Ghid pentru a achiziționa bijuterii online

O bijuterie e o poveste, nu un simplu obiect.

De la bijuteriile trofeu la bijuteriile poveste

Noi, femeile, parcă niciodată nu avem destule bijuterii. Fie că sunt gablonzuri, fie că sunt din aur sau argint, cu pietre prețioase sau din sticlă colorată, cu greu ne desprindem de o vitrină cu bijuterii.

Obișnuim să cumpărăm bijuterii din toate vacanțele în care mergem, de la toate târgurile pe care le vizităm. Nici nu e de mirare că sunt așa de multe standuri cu bijuterii la târgurile de handmade.

Dorința femeilor de a fi frumoase, de a-și pune în evidență culoarea pielii sau a ochilor cu ajutorul rotunjimilor unor perle sau cu sclipirile de diamante ale unui inel, este universală.

Fie că sunt cercei, lănțișoare sau brătări, bijuteriile joacă un rol important în viața noastră.

Bijuteriile – povești

Eu cred despre bijuterii că nu sunt doar simple accesorii. Ele ne spun povești și sunt purtătoare de povești. Știu așa de multe povești legate de bijuterii! Cutia mea de bijuterii ascunde în ea de asemenea o mulțime de povești.

Deși sunt adepta minimalismului în garderobă, când vine vorba de bijuterii nu pot spune același lucru. Sunt bijuterii pe care le păstrez doar pentru valoarea lor sentimentală.

Bijuteriile și cumpărăturile online

Acum poveștile s-au mutat tot mai mult online. La fel și cumpărăturile.

Ne petrecem timpul navigând pe site-uri în căutare de obiecte necesare vieții. Și comerțul cu bijuterii s-a mutat online. Iar creatorii știu asta.

Dorința mea de Crăciun

Anul acesta le-am spus celor trei băieți din viața mea, respectiv soțul și cei doi copii, că îmi doresc un cadou surpriză de Crăciun din partea lor. Îmi doresc un cadou pe care ei să îl aleagă și care să vorbească despre mine, așa cum mă cunosc ei. Ei știu că mie îmi place să port bijuterii din argint cu perle sau cu pietre semiprețioase, așa că un prim indiciu după care să se ghideze îl au. Și le-am mai dat un indiciu: Indira.

Dar soțul, care nu prea cumpără online, are nevoie de un îndrumar în acest sens. Așa că m-am gândit să îi vin în ajutor punctând câteva aspecte importante atunci când vine vorba de bijuteriile cumpărate online. Cu siguranță va fi de folos și altor bărbați pentru a fi siguri că achiziția făcută de ei să fie de bună calitate.

Ce criterii să urmărești pentru a cumpăra bijuterii online

După ce m-am păcălit de două ori cu magazinele online am învățat să mă uit în primul rând la câteva aspecte tehnice ale site-ului de prezentare:

 • date de contact
 • termeni de retur a produselor
 • garanția produselor
 • recenziile clienților
 • termeni și condiții (pe care e bine să le citim cu atenție).

Când vine vorba de bijuterii sunt câteva elemente în plus. Mai ales dacă vorbim de bijuterii de înaltă calitate și la costuri mai ridicate.

 • calitatea fotografiilor  – claritate, detalii, culori cât mai aproape de realitate
 • descrierea detaliată a materialelor din care sunt confecționate
 • certificate de garanție, în special dacă este vorba de aur, argint, pietre semiprețioase sau prețioase
 • posibilitatea achiziționării și trimiterii sub formă de cadou (ambalaj, felicitare, card cadou)
 • tabelul cu mărimi (în special la inele și brățări).

Pentru că o cumpărătură nu vine niciodată singură, un program de fidelizare are și el un rol important. Fidelizarea clienților prin crearea unui cont și acordarea de beneficii pentru achizițiile următoare este un plus pentru magazinele online.

De exemplu, intrarea în clubul Indira vine cu o listă lungă de avantaje:

 • cashback ( la 100 de lei cheltuiți primești înapoi 10 lei)
 • inviți prieteni și câștigi 20 de lei
 • primești reducere la fiecare comandă
 • afli de lansarea colecțiilor cu 24 de ore înainte
 • ai transport gratuit, indiferent de valoarea comenzii.

Eu îmi doresc bijuterii care să poată fi purtate în orice moment al zilei, bijuterii care să se potrivească ținutelor mele elegante dar care pot fi purtate și în parc, și la plimbare, și la un eveniment. Îmi place să port cercei tot timpul, dar îmi place să îi schimb și să îi asortez la ținutele mele, așa că eu cred că au destule indicii băieții mei pentru a-mi face un cadou potrivit.

Cumpărăturile online pot fi o experiență plăcută dacă ținem cont de criteriile de mai sus, dacă ne luăm timp pentru a alege produsele potrivite și dacă le facem cu inima deschisă. Pentru că, fie că e online fie că e în viața reală, se simte seriozitatea și implicarea celui ce creează și comercializează bijuteriile.

Articol scris pentru competitia Super Blog, sponsor magazinul de bijuterii Indira.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: