Gospodina

Bine am revenit si eu pe blogul pe care am zis ca voi încerca sa scriu zilnic. Bine spus ca voi încerca. Dar tot e bine ca mi-am propus.

Sa vedem însa unde am fost. Nu prea departe. Încep cu o întrebare: ce face o femeie dupa ce aproape o saptamâna a fost doborâta de migrene? Daca ati raspuns corect înseamna ca sunteti femei. Daca ati luat-o pe aratura înseamna ca sunteti de alt gen. Barbatesc, se întelege.

Care e raspunsul corect? Desigur, curatenie. A , nu asa, de ochii soacrei. Nuuu, ca nu ar dormi ea linistita. Curatenie din aceea care sa nu lase praful sa se odihneasca si el  prin colturi (mai si se instalase asa confortabil), sa rastoarne toate covoarele, sa adune toate jucariile pe care copilul le-a împrastiat (el zice ca le-a asezat) cu mare grija timp de o saptamâna prin locuri prin care nu te-ai gândi ca are ce cauta o jucarie.

10 lucruri de facut zilnic

Mai ales de când a descoperit lego, constructiile se întind mai ceva ca pânzele de paianjen, de la un colt la altul al casei. de ti-ar trebui niste aripi sa poti circula.

S-a lasat cu mare dereticat, mare curatat, scuturat. Nimic nu a scapat de ochiul vigilent al gospodinei. Hainele strânse de peste tot, camera copilului devenita muzeu, biroul lui de scolar a iesit la iveala de sub maldarul de hârtii care nici nu stiu când si de ce s-au adunat (ca oricum tot pe covor scrie si deseneaza).

_vyr_3977cuvertura-CJ16Desigur, nici lenjeriile de pat nu au scapat. Scuturat, schimbat, calcat, asezat. Ocazie cu care iarasi mi-am amintit ca am trecut pe lista de dorinte a noului an se afla si achizitionarea a doua lenjerii de pat noi noute. Mi-am afisat lista de dorinte chiar lânga mine, sa o vad zilnic si sa ma simt motivata în ceea ce fac.

Dar, pentru ca sunt femeie, si femeile nu se multumesc niciodata cu putin, dupa ce am mai dat o tura prin magazinul virtual, mi s-au lipit ochii si de niste cuverturi de pat 3D, mai ales ca si ele sunt tot la pret promotional, 1+1 gratis. Ce frumos ar arata dormitorul pe care l-am dereticat cu o astfel de învelitoare moderna…

Azi am gatit, ca sa fie treba facuta complet. Credeam ca nu mai ajung si eu la laptop sa vad ce mai e nou prin online, ce mai fac fetele harnice si mai ales, cel mai mult, îmi doresc sa ajung la masa de lucru (care e aceeasi cu cea a laptopului de altfel) unde vor lua nastere câteva din ideile pe care le-am tot rumegat zilele trecute.

Acum stau si ma întreb: suntem noi femeile defecte? Ce zor ne împinge sa dam prioritate acestei îndeletniciri. Mai, nu ne-am duce si noi la o cosmetica, la un coafor (pardon, acum se spune salon de beauty), la o manichiura ceva. Nuuu. Mai bine ne rupem unghiile, ne acoperim de praful stârnit dar la urma rasuflam satisfacute: vaaai, ce curatenie am facut.

Dar stiti ceva? Uneori sunt necesare si astfel de reprize.

Mi-a ramas întiparita în memorie o fraza dintr-un film vazut serile trecute: afara e o lume nebuna. datoria femeii este de a face caminul o oaza de liniste si frumos în care sa se simta bine întreaga familie.

Iar dragii mei m-au invitat seara la film, la noi în sufragerie. Un film dragut de animatie pe care am decis sa îl vizionez fara sa stau cu un ochi în calculator sau în altceva. A fost relaxant si somnul a venit devreme, asa cum ar trebui sa vina în fiecare seara.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: