Cunoaste-l pe Alexandru Ioan Cuza – Editura Gama

Spuneam in articolul despre scoala si invatare ca nu am avut parte de profesori la istorie care sa ne prezinte acest obiect de studiua asa cum este de fapt: o poarta catre cunoasterea locurilor in care traim si a oamenilor care au facut din locurile astea ceea ce sunt astazi.
Sa iti cunosti istoria nu e un obiectiv de bifat in timpul scolii, e un proces ce ar trebui sa se intample o viata.Noi cercetari scot la lumina aspecte necunoscute ale vietii, evenimentelor si faptelor ce s-au intamplat cu ani in urma si merita sa le afli.
Dragostea pentru istorie cred ca se insufla inca de la varsta mica, atunci cand curiozitatea copilului este maxima. Nu trebuie un limbaj accademic pentru asta, nu e nevoie de “lectii de istorie” greoaie si greu de inteles. Totul se poate face prin poveste, joaca si mai ales vizite la muzee, locuri si asezaminte istorice.
Acum doi ani intamplarea a facut ca, la implinirea celor 6 ani ai lui Dante, sa ne aflam pe drumul de la Botosani la Braila si sa facem un ocol pe la Ruginoasa, sa vizitam palatul lui Alexandru Ioan Cuza. Pentru ca pe Dante il cheama si Alexandru, interesul lui a devenit maxim, a absorbit cu ochii mintii tot ce a putut intelege de acolo, a pus zeci de intrebari dar, mai ales, a retinut numele domnitorului pe care il recunoaste in orice context l-ar auzi.

10696250_10152488951212705_1190004330727948691_n
Iar acum vine si povestea, pusa la dispozitie de catre editura Gama, in cadrul colectiei Romani celebri, sectiunea Istorie. Cunoaste-l pe Alexandru Ioan Cuza este exact despre asta: despre a cunoaste omul ale carui fapte au devenit cunoscute in istorie. Este o poveste usor de citit de catre micii scolari dar la fel de facil de inteles si de catre prescolari, putand fi o inspirata alegere pentru povestea de seara.
Este prezentat omul, cu slabiciunile lui pamantesti, cu alegerile in dragoste si viata, cu sentimente si framantari legate de ceea ce isi doreste sa infaptuiasca, mistuit de dragostea de tara ce nu era doar o expresie ci un sentiment profund, datator de forta si energie.
Cartea este frumos ilustrata, atragatoare pentru cei mici si cu imagini sugestive ce sustin povestea.
Istoria poate fi placuta, distractiva, cartile de istorie pot fi si astfel pentru a stimula curiozitatea si dorinta copiilor de a afla mai multe.

images

Pachetul de carti Romani celebri se gaseste acum la 50 de lei si contine 5 carti. Un pret rezonabil avand in vedere informatiile continute si bucuria descoperirii unui domeniu atat de interesant cum este istoria.

pachet_istorie

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: