Sperante pentru viitorul omenirii

mixul-energetic-ue-in-viitor-6823– Mama, oare cum se va schimba lumea când voi fi eu mare?

Recunosc, întrebarea m-a prins cumva pe nepregatite. Nu îmi amintesc ca eu, la vârsta lui, sa îmi fi pus astfel de întrebari. Ba chiar nici mai târziu nu mi-am pus. Dimpotriva, cred ca mai mult se vehicula ideea despre sfârsitul lumii care s-ar apropia, ceea ce se întâmpla si azi si cred ca s-a întâmplat de când e lumea. Oamenii pur si simplu mai degraba se gândesc la sfârsit decât la cum va fi în viitor. Poate psihologii sa aiba o explicatie…

Se pare însa ca generatiile de azi nu gândesc la fel ca generatiile trecute.

Prin urmare m-am gândit si eu , provocata de catre copil, la cum va arata lumea în viitor. Cu siguranta multe se vor schimba pe lumea asta, stiinta si tehnica va face progrese uimitoare, gândul va deveni fapta mai repede decât ne-am fi putut imagina cu doar câtiva ani în urma.

Iau în considerare doar unul din aspectele care s-au schimbat de 7 ani încoace, de când copilul meu a venit pe lume. Îmi amintesc ca internetul, desi avea o viteza foarte buna si atunci, nu era chiar la îndemâna oricui si nici informatiile nu circulau cu rapiditate. În doar 7 ani avem internet la degetul mic, la propriu, cu ajutorul telefoanelor si altor masinarii uimitoare. Ceea ce parea SF cu ani în urma, telefonul la care nu doar auzeai vocea dar vedeai si interlocutorul, azi este realitate. Legatura între oamenii planetei este mai rapida decât oricând.

Totusi, cu toate progresele pe care le face omenirea, cu toate descoperirile în domeniul sanatatii sau alimentatiei, cu toate ca oamenii se preocupa din ce în ce mai mult de stilul lor de viata, de a face miscare si a trai cât mai frumos, ramâne un procent destul de mare de oameni care se lasa stapâniti de vicii si obiceiuri nu doar nesanatoase ci de-a dreptul distructive.

Ma gândesc în primul rând la alcoolism si fumat. Da, acestea doua pot fi doar niste mici placeri atunci când sunt practicate cu moderatie, de fapt în proportie foarte mica. Dar atunci când devin obicei si mai apoi dependenta lucrurile se schimba total. Progrese s-au facut însa si în acest aspect, având în vedere ca a aparut tigara electronica, a carei denumire dar si compozitie e în pas cu epoca în care traim. E un pas înainte spre a schimba obiceiurile, mai ales ca nu mai vorbim despre afectarea celor din jur cu viciul nesanatos.

Ramâne însa problema substantelor periculoase, a drogurilor, care din pacate nu doar ca nu se diminueaza ci ia proportii tot mai îngrijoratoare pe întreaga planeta, chiar si în locuri în care nici nu se auzise de asa ceva, cum este si tara noastra.

Dincolo de toate progresele facute de omenire, dincolo de toate schimbarile ce se produc zilnic la nivel planetar, exista aceste aspecte aparent minuscule pentru care înca nu s-a gasit o rezolvare concreta si satisfacatoare. Sau poate nu s-a vrut?

Ma gândesc ca poate copiii de azi îsi vor dori sa faca ceva mai mult si la acest capitol, sa aiba taria de a distruge pentru totdeauna un flagel atât de periculos.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: