Ce trebuie sa stii inainte de a investi in fototapet?

Daca te-ai hotarat sa faci niste modificari in locuinta, iar zugravitul nu intra in optiuni, atunci o metoda eficienta este sa iti decorezi peretii cu fototapet. Modelele variate de fototapet aduc un aer nou casei tale indiferent de sezon. In plus, decorarea cu fototapet face parte din tendintele de actualitate in materie de design interior.

Daca deja ai luat decizia de a decora camerele cu fototapet este recomandat sa apelezi la materiale profesionale. In acest sens, pe Deco-Perete.ro gasesti o multitudine de modele de fototapet profesionale. Totusi, inainte de a achizitiona modelul preferat trebuie sa stii ca inainte de a investi in fototapet este absolut necesar sa calculezi dimensiunile de care ai nevoie. Aceste calcule sunt extrem de importante, deoarece in acest fel nu vei ramane cu foarte mult material la final si nici nu vei fi nevoit sa mai faci o achizitie in cazul in care nu iti ajunge sa acoperi toti peretii.

Cum sa calculezi necesarul de fototapet?

In primul rand, inainte sa investesti in fototapet trebuie sa te asiguri ca acesta este intr-o stare optima, depozitat in conditii impecabile si sa nu fie deteriorat de umezeala. Pe Deco-Perete.ro nu este nevoie sa iti faci aceste griji, deoarece magazinul este recomandat de publicul larg in ceea ce priveste calitatea si nu numai.

In continuare, vor fi prezentate cateva aspecte de care sa tii cont atunci cand te decizi asupra dimensiunii fototapetului pentru casa ta.

In primul rand, este demn de mentionat ca fototapetul se vinde la bucata si nu la mp. De ce sa tii cont atunci cand incepi calculele pentru casa ta in ceea ce priveste redecorarea cu fototapet?

*Dimensiunea fototapetului – lungime si latime.

*Dimensiunea peretilor – inaltime si lungime.

 

In general nu e imperios necesar ca fototapetul sa fie exact cat dimeniunile peretelui. Daca fototapetul este putin mai mare decat peretele, pe orice latura, poti taia din el intrucat modelele sunt astfel alese incat sa se preteze la ajustari prin taiere. Daca fototapetul este mai mic, pe site-ul Deco-perete aveti posibilitatea sa vedeti cum arata un fototapet mai mic decat peretele, de exemplu acesta https://www.deco-perete.ro/cumpara/fototapet-cu-munti-torres-del-paine-7434410

De retinut ca fiecare fototapet este compus din 2 pana la 8 bucati care se imbina intre ele.

La fototapetele din hartie, acestea se imbina prin suprapunerea marginilor fototapetului, pentru ca sub influenta adezivului care se aplica pe spatele fototapetului, acesta se dilata iar in tipul uscarii se contracta, deci marginile se suprapun ca sa nu se vada peretele dupa ce se ususca fototapetul. La fototapetul vlies, marginile se imbina cap la cap, intrucat fototapetul din material vlies este stabil in timpul uscarii adezivului, acesta aplicandu-se pe perete. De retinut ca la acestea din urma trebuie sa se foloseasca un adeziv special pentru tapet vlies.

Toate informatiile specificie despre fiecare fototapet sunt trecute pe site in detaliile fiecarui produs. Trebuie mentionat ca in procesul de tapetare se inlatura prizele si capacele intrerupatoarelor si trebuie  montate la loc dupa aplicarea fototapetului.

Pentru mai multe detalii tehnice, echipa de la Deco-Perete ofera informatii suplimentare publicului interesat. Tot pe pagina oficiala a magazinului specificat vei gasi o varietate de modele de fototapet, selectate in functie de material si efecte estetice. Prin urmare, pe https://www.deco-perete.ro/ vei regasi fototapete vlies, dar si modele 3D ce creeaza un minunat efect de spatiu. In functie de nuanta, acestea sunt menite sa lumineze sau sa intunece o incapere in functie de preferinte.

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: