O casă frumoasă cu parchet de calitate se ține
Amenajarea unei locuințe înseamnă și alegerea parchetului potrivit
Vreau să schimb parchetul. Cum fac?
Așa s-au gândit și cei doi tineri atunci când au decis că, după atâția ani cu același parchet, a venit momentul să facă o schimbare. Copiii au crescut și nu se mai dau cu rolele prin casă, nici patinaj artistic nu mai fac pe podea.
Ea ar vrea alb.
El ar vrea rezistent.
Ea vrea și la bucatărie.
El vrea și verandă.
Dar soacra… vai, soacra nu e niciodată mulțumită. Nu e de acord nici cu feciorul: ce-ți trebuie ție verandă? Nu e de acord nici cu nora: parchet alb, muncă multă să îl cureți, bani dați aiurea la femeia care face curățenie.
Și începe soacra cu argumente:
- pe vremea mea totul era din lemn masiv
- o dată pe an frecam lemnul cu gaz și-l făceam ca nou
- spălam la podele până mi se înroșeau mâinile dar străluceau nu alta
- puteam să frecăm ce voiam pe podea că nu se strica.
Deh, soacră cu nostalgii.
Alma Parchet știe totul despre …parchet
Ce să facă tinerii noștri să o liniștească și să o convingă că alegerile lor sunt cele potrivite vremurilor de acum? Cel mai bine este să apeleze la Alma Parchet.
Pe site-ul de specialitate vor găsi toate informațiile necesare.
Primul argument ar fi … lemnul. Pentru că soacra nu era convinsă că parchetul ăsta modern este din lemn. Și are dreptate într-un fel.
Parchet stratificat sau parchet laminat?
Există două tipuri de parchet: parchet stratificat și parchet laminat.
- Iată diferențele:
- Parchetul stratificat este produs din lemn, în două sau trei straturi.
- Parchetul laminat este produs pe cale industrială din material compozit și, rareori, din reziduuri lemnoase tocat și mai apoi învelit cu un strat de plastic (de PVC)
- Parchetul stratificat are o grosime începând de la 10 mm și depășește 14 mm.
- Cel mai gros parchet laminat are o grosime de 12 mm.
- Parchetul stratificat (dublu sau triplustratificat) se poate recondiționa, aducând un aspect nou interiorului. Costurile pentru rașchetare și refinisare sunt mai mici decât schimbarea pardoselii.
- Parchetul laminat nu poate fi refinisat. în cazul în care stratul protector din material plastic se strică se uzează, este necesar să schimbați pardoseala
- Parchetul stratificat este cald la atingere, grație lemnului din care este confecționat.
- Parchetul laminat este rece, precum folia de plastic de la suprafata.
- Parchetul stratificat este un tip de dușumea superioară, făcută din lemn natural, a cărei calitate se reflectă în preț. Este firesc, capacitate de regenerare a copacilor din care este făcută pardoseala este lentă, iar materialul scump.
- Parchetul laminat este cel mai ieftin tip de pardoseală, fiind fabricată din materiale realizate prin prelucrare industrială.
E clar că vor alege un parchet stratificat.
Pentru bucătărie vor alege o pardoseală SPC într-o culoare deschisă, care se pretează foarte bine la încălzirea prin pardoseală. Acolo nu vor să pună multe covoare, e nevoie de curățare mai frecventă, iar o astfel de încălzire e cea mai bună soluție.
Pentru hol și living vor alege un parchet din lemn masiv, pentru culorile calde, intense, aspectul plăcut, natural și cald.
Există parchet din lemn masiv din esențe autohtone sau exotice, nefinisat sau lăcuit, așa că au de unde alege.
Pentru dormitor va fi cum vrea soția: alb și strălucitor.
Parchetul se curăță ușor
Cât despre produsele de curățat acum există o gamă variată dar e foarte important ca acestea să fie de calitate și potrivite tipului de parchet ales. Pentru a avea o viață cât mai lungă parchetul trebuie și el protejat, mobilele să aibă atașate pe picioare pâslă, pentru ca la o eventuală manevrare să nu facă daune greu de îndreptat.
Dar ce bine că au crescut copiii și sunt mult mai înțelegători, le place și lor să stea într-o casă curată și plăcut amenajată.
Până la urmă s-a convins și soacra că în ziua de azi există posibilitatea mai multor alegeri dar și sursele de informare sunt mai variate. Așa că alegerea devine mult mai ușoară.
Articol scris pentru Super Blog – sponsor Alma Parchet.