Tigara electronica (a)

Tot mai des auzim în ultima vreme despre calcule privind bugetul familiei, citim sfaturi despre cum sa economisim si cum sa facem fata crizei. Ne strângem la punga atât cât putem, sperând sa vina si vremurile în care sa putem sa mai facem si economii.

Din pacate tot saracia si nivelul scazut de trai duc la vicii costisitoare. Pentru ca statisticile nu sunt deloc încurajatoare. Se pare ca în România, în anul 2009, din totalul populatiei, 45,5% barbati si 24,1% femei intrau în statistica neagra a fumatorilor. Am simtit si eu. în familie, ce înseamna pentru buget sa întretii un astfel de viciu. Nu stiu cum se facea dar, oricât de putini bani ar fi fost, pentru tigari se gaseau întotdeauna.

Când sotul meu a venit la mine sa îmi spuna ca a gasit metoda prin care sa fumeze tigari ieftine m-am uitat cu mare neîncredere la el. În primul rând pentru ca nu ma atragea ideea unei surse dubioase si în al doilea rând pentru ca îmi si închipuiam ca ar fi fost vorba de vreo mahoarca urât mirositoare.

Dar nu era vorba despre nimic dubios. Dimpotriva, era vorba despre o solutie moderna , o alternativa la fumatul clasic atât de nociv si pentru cei din jur. Tigara electronica a aparut si în ideea de a-i ajuta pe cei ce vor sa se lase de fumat printr-o metoda mai facila si treptata. Se pare ca ultimele studii arata ca în viitor tutunul va fi înlocuit cu aburul cu nicotina.  Potrivit unor studii se pare ca tigara electronica contribuie la reducerea numarului de fumatori în acelasi procent ca si celelalte metode cunoscute pâna acum.

Cert este ca, pe termen scurt (sau lung, în functie de cât le foloseste fumatorul), tigarile electronice contribuie la reducerea cheltuielilor cu acest viciu. Pentru ca investitia cea mai mare este atunci când este achizitionat dispozitivul de baza, cam cât 12 pachete de tigari deodata. Sau  cât un cartus. Accesoriile ce sunt necesare apoi sunt destul de ieftine . Ceea ce este un câstig atât pentru buget cat si pentru cei din jur care numai sunt nevoiti sa inhaleze fumul atât de daunator al tigarilor clasice.

Dar unul din cele mai mari câstiguri pe termen lung îl reprezinta contributia la reducerea  si apoi la renuntarea la acest viciu atât de daunator pentru sanatate, consecintele fumatului fiind binecunoscute tuturor.

Nu stiu care va fi viitorul acestui viciu, nu stiu ce alegeri vor face generatiile viitoare dar speranta mea este ca vor face alegeri mult mai sanatoase, ca fiind mai informati în ceea ce priveste consecintele fumatului vor recurge tot mai putin la acest viciu.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: