Constanța Walking Tour cu Diana Slav

Când zici Constanța te gândești automat la plajă, la Marea Neagră și la vacanțe. Poate uneori te mai gândești și la Ovidiu (poetul exilat) sau la Cazinoul  rămas astăzi doar o umbră a ceea ce a fost odată.

Dar iată că weekendul trecut am aflat că o excursie în Constanța poate dezvălui și alte fațete ale acestui oraș. Orașul are o istorie, are o mulțime de monumente, are multe de oferit turiștilor interesați și de alte aspecte decât cele de recreere.

Datorită participării la Gala Super Blog am avut parte împreună cu familia de un tur al orașului de care ne-am bucurat cu toții, de la mic la mare.

Turul a început de la hotel, cu un autobuz deschis, cu etaj, așa cum își dorea Dante de multă vreme să aibă parte. Entuziasmul lui mi s-a transmis și mie și fiecare exclamație a lui m-a făcut să mă bucur de o excursie specială.

Autobuzul ne-a purtat din Mamaia, unde am fost cazați la Hotel Aurora, până în Constanța, în centrul istoric al acesteia. Am văzut din mersul mașinii, de la înălțime, o mulțime de obiective turistice, de hoteluri celebre, am ajuns în portul turistic, am poposit la vila Reginei Maria, astazi devenită muzeu.

Un alt popas a fost în Portul turistic unde copiii au admirat navele, au pus intrebări, au făcut poze.

Turul a continuat in centrul istoric pe jos, cu vizită la diferite obiective istorice. Eu nu am mai reușit să însoțesc grupul dar copilul meu s-a bucurat din plin de tot ce a văzut, auzit, a ascultat cu mare interes poveștile spuse de ghidul acestei excursii. A, nu v-am spus cine a fost ghidul. A fost Diana Slav, o fată inimoasă, frumoasă și plină de energie pe care am îndrăgit-o din prima clipă.

Din 2013 Diana oferă turiștilor o experiență de neuitat în oraș: Constanța Walking Tour. Ce puteți vedea în cadrul acestui tur:

Catedrala Petru si Pavel, Acvariul, Cazinoul, Farul Genovez, Moscheea Carol, Sedul vechi al tribunalului, Telegondola, Casa cu lei, Statuia lui Ovidiu și multe multe altele.

Dacă ajungeți prin Constanța, indiferent de anotimp, nu ezitați să beneficiați de această experiență. Datorită Dianei orașul capătă un alt farmec și va fi văzut cu alți ochi de către turiști. De asemenea, dacă vă întrebați ce să faceți cu elevii în zilele când se desfășoara Școala Altfel, vă garantez că o zi petrecută cu un ghid ca Diana chiar va reprezenta o altfel de școală.

Dante a spus la sfârșitul zilei că a învățat multe și i-a mulțumit sincer Dianei. Dacă un elev de clasa a III-a are o astfel de reacție înseamnă că merită din plin aceastră experiență.

Pentru că ne-a plăcut așa de mult am realizat și un clip cu pozele pe care le-am realizat. Sper să vă placă și să vă inspire, să vă facă poftă pentru acest tur al orașului Constanța.

 

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

4 thoughts on “Constanța Walking Tour cu Diana Slav

  • May 14, 2018 at 5:47 am
    Permalink

    Foarte interesant şi atractiv. Recunosc, eram printre cei care credeau că înseamnă doar plajă şi soare…

    Reply
    • May 14, 2018 at 6:07 am
      Permalink

      Multi dintre noi credeam asta :). ma bucur ca ti a placut. poate vei ajunge si tu sa faci o astfel de excursie cu Diana. iti vor placea povestile ei.

      Reply
  • May 15, 2018 at 9:06 am
    Permalink

    Cred că v-ați distrat și relaxat, de această dată. De fapt, toate galele la care am participat (2-3) au fost relaxante și prilej de a cunoaște noi bloggeri. Fain! 🙂

    Reply
    • May 15, 2018 at 11:23 am
      Permalink

      asa este, fiecare gala este prilej de amintiri frumoase si de aventura. motivatie pentru a o lua de la capat cu fiecare editie 🙂

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: