Braila are nevoie de spatii de joaca moderne

Locuiesc in Brăila de când mă știu, adică de vreo 40 de ani. În toți anii ăștia am mai ieșit si eu in lume, am mai văzut cum stau lucrurile pe la alții și de fiecare dată mi-am dorit să plec. Nu să rămân aici și să încerc să fac ceva ci să plec.

De o vreme încoace am înțeles însă că drumurile mele duc tot spre orașul natal. Așa că, dacă tot e să fiu aici, mă gândesc să pun și eu umărul la schimbare, la a aduce lumea la mine.

Fiind mamă, mare parte din timp mi-o petrec prin parc, respectiv pe la locurile de joacă pentru copii. Multă vreme am fost mulțumită cu puținul oferit de orașul nostru, cu leagănele depășite fizic și moral de pe aici.

De o vreme însă am început să privesc și prin alte orașe, să compar, să vreau mai mult.

Nu doar mie mi se intâmplă asta ci multor părinți din oraș. Comentarii și plângeri pe Facebook curg aproape zilnic. Cuvântul de ordine este ”să se facă”.

Dar am devenit conștinetă că nu ”se face” nimic de la sine, ci doar dacă punem cu toții umărul la schimbare. Să ne plângem și să criticăm și să aruncăm vina e cel mai ușor lucru dar si cel mai neproductiv.

Prin urmare am decis împreună cu câteva mămici să ne mobilizam, să urmăm calea legală, să facem demersurile necesare care să aibă ecoul și finalitatea dorite.

Un pas este acela de a merge în audiență la primărie. Adunăm toate gândurile și dorințele mamelor din oraș, le asternem pe hartie si le prezentam autoritatilor. Vom afla astfel si punctul lor de vedere, resursele disponibile, intentia care exista in acest aspect.

Un alt pas este cel de a initia o petitie online si de a strange cat mai multe semnaturi care sa sustina ideea schimbarii.

Petitia se gaseste sub titlul:

Brailenii vor locuri de joaca civilizate pentru copiii lor

si isi asteapta sustinatorii.

Toate aceste demersuri au ca scop sustinerea autoritatilor si mobilizarea acestora pentru un scop comun, acela de a asigura un cadru civilizat si modern pentru joaca si activitatile in aer liber ale copiilor.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

4 thoughts on “Braila are nevoie de spatii de joaca moderne

 • July 26, 2017 at 9:56 pm
  Permalink

  Aș mai detalia textul petiției. L-aș face mult mai explicit. M-aș documenta mai mult. Și apoi i-aș da share.

  Reply
  • July 27, 2017 at 9:54 am
   Permalink

   Crede-ma ca m-as mira sa citeasca lumea chiar si atat. M-am consultat cu mai multe mamici si am decis sa fie succint textul. Nu vrem sa dam solutii ci doar sa atragem atentia si sa aratam ca exista dorinta de schimbare. Din pacate prea multi se plang si prea putini sunt dispusi sa ajute, chiar si cu o semnatura.

   Reply
  • July 27, 2017 at 9:55 am
   Permalink

   Si eu sper. Deocamdata nu prea stau bine lucrurile. Daca la semnaturi nu se aduna lumea, nu vreau sa mi imaginez cum ar fi sa se ceara ajutor concret…

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: