Oare în America vine Moș Nicolae?

Cum sunt mamele astea!
Deși am promis solemn că nu le mai cumpăr la năzdrăvanii mei nici măcar o mingiuță colorată, nici o piesă de lego sau altă năzdrăvănie inventată de comercianți ca să se împiedice părinții de ea prin casă, azi mi-am dat seama că e Moș Nicolae.
Și cu moșii am promis solemn că închei socotelile anul ăsta și îi fac uitați prin povești și filme.
Dar cine se urca pe la ora cinci val vârtej în mașină și pretexta că se duce să cumpere legume pentru ciorbă? Mama năzdrăvanilor, desigur.
Pentru că aici nu se pomenește de acest moș, copiii au uitat de el și nu au pomenit nimic. Până m-a mâncat pe mine limba și i-am întrebat dacă și-au pregătit ghetuțele. Sau poate că m-a mâncat conștiința, văzând atâta agitație pe FB cu ghetuțe și cadouri. 
Spre surpriza mea prima lor reacție a fost: dar aici, în America, nu vine Moș Niculae, că el e tot una cu Moș Crăciun. Doar în România vine.
Hei, dar stai puțin, noi suntem români, merge Dante pe firul logic.
Eu tăceam mâlc și curățam de zor zarzavatul pentru ciorbă ( pe care, fie vorba între noi, îl aveam deja în frigider).
Deci dacă ei sunt români înseamnă că e cazul să își alinieze ghetuțele, just in case. Ba le-au pus și luminițe, să se vadă mai bine. 
Ocazie cu care au făcut și curat în living, au umblat mai în vârful picioarelor, m-au ajutat la treabă, au venit din cinci în cinci minute să mă întrebe dacă am nevoie de ceva, nici o sabie nu a mai zburat prin casă și nici un copil nu a mai țipat fără avertisment de a îmi proteja urechile.
Ba chiar, bonus, s-au dus și la culcare fără mofturi, șușotind între ei despre moși, bomboane, jucării, cadouri.
Acum sper să nu aibă așteptări prea mari, că la magazinul ”Dolar Tree”, unde totul e la un dolar, nu am găsit mari chestii, dar un puzzle și un set de construit tot am găsit. O cutiuță de bomboane în formă de stea e cadoul dulce și cam atât.
Până la urmă cred că fac pace cu moșii și îi primesc în continuare în viața noastră. Eu zic că pentru două seri de liniște și copii exemplari, merită să fiu spiriduș și să le aduc mici cadouri.
Deși sunt convinsă că Dante cam știe cum stă treaba, îmi place cum își ia în serios rolul de frate mai mare și îl îndrumă pe Horia cum să se poarte, ce să facă, cum îl cheamă la culcare.
La voi tot așa e înainte să vină moșul, oricare dintre ei?

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: