8 Martie – recunoștință, fapte și trăiri

8 Martie este perfect așa cum este atunci când încă este.

Recunoștință

Am savurat din plin ziua. Cu multă recunoștință.
Pentru că m-am simțit bine în primul rând. Că m-am simțit din nou eu însămi după două luni în care am trecut prin stări ce nu le pot descrie. M-am bucurat că sunt din nou conectată cu mine, cu lumea, cu viața. Că am văzut lumina, verdele, florile, zâmbetele.

Fapte

La mulți ani, mama! aud ca prin vis la prima oră a dimineții. Cu ochișorii încă închiși, copilul cel mic îmi transmite cel mai frumos mesaj.
Simt apoi cum în jurul gâtului meu se așază un delicat colier de …diamante. Sunt mânuțele lui care mă cuprindă cu acea pură iubire a copilăriei.
Imediat primesc și un minunat dar. Un imens buchet de flori…de fapt trei flori din hârtie așezate artistic pe o felicitare. Cea mai frumoasă felicitare, desigur.
Cel mare îl felicită pe cel mic pentru gest și îmi promite că dacă are timp azi la școală îmi face și el o felicitare. Eu nu îmi fac speranțe 😀.
Mă scufund apoi în cada plină cu petale de trandafiri pentru o binemeritată oră de SPA. De fapt am pus niște sare de baie cu miros de trandafir în cada îngustă în care abia mă pot mișca. 😀
Mă îmbrac cu halatul de mătase (poliester toată ziua, dar ce mai contează) și îmi fac o cafea și un sandvici. Sandviciul e grozav, cafeaua… va rămâne nebăută. 🤭
Îmi pun niște muzică pe fundal, cu ceva peisaj de primăvară.
Îmi usuc părul, îmi fac niște bucle, mă îmbrac cât de elegant pot pentru frigul de …primăvară și ies pe străzile pline de flori și de zumzet. Îmi amintesc cât mi-au lipsit astea acum patru ani când eram în America.
Mă bucur de atmosferă, inspir aerul de sărbătoare și îmi rezolv treburile pentru care am ieșit. Peste tot văd femei vesele, cu buchete de flori. Am cumpărat și eu flori pentru doamnele cu care am interacționat. Mi-aș fi umplut brațele cu flori și aș fi dăruit tuturor femeilor dacă aș fi putut.
Mă întorc acasă unde mă așteaptă masa caldă … să o prepar. 😀Arunc repede ceva în slow-cooker și mă bucur în continuare de ziua mea de femeie și mamă.
Copilul cel mare îmi aduce o zambilă și …un borcan de bulion. Pardon, bulionul nu e cadou, că mi-a cerut banii pe el. 😀
Soțul m-a îndulcit cu o cutie cu bomboane de ciocolată cu căpșune. Perfecte sunt. Deși cel mai mare cadou e faptul că îl revăd după 5 zile, primesc cu drag și bomboanele.

Petrecerea

La ora 18 mă pregătesc să plec la bal. Adică mă duc să beau un suc cu câteva femei și să ne bucurăm împreună că am mai sărbătorit încă un 8 Martie pe Pământ ca femei, ca mame, ca creatoare de frumos și dătătoare de iubire.
Am fost 4 femei. Am vorbit în trei limbi: română, engleză, spaniolă și am mâncat într-un local cu specific chinezesc.
Pentru că femeile sunt la fel, oriunde ar fi. Aceleași provocări avem, aceleași trăiri, aceleași bucurii sau tristeți ne unesc.

Trăiri

M-am gândit la cele care nu mai pot vedea toate astea. La cele care au fost și nu mai sunt. La cele care ar mai vrea să fie și nu mai pot.
Și m-am bucurat și mai mult de orice mică bucurie. Pentru că încă o mai simt și o mai văd.
Așa cum face și eroina povestirii scrisă de mine în antologia De ziua ta, Femeie. Antologia o găsiți la Editura Siono și la alte librării online.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: