Pamantul ca un puzzle

De multa vreme isi dorea Dante sa  realizam o  lucrare avand ca subiect globul pamantaesc. Noua lui carte favorita a devenit un atlas superb in care gasim informatii despre formarea continentelor, despre viata pe Pamant, despre fenomenele naturale si multe altele.

Fotografie-1702

Fotografie-1704

Am profitat din plin de o zi libera si ne-am jucat impeuna cu acuarele, materiale reciclabile, pensule si atlasul minunat, devenit prietenul nostru.

Fotografie-1701

Fotografie-1714

Dintr-o cutie de carton mare am decupat suportul pe care l-am pictat in albastru. Am conturat apoi continentele, le-am decupat, le-am pictat si pe ele cu diverse culori, le-am lipit pe intinderea albastra.

Fotografie-1716

Separat am decupat alta serie de continente mai mari, cu care se poate juca separat si pe care le poate identifica cu usurinta. M-a bucurat foarte tare sa vad cum le ia si le aseaza impreuna, apoi le desface si iar se alatura, ca intr-un superb puzzle.

Fotografie-1717

Fotografie-1718

Am confectionat si un soi de busola cu ajutorul careia sa invete punctele cardinale.

Fotografie-1706

Este cea mai usoara si placuta metoda pentru copil de a invata cate ceva despre globul nostru pamantesc, de a asimila informatii legate de formarea continentelor, denumirile acestora si specificul fiecaruia in parte. In joaca totul este usor si amuzant.

Fotografie-1719

Pentru ca vara a fost generoasa in fenomene naturale, am dat de multe ori fuga in carte sa aflam despre formarea norilor, a tunetelor si fulgerelor, a ploilor si grindinei. O intrebare a lui m-a pus cu adevarat in incurcatura. Atunci cand i-am spus ca acolo unde se formeaza norii din care cade ploaia cea rece si grindina este foarte frig m-a intrebat:

“- Mama, dar lui Doamne Doamne nu ii este frig acolo sus?”

Voi stiti care ar fi raspunsul corect la aceasta intrebare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.