Dacă ești într-o relație toxică, pleacă! Vorbește cu psihoterapeutul Daniel Ivan

“Ești schimbată, nu prea mai zâmbești, ce s-a întâmplat?”, “De ce ești așa tristă?”, “Înainte erai plină de viață, acum nu prea te mai recunosc. De ce?”

Câte dintre voi ați primit astfel de întrebări la un moment dat din partea familiei sau prietenilor? Poate că la un moment dat toți trecem prin această situație, deși nu ar trebui. Doar că, atât timp cât te afli într-o relație toxică cu un partener de viață, aceste întrebări vor veni la un moment dat.

Relațiile toxice nu aduc decât suferință, depresie, stimă de sine scăzută, neîncredere și umilință. Atât de mult te schimbă, încât, la un moment dat nu te mai recunoști. Multe persoane ajung după aceste episoade la consiliere psihologică, pentru că simt că ceva nu este în regulă. Acestea sunt cazurile fericite, în care apelează la un psihoterapeut, pentru că își doresc să facă o schimbare, din păcate însă, sunt persoane care rămân în continuare în acele relații toxice, neavând putere să iasă și se resemnează suferind. Dacă și tu ai trecut sau treci prin aceste momente, ai aici un psihoterapeut bun din Bucuresti, care te va putea ajuta.

Cum îți dai seama că te afli într-o relație toxică

  • Îți ignoră problemele și nu te înțelege. Un bărbat care iubește va fi tot timpul alături de tine, te va asculta și te va alina. Veți găsi soluții împreună și te va încuraja. Dacă nu îi pasă, este un semn de întrebare.
  • Te compară cu fostele. Într-o relație de iubire, acest lucru nu va exista niciodată. Dacă te compară cu fostele partenere sau îți aduce aminte de ele, nu vrea decât să te înjosească și să suferi.
  • Te umilește. Dacă își va permite acest lucru, deși îi spui să nu o mai facă, respectul și iubirea față de tine nu există. Un bărbat iubitor nu înjură, nu are un vocabular indecent și nu te crede inferioară.
  • Ai senzația că tot timpul îți ascunde ceva, l-ai prins că te-a mințit și tot nu recunoaște sau te caută pe tine vinovată de acest lucru. Acest lucru înseamnă manipulare și nicidecum iubire.

Sunt doar câteva semne dintr-o relație toxică. Acest tip de comportament atrage cu sine schimbări majore în viața unei persoane. Nu mai dă randament atât pe plan profesional cât și personal, ori aceste relații toxice pot duce la traume severe și este nevoie de ajutor din partea unor specialiști.

Rănile sufletești se vindecă foarte greu dacă nu ai antidotul potrivit. Ca și psihoterapeut cu experiență îl poți găsi pe danielivan.ro, care te va ajuta să te vindeci. Aici vei găsi un specialist în domeniu, care îți poate oferi inclusiv consiliere online dacă nu ești din București. Este important să discuți aceste aspecte cu cineva din exterior pentru că prin experiența sa te va putea ajuta să treci mai departe și să te vindeci.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: