La multi ani limba româna!

În zori de viata sau în zori de zi, în miez de noapte sau oriunde-am fi, ne esti pe buze sau în gând, ne esti în vârf de condei sau în vârf de degete. Esti cu noi de când ne nastem si pâna plecam în calatoria catre “nu se stie ce”.

Te buchisim în primii ani de scoala, dorim cu ardoare a te cunoaste în forma ta scrisa dupa ce 6 ani ne-ai fost fidela slujitoare în exprimare de dorinte, gânduri sau idei traznite. Te descoperim în pagini de carte, ne jucam cu tine în mestesugite forme de mintea noastra nascocite. Te luam si te rasucim asa cum vrem, cum simtim, sperând ca si altii sa înteleaga ce am vrut a spune.

Din pacate unii din noi te chinuie uneori, ciuntind din frumusetea ta, te urâtesc în fel si chip din ignoranta, din neaplecare temeinica spre a te cunoaste. Iar tu esti trista, din ce în ce mai trista când vezi cât de multi au devenit cei ce uita sa îti pastreze intacte valorile.

Nu te superi prea tare pe evolutia vremii si vremurilor, accepti cu stoicism contopirea cu altele ca tine, înveti sa porti si podoabe noi, moderne, adaugate de noi, oamenii, în goana noastra dupa  dupa nou si moda.

Cu toate astea, de ziua ta, macar de ziua ta, meriti sa fii respectata si adorata. De aceea îti spun cu drag: La multi ani limba româna!

13462255362022440556

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: