Pamantul ca un puzzle

De multa vreme isi dorea Dante sa  realizam o  lucrare avand ca subiect globul pamantaesc. Noua lui carte favorita a devenit un atlas superb in care gasim informatii despre formarea continentelor, despre viata pe Pamant, despre fenomenele naturale si multe altele.

Fotografie-1702

Fotografie-1704

Am profitat din plin de o zi libera si ne-am jucat impeuna cu acuarele, materiale reciclabile, pensule si atlasul minunat, devenit prietenul nostru.

Fotografie-1701

Fotografie-1714

Dintr-o cutie de carton mare am decupat suportul pe care l-am pictat in albastru. Am conturat apoi continentele, le-am decupat, le-am pictat si pe ele cu diverse culori, le-am lipit pe intinderea albastra.

Fotografie-1716

Separat am decupat alta serie de continente mai mari, cu care se poate juca separat si pe care le poate identifica cu usurinta. M-a bucurat foarte tare sa vad cum le ia si le aseaza impreuna, apoi le desface si iar se alatura, ca intr-un superb puzzle.

Fotografie-1717

Fotografie-1718

Am confectionat si un soi de busola cu ajutorul careia sa invete punctele cardinale.

Fotografie-1706

Este cea mai usoara si placuta metoda pentru copil de a invata cate ceva despre globul nostru pamantesc, de a asimila informatii legate de formarea continentelor, denumirile acestora si specificul fiecaruia in parte. In joaca totul este usor si amuzant.

Fotografie-1719

Pentru ca vara a fost generoasa in fenomene naturale, am dat de multe ori fuga in carte sa aflam despre formarea norilor, a tunetelor si fulgerelor, a ploilor si grindinei. O intrebare a lui m-a pus cu adevarat in incurcatura. Atunci cand i-am spus ca acolo unde se formeaza norii din care cade ploaia cea rece si grindina este foarte frig m-a intrebat:

“- Mama, dar lui Doamne Doamne nu ii este frig acolo sus?”

Voi stiti care ar fi raspunsul corect la aceasta intrebare?

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: