Pamantul ca un puzzle
De multa vreme isi dorea Dante sa realizam o lucrare avand ca subiect globul pamantaesc. Noua lui carte favorita a devenit un atlas superb in care gasim informatii despre formarea continentelor, despre viata pe Pamant, despre fenomenele naturale si multe altele.
Am profitat din plin de o zi libera si ne-am jucat impeuna cu acuarele, materiale reciclabile, pensule si atlasul minunat, devenit prietenul nostru.
Dintr-o cutie de carton mare am decupat suportul pe care l-am pictat in albastru. Am conturat apoi continentele, le-am decupat, le-am pictat si pe ele cu diverse culori, le-am lipit pe intinderea albastra.
Separat am decupat alta serie de continente mai mari, cu care se poate juca separat si pe care le poate identifica cu usurinta. M-a bucurat foarte tare sa vad cum le ia si le aseaza impreuna, apoi le desface si iar se alatura, ca intr-un superb puzzle.
Am confectionat si un soi de busola cu ajutorul careia sa invete punctele cardinale.
Este cea mai usoara si placuta metoda pentru copil de a invata cate ceva despre globul nostru pamantesc, de a asimila informatii legate de formarea continentelor, denumirile acestora si specificul fiecaruia in parte. In joaca totul este usor si amuzant.
Pentru ca vara a fost generoasa in fenomene naturale, am dat de multe ori fuga in carte sa aflam despre formarea norilor, a tunetelor si fulgerelor, a ploilor si grindinei. O intrebare a lui m-a pus cu adevarat in incurcatura. Atunci cand i-am spus ca acolo unde se formeaza norii din care cade ploaia cea rece si grindina este foarte frig m-a intrebat:
“- Mama, dar lui Doamne Doamne nu ii este frig acolo sus?”
Voi stiti care ar fi raspunsul corect la aceasta intrebare?