Am ales un roz mai pal, mai puțin îndrăzneț, pentru că încă nu mă simt în mood-ul de roz.
Deși a fost și Velentin’s Day, cu avalanșa de inimioare și floricele aferentă. La mine nu a fost din motiv de soț plecat prin alte locuri, dar am sărbătorit cu copiii. O porție de paste bune și niște prăjituri ne-au fost de ajuns.
În rest am fost mult în reflectare, cu multe ore pe zi cu mintea în ceață din cauză de migrenă și sindrom PM destul de gălăgios, ca să îi zic așa.
Mi-am impus totuși să nu mă las copleșită de toată furtuna de hormoni din mine și am ieșit, după trei zile de ploaie și negură. Într-o singură zi am rezolvat lucruri amânate de cel puțin o lună prin oraș. Le-am bifat ca victorii și am sărbătorit cu Horia la o supă în oraș.
Da, sunt perioade în care doar gândul să ies până în oraș îmi dă anxietate. E ceva nou pentru mine starea asta. Eu nu eram așa, dar ianuarie a venit și cu astfel de trăiri ciudate.
Cărți
Pot spune că a fost o săptămână chiar bogată la capitolul ăsta.
Întâi a fost Cartea Bunătății, de Cristina Andone.
Mare bucurie ne-a făcut această carte, cu Povestiri din Moldova. Horia a așteptat-o cu nerăbdare și a fost foarte încântat să citească din ea în dulcele grai al bunicilor și străbunicilor paterni. A citit singur, cu voce tare, o întreagă povestire. E o victorie de bifat, pentru că el în ultimul timp refuza să mai citească cu voce tare pe motiv că se rușinează.
Eu m-am trezit transpusă în poveștile copilăriei, cu Feți Frumoși ce trec prin încercări și le depășesc cu înțelepciune.
Bunătatea are multe forme.
Copiii care i-au spus povești Cristinei au transpus-o în cuvinte simple.
Iar Cristina ne-a dăruit nouă poveștile.
Am terminat de citit și cartea Viața ca un râu, de Shelley Read. Deși am crezut că e o carte mai mult pentru adolescenți, este o carte pentru orice vârstă. E o poveste despre a răzbate în viață, despre a o lua de la capăt cu speranță, despre a face ce ai de făcut. Eroina te face să te transpui în povestea ei, să te întristezi și să suferi pentru nedreptățile pe care le trăiește, dar să te bucuri pentru felul în care reușește să se redreseze de fiecare dată.
Este o carte despre etapele vieții, despre maturizare și, mai ales, despre iubire în diferitele ei forme.
Știam de ceva vreme de carte, dar tare m-am bucurat când am aflat că va avea parte de o lansare și în Sibiu. Deși nu mă simțeam în formă bună, sâmbătă după amiază am fost prezentă la lansare în mica librărie Humanitas din centru. M-am încărcat și am sorbit cuvintele Corinei care ne-a vorbit despre evoluție, despre felul în care se gândește și la cititori atunci când scrie o carte, despre cum se nasc ideile pentru cărțile ei atât de diferite. M-am simțit onorată și copleșită să mă recunoască printre oamenii ce o așteaptă în Sibiu, să mă felicite pentru evoluția mea în ale scrisului și nu numai. Corina are această grijă pentru cititorii ei de a ști câte ceva despre fiecare în parte, de a-și cunoaște publicul dincolo de monitor și rețele sociale.
Bucuria s-a prelungit și duminică seara. Pe Corina Ozon eu am descoperit-o datorită
cărților Zilele Amanților. Așa că nu puteam rata piesa de teatru pusă în scenă de către o actriță din Sibiu și jucată o dată la câțiva ani.
Actrița Iulia Popa a reușit să transpună în scenă
personajele triunghiului amoros soția-soțul-amanta, într-un one woman show absolut delicios. Timp de 70 de minute am fost transpusă în atmosfera cărților Corinei, mi-am amintit replici din cărți, am râs și m-am uimit de jocul actoricesc.
Iar dincolo de toate am avut parte de o seară frumoasă alături de autoarea cărților dar și de doamnele cititoare și admiratoare.
Filme
Săptămâna aceasta nu a fost cu prea multe filme. Recomand totuși seria de pe Netflix, Masculi Alfa, care are acum și partea a doua. În felul specific al spaniolilor, sunt abordate subiecte serioase ale vieții sociale actuale, ale vieții de familie și ale modernității zilelor noastre.
Umorul compensează seriozitatea subiectelor abordate. Sunt întâlnite toate tipologiile sociale, de la soția care își caută identitatea dincolo de familie, până la influencerița modernă care ajungă să își trăiască viața după cum dictează trendurile. Patru cupluri, patru tipologii de relații, opt oameni diferiți care parcurg împreună etapele dificile ale maturității.
Creația săptămânii
Am pus în practică un gând rămas din decembrie, și anume pandantive din lut în formă triunghiulară.
Sunt din lut cu uscare la aer, pictate manual, ce pot fi purtate atât la o cămașă office cât și la un tricou. Datorită culorilor și formei pot schimba cu totul o ținută obișnuită și dau un aer de modernitate și unicitate.
De acum îndrăznesc să sper la soare și la o săptămână cu energie și cu o stare de spirit mult mai bună.
Like this:
Like Loading...