Cafeaua dimineților mele-o pauză de respirat în ritmul zilei

Cafeaua este ca o respirație profundă.

Cafeaua și ceașca mea preferată

Îmi încep dimineața cu cafea. Simt ritmul zilei după ceașca pe care instinctul meu o alege.

De-a lungul timpului am schimbat multe cești din care am preferat să beau cafeaua.

Acum am patru cești din care beau. Le aleg în funcție de … senzația pe care o am când îmi încep ziua.

Pentru duminică am o ceașcă care îmi spune: tu meriți! Este aurită, cu filigran, cu albastru, cu farfuriuță. Parcă mă poartă în vremurile în care oamenii aveau tihnă.

 

Pentru zilele în care am nevoie de energie, în care mă simt pusă pe fapte mari, am ceașca roșie, cumpărată în vară de la Târgul Olarilor din Sibiu. De cum am văzut-o am știu că e ce îmi trebuie.

 

Pentru zilele duioase, cu inimioare și alb, am ceașca care îmi spune: All you need is love. Am cumpărat-o din București și îmi amintește mereu de escapada mea împreună cu copilul mare prin centrul istoric al capitalei. A fost o zi de neuitat.

 

Iar pentru zilele în care vreau o cafea scurtă, simplă, sau când o beau împreună cu omul meu drag, am ceștile albe, stilate, care ne fac să ne imaginăm că bem cafeaua la o cafenea sofisticată.

 

Uneori prefer o cafea simplă, neagră. În alte zile adaug spumă de lapte vegetal sau lapte condensat. Uneori îmbogățesc aroma cafelei cu scorțișoară și cardamon, două condimente bine cunoscute pentru beneficiile lor.

Dimineți fericite cu cafea băută în tihnă

Am învățat în ultimii ani că pauzele pentru mine sunt la fel de importante ca toate celelalte treburi pe care le am de făcut. De aceea aleg să îmi încep dimineața în mod plăcut, să îmi setez intențiile zilei, să mă bucur de primele raze de soare, de energia aceea bună de la început de zi. O dimineață începută în tihnă înseamnă o zi cu spor. O dimineață în care îmi beau cafeaua pe fugă, în care mă uit la lucruri care îmi destabilizează echilibrul interior, duce la o zi agitată, cu puține task-uri rezolvate.

Viața în ultimii ani e tot mai pe repede înainte. Acum, mai mult ca oricând, e important să avem grijă de noi, de ceea ce gândim, simțim.

Chiar dacă nu ne mai bem cafeaua la birou sau la terasă, cu prietenii sau colegii, eu cred că putem face acasă la noi un colț de tihnă pe care să îl numim cafeneaua de acasă.

Cafeaua – beneficii si avantaje

Calitatea cafelei și a aparatului de preparat cafeaua este la fel de importantă. Din fericire, în ziua de azi, avem de unde alege. Atât sortimentele de cafea se găsesc într-o gamă foarte variată cât și aparatele cu care ne preparăm cafeaua.

În ultimii ani am ales să îmi prepar cafeaua la esspresor și, documentându-mă despre beneficiile cafelei, am aflat că aceasta e mult mai benefică decât cea la ibric, care vine cu un aport mult mai mare de substanțe uleioase, dăunătoare organismului.

Beneficiile cafelei:

  • sursă importantă de nutrienți și antioxidanți
  • protejează de bolile cardio-vasculare
  • îmbunătățește performanța fizică
  • reduce riscul de boli neurologice
  • înlătură riscul de depresie și te poate face mai fericit.

Dacă pe majoritatea celor de mai sus nu le pot măsura, pe ultima o pot cu certitudine confirma: ritualul cafelei de dimineață mă face mai fericită. Sunt și dimineți în care nu pot bea toată ceașca de cafea, dar simplul fapt că o prepar, că în casă miroase a cafea, îmi dă un sentiment de acasă, de stabilitate, de bine.

De unde luăm cafeaua

În ziua de azi găsim cafea în toate magazinele și supermarketurile. Trebuie doar să o alegem pe cea de calitate sau pe cea încercată și preferată.

Cum multe din cumpărăturile noastre s-au mutat în ultima vreme în online, și departamentul cafea s-a mutat în același mediu.

Kfea.ro este primul și cel mai mare Coffee Shop online din România. Cu o vechime de peste 15 ani, acesta oferă clienților experiențe plăcute prin comercializarea unor produse de calitate: de la o multitudine de sortimente de cafea boabe, măcinată, capsule și nu numai, la aparate de cafea și produse de întreținere, produse de vending, ceai, ciocolată caldă etc.

Despre cafeaua Etolia am aflat că este cafea proaspăt prăjită, fiind o categorie aparte de cafea. Aceasta se aduce verde în țară și se prăjește local, pentru a fi cât mai proaspătă posibil. Astfel, se poate savura la nivelul său maxim de aromă. Fiecare origine are alte nuanțe, alte note, altă savoare.

După ani de zile în care am cumpărat doar cafea măcinată, acum am descoperit cât de avantajos este să cumperi cafea boabe. Ca să nu mai vorbesc despre aroma deosebită ce se răspândește în bucătărie în fiecare dimineață în care râșnesc cafea.

 

 

În concluzie

Pe mine cafeaua mă face fericită. Fie doar și pentru acest avantaj și tot mă bucur că sunt băutoare de cafea.

Articol scris pentru SuperBlog 2021 – sponsor Kfea.ro

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: