Iata un top al celor mai scumpe cartiere rezidentiale din tara

Cine a zis ca in Romania nu trebuie sa ai un buzunar gros daca vrei sa te plimbi in anumite orase si locuri specifice? Cu atat mai mult trebuie sa te pregatesti cand pornesti in cautarea unor case de inchiriat sau de cumparat, fie acestea pe un termen mai scurt sau mai lung.

Sunt multe proiecte imobiliare aflate inca in acest stadiu strict care deja au gasit interesati de cumpararea spatiilor. Peste tot in tara se cauta case, apartamente si garsoniere, mai ales in acele orase care au cunoscut o dezvoltare remarcabila in ultimii ani. Compari Imobiliare este platforma online care ne ofera informatii precise cu privire la sumele actuale aferente achizitionarii sau inchirierii unui imobil in cele mai pretentioase orase din tara.

Faptul ca piata reuseste cu succes saraspunda solicitarilor si cerintelor este imbucurator. Fiecare oras in parte pune la dispozitia publicului larg o multime de locuri pentru locuit.

Bucuresti – acesta dispune de peste 4.500 locuinte, un numar de 500 dintre acestea facand parte din segmentul de lux.

Brasov – numarul locuintelor disponibile spre vanzare se invarte in jurul cifrei de 1.200 apartamente.

Iasi, Constanta, Timisoara – aproximativ 1.000 locuinte.

Nici numarul diverselor oferte ce vizeaza apartamente sau case de inchiriat nu este mai prejos, cei interesati beneficiind de o varietate de optiuni tot in cadrul platformei compariimobiliare.ro. Revenind la preturile aferente spatiilor de cumparat, se pare ca in acest an pretul pentru un metru patrat depaseste si 1.200 euro in cele mai scumpe orase din tara.

ClujNapoca

Vorbim despre orasul cu cele mai mari si accelerate scumpiri din anul 2017. Un procent aproximativ referitor la acestea ar fi de 20, mai mult in comparatie cu anii anteriori. Dintre zonele cele mai cautate in acest oras universitar se disting Manastur (un metru patrat se invarte in jurul sumei de 1.276 euro), Marasti (1.427 euro/mp) si Gheorgheni (1453 euro/mp).

Desigur, cei care au pretentii pentru un spatiu intr-o zona de lux, precum este cea centrala, costul pentru un mp poate ajunge si la 1.600 mp. Estimativ, scumpirile cele mai insemnate sunt de 9.39% pentru garsoniere si de 6.61% pentru apartamentele cu 3 camere.

Bucuresti

Este urmatorul oras dupa Cluj care inregistreaza la ora actuala cele mai mari scumpiri de preturi pentru metru patrat. Se pare ca este in fapt una din zonele care cunoaste cea mai temperata crestere. Pentru un mp util pretuls tabilit este de 1.100 euro. Sunt si acele segmente premium, ce asigura conditii pestemedie ce sunt cu mult mai scumpe.

Iasi

La o simpla analiza a listei de anunturi imobiliare aferente orasului universitar Iasi, se pot observa cresterile de asemenea raportate la un procent de 9. Asadar, cei care planuiesc sa se stabileasca sau sa faca o investitie in aces tsens se pot astepta la pretenti idestul de ridicate si aici.

Timisoara

Cu nimic mai prejos decat orasul anterior mentionat, imobilele disponibile sprevanzare in Timisoara au cunoscut de asemenea cresteri insemnate. Astfel, pentru un apartament s-au remarcat majorari chiar pana la 8% si peste in cartierele premium.

Informatii despre fiecare oras in parte, atat pentru cele dintre cele mai scumpe, cat si pentru orasele mai slab dezvoltate se gasesc in cadrulplatformei compariimobiliare.ro, alaturi de anunturi imobiliare ofertante.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.