Cunoaste-l pe George Enescu cu Editura Gama

Va mai amintiti de orele de muzica din scoala? Erau atractive sau plictisitoare? Pentru mine erau un cosmar, eu neavand ureche muzicala deloc, dar absolut deloc. Nu imi amintesc decat ca aveam un profesor sever, inca ii stiu numele desi pe ale multor profesori le-am uitat, care vroia sa inveti teorie muzicala, absurd, fara nici un suport muzical sau fara a da sansa si celor ca mine sa inteleaga ceva din muzica. Probabil ca ma descurcam onorabil fiind vorba de teorie, probabil ca retineam automat habar n-am ce game si arpegii si solfegii si ce or mai fi fost ele.

Au trebuit sa treaca ani buni peste mine si peste educatia mea pentru a intelege ca muzica nu e doar despre teorie si note muzicale, ci despre trairi, sentimente, emotii.  Au trebuit sa treaca ani si teancuri de carti citite pentru a afla despre marii compozitori, despre marile opere ale lumii.

Astazi ma aflu la randul meu in rolul de educator, de indrumator pentru copiii mei si imi doresc ca lucrurile sa se petreaca altfel. Imi doresc ca ei sa afle povestile de viata ale celor ce au dat nastere capodoperelor, sa inteleaga ca nici un cantec nu s-a nascut din neant, ca in spatele unei simple partituri a stat un om care a studiat, cautat, muncit, visat, chiar suferit pentru ca fiecare nota muzicala sa se aseze in firescul ei.

Cunoaste-l pe George Enescu este o astfel de carte menita a-i face pe copii sa afle despre omul care a compus opere atat de cunoscute noua si care duc faima tarii noastre in lume.

cunoaste-l-pegeorge-enescu_1_fullsize

Lectura cartii e un prilej minunat de a-i face copilului cunostinta cu Rapsodia Romana sau cu Sonatele pentru vioara precum si cu multe alte creatii ale artistului.

Viata lui George Enescu este povestita pe intelesul copiilor, sadind in ei dorinta de a reusi, de a invata. Un pasaj din carte mi-a atras atentia: “purta o haina prea stramta si un pantalon prea scurt pentru el, cu ochi care priveau mereu in alta parte, tacut“. Asa cum spune copilul meu, nu conteaza neaparat cum esti imbracat ci ceea ce stii. Multi copii se pot recunoaste in aceasta descriere si pot incepe sa viseze ca intr-o zi si ei pot ajunge un George Enescu al acestei tari.

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: