Spre spatiu – racheta din tuburi de carton

Ca orice copil si Dante viseaza ca într-o buna zi sa cucereasca imensitatea spatiului. Ca orice copil doacadata face acest lucru prin intermediul jucariilor si activitatilor la care participa.

Desi a crescut, jucariile confectionate de catre noi din materiale reciclabile ramân printre preferatele noastre. Ale lui pentru ca poate contribui din plin cu idei si fapte la construirea lor, ale mele pentru ca nu presupun implicarea unui buget exorbitant pentru a le avea. Pâna la urma, contruite sau cumparate, jucariile prezinta interes pentru copil vreo doua trei zile la intervale diferite de timp.

În acest sens am construit împreuna o racheta din suluri de carton de la hârtia igienica. Ideea a fost a lui în totalitate, a mesterit-o singurel, a prins tuburile între ele cu scoci de hârtie. Misiunea mea a fost ca împreuna cu el sa întarim constructia folosind aracet si bucati de ziar prin tehnica papier mache.

Am pictat apoi totul în culori vii si frumoase, am atasat flacarile din hârtie rosie franjurata si gata, racheta a fost gata de decolare. Câteva zile a fost cu ea peste tot, a stârnit interesul colegilor de clasa si a prietenilor din parc.

IMG_20150322_140924 IMG_20150322_140912 IMG_20150322_140903

Când am auzit de actiunea Copiii in spatiu desfasurata în Promenada Mall Braila ne-am spus ca nu trebuie sa o ratam asa ca am fost sa vedem despre ce a fost vorba.

A fost aproape o ora de informatii si zâmbete printre piticii îmbracati în cosmonauti. Au aflat câte ceva despre calatoria pe luna, au intrat într-o camera în care probabil erau un fel de imagini holografice cu planete si stele, noi privindu-i de afara la un monitor, au purtat casti de cosmonauti. Pentru copii a fost un bun punct de a le stârni interesul si a dori sa afle mai multe despre spatiu si calatoriile în spatiu.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: