Prima săptămână din decembrie

Aproape că nu îmi vine să cred că a trecut deja o săptămână din luna decembrie. Deși nu prea aș vrea, se pare că luna asta va zbura ca vântul și ca gândul.

Oricum, a fost o săptămână destul de plină în activități și evenimente și poate de aceea nici nu am simțit când a trecut.

Mai întâi a fost agitația cu Black Friday. Îmi făcusem ceva iluzii că voi vedea pe aici reduceri nemaipomenite și nemaiauzite, că voi cumpăra chestii de nu o să mai știu unde să le pun. Glumesc, desigur, sunt la fel novice la cumpărături și branduri cum sunt și la vânat oferte. Reduceri au fost, desigur, dar la magazine aflate departe de noi. Am văzut cozi imense de oameni, cozi de mașini pe autostrăzi, în plină noapte. Și bătea un vânt…dar eu am stat cu ochii pe Amazon. Care nu a vrut să vină cu nici o ofertă la produsele pe care le selectasem eu. Așa că le-am șters pe toate.

Dacă nu am făcut afacere cu BF am fost pe fază cu o altă găselniță  comercială, aia de Cyber Monday. Cum ar veni, după ce trece nebunia mai apare o ofertă care ține o săptămână. Măcar cu asta zic că am făcut ceva treabă și mi-am comandat încălțări călduroase. Mai ales că între timp a venit și zăpada. Doar că zăpada a și plecat dar ghetele noastre tot nu au venit. Așa afacere…

Deci, cum ziceam, a venit și prima zăpadă aici. Ne-am bucurat foarte tare, peisajul a fost absolut superb. Deși toată noaptea de dinainte a bătut un vânt de abia am reușit să dormim. Cu ocazia asta însă am condus și eu prima dată pe zăpadă. Nu foarte mult, că până în prânz șoselele erau deja curate și nu mai era cazul să am emoții.

Dacă tot a venit zăpada am intrat și în atmosfera de Crăciun. Am confecționat cu copiii diverse decorațiuni, am cumpărat tot felul de materiale și decorațiuni ieftine de la Dolar Tree, magazinul unde totul costă un dolar, fie că e pâine, ouă sau șosete. E un fel de 38 de la noi.

Numai brazi nu au din păcate. Și tot din păcate am constatat că prețul brazilor aici e destul de piperat, fie ei artificiali sau naturali. Ba chiar cei artificiali sunt cu mult mai scumpi decat ceilalti.  Posibil să fie primul an când vom avea brad natural, asta dacă vom mai lua. Pentru că eu de obicei îl împodobeam pe 1 decembrie, să ne bucurăm cât mai mult de el. Dar măcar avem luminițe, geamuri decorate.

A fost și Moș Nicolae, cu care am făcut până la urmă pace după cum am povestit aici.  Dante zice că a spus la școală despre obiceiul ăsta și colegilor li s-a părut un pic ciudată treaba cu ghetele, având în vedere că aici se găsesc ciorapii aceia uriași și frumos decorați.

Am ajuns în sfârșit și la un outlet mare cât un sat de al nostru, cu o mulțime de magazine de firmă. Am fost cu soțul care se pricepe la branduri și afaceri cam jumătate din cât mă pricep eu. Deci vă dați seama ce echipă eram. Dar sincer vorbind, erau produse cică reduse la jumătate sau chiar 60% și nouă tot ni se păreau scumpe. Acum întrebările noastre au fost așa: suntem noi prea săraci? chestiile alea chiar sunt așa de calitate să merite banii ăia? După două ore de intrat și ieșit din magazine am plecat spre casă urmând să mai dezbatem problema și să ne mai facem niște socoteli. Nu am plecat chiar cu mâinile goale dar nici nu pot să spun că am plecat ca în filme cu pungi din alea mari și pline.

Ce am mai constat pe aici și am filosofat pe marginea constatării:

”Căciulă, fular, palton, ghete, mănuși, pulover, sunt accesorii normale pentru iarnă, da?
Vă zic eu că nu și pe aici.
Nu știu ce mănâncă oamenii ăștia de când se nasc că eu arat că venită de la polul nord pe lângă ei.
Chiar mă uitam azi când l am luat pe Horia de la grădiniță la alti doi copilași: al meu toate cele de mai sus, ceilalți cămășuță, geaca descheiată, espadrile. Nu căciulă, nu nimic.
Ciubotele din imagine sunt modelele care pe mine m-au șocat de-a dreptul b:))).
Dar sunt și un soi de botine din cauciuc. Am văzut purtate fara ciorapi. Cu pantalon deasupra gleznei. Oameni chiar și în vârstă. Că mă uitam la profesoara mea de engleză și nu reușeam să mi iau ochii de la picioarele ei. Femeie la 60+.
Dar am văzut în plină vară copii abia născuți în aerul condiționat, neprotejati de pături sau alte alea. Pur și simplu sunt mai căliți.
Nu se găsesc pulovere pentru copii ca Dante. Soțul zice că e interzis prin lege sa poarte copiii pulovere și fulare )). Abia abia am găsit azi unul să-i cumpăr. La grădiniță mi-a zis Horia că i-a scos afară și doamna nu a vrut să-i pună fular. Cred și eu, o fi zis că sunt exagerată cu asemenea accesoriu inutil:)).
Și eu credeam despre mine că nu îmi îmbrac gros copiii )).” 

Am participat și la o seară de lectură la librărie, eveniment la care participanții au fost invitați să vină în pijamale:

”La librărie in pijamale? Nu mi-aș fi imaginat că lectura unei cărți se poate și așa. Au venit în pijamale atât copiii cât și părinții, angajații librăriei, care mai de care mai haios, chiar și în papuci de casă.
Dintre noi, doar Dante a purtat pantalon de pijama, dar amândoi au avut tricouri haioase.
Eu trebuie să remediez situația și să îmi iau pijamale de sezon și tricouri cu mesaje.
Și la grădiniță a fost o zi de mers in pijamale și au făcut party, deși la prânz copiii dorm cu aceleași haine de peste zi.
Sunt diverse evenimente in perioada asta in pijamale.
Mie mi se pare o treabă tare sa nu te iei mereu in serios.
Dar acum, sincer vorbind, deși a venit și Moș Crăciun, nu am simțit aceeași căldură și conectare umană pe care o simțeam la evenimentele din țară. Ne-a plăcut totuși, a fost cald, zumzet de copii, librăria e frumoasă, am petrecut o seară frumoasă cu copiii.”

Nu avem planuri pentru weekend așa că cel mai sigur ne vom odihni  și vom privi filme de Crăciun, printre care Mr. Bean, unul din favoriții noștri. Voi ce filme preferate aveți pentru Crăciun?

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: