Despre utilaje agricole

Vine primavara si odata cu ea tot felul de munci agricole iau avant. De multe ori, cand discut cu sotul meu despre viitorul care ne asteapta, mai in gluma mai in serios, ne gandim ca la un moment dat sa ne interesam si noi de agricultura, de ceva terenuri  si de toate muncile pe care le implica aceasta activitate.

Desigur ca, traind o viata intreaga la oras, imi este cam greu sa ma vad cu sapa in mana. Dar fiind o fire intreprinzatoare si avand unul din instrumentele moderne in mana, anume informatia, ma gandesc ca ne-am putea incropi o mica gospodarie agricola dotata cu tot felul de utilaje. Utilaje moderne care sa usureze munca si sa poata fi manevrate cu usurinta.

Dar pana vom ajunge noi sa avem si terenuri pe care sa le cultivam ma gandesc ca poate sunt si persoane care deja au aceste terenuri si ar fi interesate de utilajele care sa le ajute in munca lor.

Un motocultor este o unealta adaptabila ?i foarte utila care te scute?te de efortul pe care îl presupune între?inerea unei gradini cultivate. Motocultoarele pot fi echipate cu diferite accesorii pentru a fi utile ?i în alte activita?i precum aratul, scoaterea cartofilor, descoperirea solului de frunze, aerisirea gazonului. Ca si pret motocultor nou nu este foarte mare, fiind o unealta foarte utila chiar si in gospodariile de o intindere mai mica.

img_6212_1

Motocoasele  si motocositoarele  sunt simplu de manevrat datorita mânerului tip bicicleta sau tip bucla pe care îl au în dotare. Acestea sunt u?oare, echilibrate ?i confortabile chiar în cazul utilizarii prelungite. Clasificarea lor este   pe 3 nivele:  hobby, semiprofesionale si profesionale. Criteriile de departajare tin de puterea motorului si diametrul tubului pentru transmisie.  Exista motocositoare la preturi mici, accesibile celor interesati de acest domeniu si de performantele acestora.

img_2650

O alta unealta utila in gospodarie este fierastraul. Dar gama de motofierastraie de la O-Mac.ro vine cu o varietate  de preturi si de modele, accesibile celor ce le sunt necesare astfel incat fierastraul mecanic sa devina doar o amintire.

720om

Cu siguranta agricultura, gradinaritul si mica gospodarie agricola nu se mai face cu mainile goale, cu sapa si grebla, asa cum era odata. De aceea ma gandesc ca poate nu e chiar asa de nebunesc gandul de a avea o mica gospodarie pe langa casuta visurilor noastre. 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: