Jurnal de sarcina (1)

12 saptamâni si 5 zile. Totul decurge în parametri normali, ecografiile arata ca puiul de om creste frumos si e perfect dezvoltat pentru vârsta lui acolo în culcusul cald din burtica. Greturile matinale prelungite uneori pâna spre amiaza se încadreaza în limitele suportabile. Desi nu eram consumatoare de covrigi, acum covrigii uscati mi-au devenit cei mai buni prieteni. Pâna si Dante spune ca s-a saturat de covrigi numai când vede la mine câti pot rontai zilnic.

Noroc ca au aparut ciresele si capsunele, la preturi chiar rezonabile. Îmi fac plinul de fructe zemoase si dulci, alternând în fiecare zi câte un fel. Visez la o musaca de dovlecei si vinete, ma bucur de explozia de culori din piata,

Deocamdata nu am început sa caut hainute sau alte accesorii necesare unui bebelus, dar nu ma pot opri din a ma uita dupa diverse modele de carucior, de a nu  ma întreba oare ce culoare va trebui sa aiba, daca va fi roz sau albastru. Ba chiar am vazut unul superb, alb, încât mi-a ramas gândul la el.

Mai e cale lunga de parcurs pâna la cadita speciala de baie, pâna la biberoane si scutece. De premergator si scaune de masa pentru copii suntem înca si mai departe. Dar imi amintesc ca ma întreba zilele trecute o prietena daca e chiar atât de necesar scaunul asta special pentru copii. I-am raspuns foarte convinsa da, pentru ca eu m-am convins de utilitatea lui atunci când era Dante mic. L-am pus în scaunel înainte de un an, scaunelul l-am asezat lânga noi la masa si astfel copilul a învatat sa manânce frumos pe locul lui, fara sa se urce pe masa sau în bratele parintilor, cum am vazut de atâtea ori în jurul meu. În plus scaunul era ideal si pentru momentele lui de joaca singurel, timp în care eu îmi puteam face diverse alte activitati prin casa sau la calculator.

scaun masa

Scaunelele sunt special concepute pentru bebelusi, au curele de siguranta, ceea ce le face sigure pentru micuti. Sunt lavabile, având materiale impermiabile, astfel încât nu exista riscul de a ramâne lista de bucate afisata pe ele. Se igienizeaza usor ceea ce usureaza munca mamicii de a curata, deci sunt o alternativa de preferat canapelei din sufragerie :).

Pentru moment însa ecograful este singurul care ne arata ce face bebe, ma bucur ca Dante a putut vedea si el în direct ce se petrece acolo la mami. A fost frumos si emotionant momentul, având în vedere si interesul lui pentru corpul omenesc în general. Mai departe speram sa fie totul bine si abia astept sa simt prima miscare, prima ciocanitura în burtica ::).

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: