o petrecere de Halooween din America. Asta ca să ne mai treacă dorul de petrecerile și oamenii de acolo.

Articol scris pentru competitia SuperBlog 2021.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

3 thoughts on “Petrecere de Halloween cu FRANKE(nstein)

 • October 24, 2021 at 11:56 am
  Permalink

  Pe mine m-ai convins la partea cu ouă umplute, le ador!!!

  Reply
 • October 29, 2021 at 11:35 am
  Permalink

  As manca si eu niste oua umplute, dar din alea clasice, cu maioneza si pateu :))

  Reply
  • October 29, 2021 at 1:11 pm
   Permalink

   eu nu am facut niciodata dar am mancat de cateva ori. nu stiu cu ce erau dar era comestibile :)))

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: