Cinefeel Braila. Point of view.

Când eram eu studentă nu existau telefoane mobile sau calculatoare la fiecare student în buzunar sau în cameră. Știu,  sunt un dinozaur dar asta este.

Poate cei tineri se întreabă cum ne distram noi pe atunci. Ei bine, ne distram chiar foarte bine, ne și plictiseam cu mare spor, pierdeam timpul fără regrete, nu ne grăbeam nicăieri și era tare bine așa.

Atunci când rămâneam câte un weekend în căminul studențesc și plictiseala atingea cote alarmante îmi găseam refugiul în sala de video. Da. asa se vizionau filmele atunci: pe video. Video era o aparatură străveche dar care ne aducea în fața ochilor tot felul de filme, multe din ele de artă, care nu circulau în cinematografe.

Nu s-a lipit de mine microbul filmului dar mereu am căutat în filmele pe care le vizionez acel altceva pe care să îl țin minte, care să iasă din clișeeele cinematografiei de masă, să îmi tulbure sufletul și să îmi dea de gândit, să mă provoace.

Revenind la zilele noastre, iată-mă în 2018, mamă de doi copii și copleșită uneori de tot felul de sarcini ale vietii mele. De mai bine de jumătate de an eu am mai văzut maxim 10 filme la tv, pe calculator sau cinematograf. Dar cred că au fost mult mai puține.

Am avut câteva tentative dar pur și simplu mi se par toate atât de ”la fel”, atât de pline de clișee încât aș prefera să revăd de o sută de ori un film de demult decat toate modernismele de azi.

Când am aflat de Cinefeel mi s-a aprins un beculeț: eu căutam doar filmele comerciale, de masă, americane. Am realizat dintr-o dată că există și ”altceva” în materie de filme. Așa mi-am amintit de studenție. Așa mi-a încolțit dorința de a afla mai multe despre Cinefeel și oamenii din spatele proiectului. Surpriză: unul din inițiatori este chiar un fost coleg de facultate.

Ce este Cinefeel Brăila:

Știu că și tu te întrebi uneori: Oare unde găsesc eu oameni care gândesc asemeni mie adunați la un loc?

În Brăila a fost creat un astfel de loc în care oamenii iubitori de film, de frumos, dornici de a schimba idei și a discuta filme, oamenii care vor să se cultive în arta cinematografică se pot întâlni și pot comunica.

Este un proiect născut din entuziasmul câtorva oameni frumoși care simt să schimbe lucrurile în bine, prin educație și cultură.

Este primul cinematograf de artă din Brăila, unde se vor difuza multe filme culturale, documentare, scurt metraje, proiecții de filme, evenimente educaționale. Filme pe care nu aveai unde să le vezi, să le simți, sau să le trăiești. Vor fi filme cu povești, dezbateri și oameni care ies din noi toți.

Ce găsești la Cinefeel Brăila:

Când ajungi la etajul 1 te așteatpă un loc de șuetă în care te poți afunda în fotoliile primitoare și moderne, poți răsfoi o carte sau o revistă, poți schimba opinii și idei despre film, artă sau viață cu cei veniți ca și tine la film.

Apropo de artă, o mulțime de lucrări de fotografie, pictură, grafică   sunt așezate în jurul tău pentru ca ochii să se relaxeze si să se conecteze cu sufletul, pentru ca imaginea stresului de peste zi să fie ștearsă și să fii pregătit pentru proiecția ce urmează să îți solicite atenția.

Sala de cinematograt a fost modernizată, dichisită, dotată, e cu totul altceva decât țineam eu minte de la evenimente trecute desfășurate acolo. E un fel de sufragerie în care să te simți ca acasă alături de oameni asemeni ție, mai precis 80 de oameni adunați la un loc.

Nu se vinde pop corn și nu ți se oferă băuturi răcoritoare. Dar te întâmpina mirosul irezistibil de cafea bună și te îmbie niște sticle de bere cochete, menite să îți dea acea stare de bine pe care ți-o dorești în timpul vizionării.

Atmosfera din sală este una vie, oamenii se recunosc și se salută, se leagă conversații, se leagă idei și proiecte.

Misiunea Cinefeel Brăila

 • Cinefeel nu e doar despre filmele proiectate. Cinefeel este despre Dezvoltare persoanala- Dezvoltare – Evoluție.
 • Cinefeel nu e doar despre filme ci și despre documentare, interviuri, invitați   și discuții înainte și după proiecție.
 • Mai concret, vor fi filme, documentare, scurt metraje, festivaluri, discuții libere, conectare permanentă cu publicul la șuete, după fiecare eveniment.
 • Vor fi și inviatați surpriză precum tenori, profesori, psihologi, critici de teatru și artă, poeți, scriitori, etc.

De ce să mergi la Cinefeel Brăila:

În aginația de zi cu zi fă-ți cadou o seară de weekend și conectează-te la frumos!

În agitația și nu tocmai frumosul orașului fă-ți cadou două ore de frumos și liniște!

Odată ajuns în sală uită de tot ce ai lăsat acasă și scufundă-te în  atmosfera din jurul tău!

Cum ajungi la Cinefeel Braila

Adresa: Centrul de Creație Brăila , Piața Traian nr 2 la etj 1, intrarea prin Strada Galați.

Rezervări: 0720 562 933

Preț bilet: 15 lei (da, știu,, nici mie nu mi-a venit să cred!)

Contact online: Cinefeel Brăila

Grup FB : https://www.facebook.com/CinefeelBraila/

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Cinefeel Braila. Point of view.

 • August 24, 2018 at 12:05 pm
  Permalink

  Foarte frumos ai scris!
  Impinsa putin de la spate prima data, a fost suficient sa realizez adevarul spuselor tale de mai sus… a doua vizionare a venit de la sine…
  Till next time… MULTUMESC!

  Reply
  • August 24, 2018 at 12:24 pm
   Permalink

   Multumesc de apreciere si de companie! 🙂

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: