De-ale sporturilor

Unul din regretele mele cele mai mari este acela ca nu am avut o copilarie si o tinerete sportiva. Am crescut oarecum prea protejata, prea cu ideea ca sunt fragila si ca nu pot practica sporturi grele, cum ar fi cele de iarna.

Din pacate nici sa merg cu bicicleta nu am învatat iar în cele câteva dati când am încercat au fost doar tentative esuate. Probabil ca nici nu mi-am dorit foarte tare, nu mi-am dorit acest lucru cu toata fiinta mea. Sunt un taur cu picioarele pe pamânt, îmi place sa simt pamântul tare si sigur. Probabil de aici si teama mea pentru tot felul de sporturi si încercari.

Dar am admirat întotdeauna, de câte ori am mers la munte, oamenii care merg acolo pentru a practica sporturile de iarna. Ma fascineaza usurinta cu care îsi poarta în spate perechea de clapari si toate celelalte accesorii absolut necesare practicarii acestui sport.

im_627_0

Se pare ca nu orice echipament sportiv este bun, ca nu le poti cumpara de la orice magazin ce îti apare în cale. Alegerea echipamentului se face cu mare atentie, în cunostinta de cauza, dupa criterii stiute doar de catre cei ce sunt cunoscatori în acest domeniu.

Probabil ca o pereche de clapari tecnica sunt cu mult superiori unor clapari gasiti într-un magazin sportiv de duzina, la fel cum un trening cumparat din en-gros este diferit de un trening al unei firme consacrate.

Acelasi lucru se întâmpla si în ceea ce priveste alegerea unei biciclete. Atunci când mergi cu bicicleta prin oras pentru a te mentine în forma sau doar pentru a scurta distantele altfel decât cu masina, alegi o bicicleta de un anume fel, fara  a cere prea multe performante de la ea.

bicicleta_koliken_camping_24_1Dar când mersul pe bicicleta reprezinta un sport, un mod de viata, alegerea unui aparat corespunzator numai este acelasi  lucru. Cu siguranta niste biciclete 24 pliabile vor fi întotdeauna diferite de bicicletele obisnuite ce se vad în oras la tot pasul.

Chiar daca eu nu sunt o mare sportiva, îmi place sa vad cum oamenii din jurul meu sunt preocupati de acest domeniu. Si poate cine stie, într-o zi voi avea si eu îndrazneala sa pun o pereche de clapari în picioare. Sau sa ma urc pe o biciclta si sa bat carari de munte.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: