Septembrie fără zahăr. VitaMix ne vine în ajutor.

Iată că a venit și toamna, a venit și luna septembrie. A trecut vara cu fructele ei zemoase, cu pepenii ei dulci dar și cu înghețata cea plină de savoare dar și de… zahăr.

Eu nu sunt mare fan înghețată dar am o meteahnă: dimineața la cafea trebuie să ronțăi ceva, indiferent ce, pentru că altfel nu mă simt bine după aceea. Din păcate de cele mai multe ori vara asta am ales să ronțăi un biscuite, o turtă dulce, o felie de prăjitură. În general sunt cumpărate, mai ales vara când nu prea îmi vine să aprind cuptorul.

Dar de acum gata, a venit septembrie.

Poate vă întrebați ce legătură are septembrie cu dulciurile.

Ei bine, în cercul meu de prietene virtuale anul trecut a fost lansată următoarea provocare: septembrie fără zahăr (gasiti detalii in articolul din link). Da, o lună întreagă în care să fim atenți la tot ceea ce mâncăm și să avem grijă ca acestea să nu conțină zahăr.

Fetele mai pun câte o rețetă, mai povestesc despre provocările cărora le-au făcut față, mai mărturisesc câte o abatere de la program. Ideea nu e să ne chinuim una pe alta sau să ne certăm ci să ne sprijinim și încurajăm.

Eu nu am zis neapărat că voi intra cu 100% în provocare dar pe cât a fost posibil anul trecut am ținut cont ca în luna septemrbrie să fiu mai conștientă de ceea ce punem în coșul de cumpărături și ce pun pe masă. Și ne-a prins chiar foarte bine.

Anul ăsta însă m-a luat luna septemrie cam prin surprindere și cam dezorganizată, cam fără chef și fără orientare în ceea ce privește meniul familiei.

Azi m-am trezit că îmi fac cafeaua dar nu aveam nimic dulce pe lângă ea. Am vrut să încropesc repede ceva, să merg la magazin nu aveam chef și energie.

Deodată mi-am amintit de magazinul VitaMix (Braila MMall) și de bunătățile pe care le-am achiziționat de acolo datorită voucherului de 100 de lei primit la întâlnirea GBS2.

 

Mai experimentasem și anul trecut acest lucru: să mănânc fructe uscate la cafea. Goji, stafide, merisoare, curmale  și chiar semnințe sunt destul de consistente și dulci pentru a-mi satisface atât pofta de dulce dar pentru  a ține și de foame. (Despre stafide tot aud ca au zahar adaugat asa ca sunt inca in cercetarea subiectului).

Produsele în magazinul VitaMix se găsesc atât în punguțe mici, numai bune pentru o masă rapidă, cât și în pungi mare de un kilogram, ideale pentru a fi în cămara noastră cu bunătăți. Dar chiar si pungile mari au un preț foarte bun.

Pentru că nu încercasem niciodată quinoa am luat și o pungă din acest produs și am experimentat în combinație cu spanac dar și într-o rețetă de chiftele vegetale. Au fost delicioase și s-au mâncat prea repede încât nu am apucat să le fac nici poze. Toamna asta mi-am propus să pun quinoa mai des la treabă.

În magazin mai găsiți și suplimente de vitamine, minerale sau ulei de pește. Eu am luat o cutie de ulei de pește și a avut mare succes.

De asemenea găsiți și produse de îngrijire și înfrumusețare cu ingrediente naturale, de bună calitate. Eu mi-am luat un BB Cream foarte bun și un șampot  cu balsam. Este consistent și miroase bine, dar mie nu îmi priește foarte tare, în schimb copiilor le place și la părul lor este perfect.

Voi ce ziceți de o astfel de provocare? V-ar tenta o lună fără zahăr? Ce produse din magazin credeți  că v-ar atrage: fructele, cerealele, produsele de frumusețe sau de îngrijire?

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: