Criando – pictura pe numere. Și tu poți fi artist!

Arta este fiica libertății.

Libertatea prin artă

Una din valorile mele de bază este libertatea. Multă vreme m-am întrebat dacă putem fi cu adevărat liberi într-o lume care vrea să ne așeze în tipare și etichete. Găsim la tot pasul rețete despre cum să fim fericiți, ce să facem ca să ne păstrăm sănătatea mintală, cum să facem față vremurilor pe care le traversăm.

De câțiva ani eu am găsit cel mai bun mijloc prin care să mă simt liberă, dar să îmi satisfac și alte nevoi precum cele de recunoaștere, de stimă, de apartenență socială. Acest mijloc este arta.

Arta înseamnă exprimarea creativității prin orice mijloc simte fiecare. În acest moment arta înseamnă în primul rând un mod de a te exprima pe tine însuți decât a fi un artist cu diplomă și încasări serioase din vânzarea operelor create.

Și tu poți fi artist

De-a lungul anilor am experimentat o mare varietate de tehnici prin care să îmi pun în mișcare în primul rând creativitatea. Dar, la fel de util mi-a fost și să îmi pun mâinile la lucru făcând operații repetate sau lucrând după șabloane prestabilite.

Mă gândesc acum la croșetat sau împletitul firelor, operații care ne ajută foarte mult din punct de vedere neurologic, potrivit ultimelor studii.

Coaserea goblenurilor era la mare modă în urmă cu mai mulți ani și nici eu nu am făcut excepție. Simțeam o deosebită satisfacție când vedeam cum se umple pânza de cusut, cum prind contur peisaje și personaje, doar din ac și ață.

Iată că, la ani distanță, am descoperit ceva la fel de fascinant și accesibil: pictura pe numere.

Am început să pictez în urmă cu trei ani, mai întâi în joacă alături de copii. În timp am căutat noi și noi modalități prin care să mă exprim, prin care să las culorile să vorbească pentru mine.

Totuși, uneori, simt pur și simplu nevoia să pictez, dar fără a căuta modele, desena proporții și perspective. Vreau doar să pictez și, din pensulă și culoare, să apară forme.

Pictura pe numere și avantajele ei

Magazinul Criando

Criando este magazinul care ne oferă o gamă extrem de variată de modele de picturi pe numere.

Ce îmi place foarte mult la magazinul online este modul în care este structurat. Este foarte ușor să cauți atât după mărime cât și după subiectul compoziției pe care îți propui să o realizezi.

Fie că vrei să pictezi un peisaj, un personaj, un animal sau un anumit subiect (anotimp, spiritual, pentru copii sau chiar cu tematică pentru adulți) filtrele și meniurile îți ușurează foarte mult alegerea. Având atât de multe modele ar fi foarte greu să te decizi.

Calitatea produselor Criando

Kitul de creație Pictură pe numere Criando cuprinde:

● panza din bumbac cu desen conturat  intinsa pe rama din lemn;
● tuburi numerotate, cu vopsea acrilica de inalta calitate ce nu necesita amestecare cu apa;
● 4 pensule de dimensuni diferite, de foarte bună calitate;
● o coala de hartie tip ciorna cu desenul conturat pentru a exersa inainte de a pica pe tablou;
● cleme metalice pentru a agata tabloul;
● o cutie din carton de calitate, lucios, cu maner si design personalizat, ce poate fi oferita cadou.

Calitatea pensulelor și a culorilor este foarte importantă atunci când vrei să pictezi, mai ales detaliile, dar nu numai.

Am fost întrebată de multe ori de unde îmi iau materialele pentru pictură, și, mai ales, cu ce recomand să înceapă cineva care nu a mai pictat niciodată. Recomand cu încredere pictura pe numere pentru că poate fi realizată chiar și de un începător. Mai ales că toate materialele sunt într-un singur loc și pot fi comandate online.

De ce să pictezi pe numere?

  • Satisfacția lucrului terminat. Când te apuci de ceva nou e foarte ușor să renunți dacă rezultatul nu este cel așteptat. Cu acest tip de pictură nu prea ai cum să dai greș. Doar trebuie să umpli fiecare spațiu cu culoarea indicată.
  • Sporirea încrederii în tine. Tabloul astfel creat va decora peretele casei tale iar sentimentul de împlinire pe care îl vei avea când il vei privi te va face să fii mult mai încrezător în propriile forțe.
  • Mindfulness și timp pentru tine. Atunci când ești în fața pânzei de pictură uiți de tot ce e în jurul tău. Mintea se relaxează, respirația se reglează, mâna se concentrează la ceea ce are de făcut. Sunt momente petrecute doar tu cu tine, în liniște sau cu muzica preferată. E ca o meditație.

Oferă cadou o operă creată chiar de tine

Ai de făcut un cadou și nu ai inspirație ce să oferi?  Oferind un tablou pe numere pictat chiar de tine nu ai cum să dai greș. Vei primi doar apreciere și mulțumire. Iar o parte din nevoile tale vor fi și ele satisfăcute.

Criando și comunitatea

Spuneam că una din nevoile noastre este apartenența la comunitate. Există pe Facebook un grup, CRIANDO.ro – Pictura pe numere, în care oamenii își expun tablourile pictate. Ceea ce am găsit acolo m-a lăsat plăcut surprinsă: o mulțime de oameni obișnuiți care își împărtășesc cu entuziasm tablourile pictate, primesc susținere și apreciere de la ceilalți membri ai comunității. Toți avem nevoie de asta, nu-i așa?

Abia aștept să împărtășesc și eu imagini cu tabloul meu terminat. Mi-am ales un tablou care mă face să călătoresc imaginar în Japonia. Sigur vor urma și altele.

 

În încheiere

Să fac din casă acasă este una din deviza mea. Decorarea  casei cu desenele și picturile mele și ale copiilor a devenit un mod de viață pentru mine. Poți și tu să ai pe perete un răsărit de soare încântător sau o atmosferă de toamnă în culori explozive, fără să plătești o avere. 

Comandă și tu un kit pictură pe numere și ia o pauză de frumos și relaxare!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: