Vacanta la Brasov – cazare, obiective turistice, locuri de vizitat (I)

Când eram în America mi s-a întâmplat de câteva ori să mi se facă dor de munții din Romania, să îmi doresc să simt în nări mirosul de brazi și să îmi las privirea să se odihnească pe crestele înalte.

Apariția pandemiei m-a făcut să cred că anul acesta voi rămâne doar cu visul, dar visele au frumosul obicei de a se împlini.

Iată-ne așadar prezenți de o săptămână la Brasov, după un popas de câteva zile la Botoșani. Drumul de la Botoșani la Brașov e superb, traversarea munților oferă priveliști ce îți taie răsuflarea. Dar după ore de mers cu mașina nu îți dorești decât să ajungi mai repede într-un loc în care să te aștepte relaxare și liniște.

Unde ne cazam in Brasov?

Flori de iulie – luxury aparthotel

Am găsit un astfel de loc chiar în apropiere de centrul istoric al orașului Brașov. Apartamentul Stefan este amplasat într-o clădire modernă, dotată cu parcare subterană proprie și lift. Am descins cu bagaje, copii și oboseală în interiorul apartamentului și ne-am simțit instant ca acasă. Bucătăria oferă toate facilitățile pentru a servi sau pregăti masa, este complet mobilată și utilată. Copiii și-au revendicat living-ul spațios în timp ce noi, adulții, ne-am bucurat de priveliștea oferită de terasa generoasă. Nici nu ne puteam dori mai mult decât un pahar de vin și un șezlong în liniștea apusului de soare. Seara a fost perfectă datorită televizorului imens cu acces la Netflix pe care am putut urmări un film în familie, având o seară de cinema fără să ieșim din casă. Și de ce am fi ieșit, atâta vreme cât șemineul și decorațiunile interioare completau perfect atmosfera de ”acasă”?

Toate apartamentele Flori de iulie oferă facilități de lux, liniște și priveliștea mult căutată de către turisti, fiind o alternativă de preferat pentru orice hotel sau pensiune, în special în această perioadă. In plus, te simți ca acasă, mai ales dimineața, la micul dejun, când găsești tot ce este necesar pentru a-ți prepara o cafea proaspătă în bucătăria ultramodernă.

Ce vizităm în Brasov?

Aquatic Paradis – complex acvatic in Brasov

Deși am ajuns la munte, prima oprire a fost la piscină, spre bucuria cea mai mare a lui Dante. Pe Horia tot nu am reușit să îl împrietenesc cu apa, dar atmosfera de la complexul Aquatic Paradise a fost destul de estivală și animată încât să îi placă și să își dorească să meargă și a doua zi. La fel ca și la Dante, am să îl las în pace până când va fi pregătit și va dori să încerce și el apa. Eu în schimb m-am relaxat  în bazinul cel mare și în Lazy River, lăsându-mă purtată în voie de apă. Am fost în cursul săptămânii, când numărul de clienți era destul de mic, putând păstra distanța unii de ceilalți.

Gradina Zoologica Brasov este de asemenea o destinație perfectă pentru familiile cu copii. Deși noi am vizitat-o pe cea din Rhode Island, Zoo Roger William, tot ne-am bucurat de perechea de lei albi, de ghidusiile maimuțelor, de eleganța lebedelor și de celelalte animăluțe pe care le-am găsit la Zoo Brasov, un loc modern și frumos amenajat.

Zona de relaxare “La Iepure” – Brasov

După câteva ore de odihnă am pornit-o pe jos spre zona numită “La Iepure” – Brasov. Traseul este ușor de parcurs, aproximativ jumătate de oră de mers la pas,  oferind copiilor destul loc să alerge sau să caute mure sau zmeură. Un mic izvor și un loc de popas ne aștepta la capătul drumului iar copiii au fost fericiți să găsească un leagăn improvizat dintr-un cauciuc agățat de copac. Zona este amenajată pentru recreere cu spații de joacă și locuri pentru grătar.

Brasov, orașul de la poalele Tampei, oferă o mulțime de posibilități de recreere și relaxare. Noi ne-am bucurat de soarele unei zile de vară pentru a face o plimbare pe străduțele pietruite ce respiră istorie și oferă o imagine pitorească a orașului, oprindu-ne aproape la fiecare pas pentru a face poze, pentru a exclama în fața frumuseții oferite de panorama străzilor și caselor străjuite de brazi și verdeață.

Voi reveni cu povești despre alte locuri pitorești sau istorice ale acestui oraș. Avem o țară frumoasă și merită să ne petrecem vacanțele aici, mai ales în această perioadă. Sunt oameni ce lucreaza in turism care merita să fie sprijiniți și promovați, iar eu când întâlnesc gazde primitoare nu ezit să spun și altora despre ei.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Vacanta la Brasov – cazare, obiective turistice, locuri de vizitat (I)

  • July 18, 2020 at 6:01 am
    Permalink

    Vacanta frumoasa!

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: