Bilanț la jumătate de an?

Iată-ne la jumătatea anului (vă vine să credeți sau nu) așa că e momentul pentru a arunca o privire spre ceea ce am realizat până acum din ceea ce mi-am propus la început de an. Știu că bilanțurile nu se fac la jumătate dar eu cred că e de folos să privim un pic spre ce am făcut și spre ce putem face până la sfârșitul anului. M-am folosit din nou de cele 17 intrebari propuse de Cristina Oțel și iată ce a ieșit:

 • – Mi-am propus să citesc mai mult și să mă uit la filme – de citit am citit mai mult și datorită colaborării cu Libris ceea ce mi-a adus o mulțime de cărți faine. La filme nu m-am uitat mai deloc dar nici nu-mi lipsesc, parcă nu mai am stare să mă uit la un film, sau văd începutul și nu îmi place nici unul.
 • Să scriu de mână în jurnal – am scris când și când dar nu cu atâta elan cât aș fi vrut eu dar de o vreme am reluat această utilă îndeletnicire
 • Să aloc timp pentru mine – s-a îndeplinit prin mergerea lui Horia la grădiniță. Acum e vacanță dar tot reușesc să mai fur câte o jumătate de oră, o oră să fac ce îmi place mie. Copiii pot sta și singuri cu ale lor. Mi-am propus ca în prima parte a zilei să mă ocup de blog, de colaborări și tot ce ține de activitatea mea. E un fel de rutină care mi s-a format și încerc să o păstrez și în vacanță.
 • -Am renunțat la căscatul gurii pe FB pentru că FB a schimbat algoritmul si imi arată așa de puține notificări că mai bine fac altceva. Sigur, activitatea mea implică și asta dar am învățat să trec mai repede peste ce nu îmi este util, să fiu mai atentă la evenimente si postarile bloggerilor, pe aparițiile editoriale și cam atât.
 • Citesc bloguri dar in calup mare, mai multe deodată, în zilele în care mă prinde această activitate. Altfel trec des pe la prietenele bloggerițe să văd ce au mai scris.
 • -De doua saptamâni am început temeinic să studiez pentru LinkAcademy și m-au prins foarte tare cursurile. Dau testări, conspectez, învăț lucruri noi. Mi se pare un timp petrecut cu folos.
 • -Vorbit mai puțin făcut mai mult – obiectiv atins.
 • -Participare la mai multe evenimente off-line iarăși e un punct mult îmbunătățit față de anul trecut: Povestile iei, scoala DPT, intâlnirile GBS 1 si GBS 2.

 

Despre proiectele de început de  an:

Proiectul Un desene pe zi a mers foarte bine în primele luni din an, apoi l-am abandonat când a fost o perioadă mai aglomerată și l-am reluat cu forțe proaspete și nou avânt de o lună. Am considerat că e mai bine să nu pun presiune pe mine atunci când îmi este rău, când suntem plecați de acasă sau când sunt de ex copiii bolnavi. Desenul rămâne pentru mine o provocare dar și o relaxare și vreau să îl păstrez la acest nivel.

Proiectul de economisire iar nu a mers cum aș fi vrut dar pun bani la pușculiță când și când, câte o sumă consistentă. Am și câteva obiective serioase pe care le urmăresc. Până una alta mai am niște ”portofele” în care strâng banii, așa că nu îmi fac griji.

Simt că am mai crescut în ochii mei de la începutul anului, simt că am răspuns cu bine provocării de a fi singură cu doi copii timp de 6 luni și totuși să reușesc să mă țin și de scris, să închei colaborări frumoase, să îmi dau mai multă valoare decât până acum. Iar asta pentru mine înseamnă foarte mult.

Uitându-te înainte la cealaltă jumătate de an ne putem pune în continuare următoarele întrebări și putem contribui la răspunsuri pentru a ne atinge obiectivele de la începutul anului:

 • Ce ți-ai dori să faci mai mult?
 • Care e o schimbare pe care vrei să o faci?
 • În ce fel îți vei folosi timpul mai bine?
 • Ce obiceiuri vechi vrei să înlocuiești și cu ce?
 • Pe ce arie a vieții, neglijată până acum, te vei concentra?
 • Cine și cum vrei să fii?

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

4 thoughts on “Bilanț la jumătate de an?

 • July 3, 2018 at 3:37 pm
  Permalink

  Eu nu fac bilanţ că mă îngrozesc :)) Am reuşit să citesc câte ceva dar puţin faţă de ce mi-am propus. Cât despre economii, mai bine nu mă gândesc. Îmi propusesem o anumită sumă până la sfârşitul anului, dar nicio şansă!

  Reply
  • July 3, 2018 at 7:06 pm
   Permalink

   păi vezi, e bine sa faci la jumatatea anului un bilanț. mai ai timp să iei măsuri 🙂

   Reply
 • July 8, 2018 at 12:30 pm
  Permalink

  eu nu am obiceiul de a face bilanturi, nici de a-mi propune ceva la inceput de an. prefer sa le depistez din mers si sa le rezolv pe parcurs, nu pot spune ca-mi fac planuri concrete. singura chestie de care m-am tinut e blogul, scriu mai mult, mai des, mai documentat, am inceput sa fac poze mai bune, am si cursul de fotografie inceput, deci clar pot spune la inceput de iulie ca am reusit una-alta.

  Reply
  • July 8, 2018 at 6:09 pm
   Permalink

   Am remarcat si eu calitatea pozelor tale. felicitari pentru pasul facut.
   pe mine ma ajuta sa am un plan pentru ca pana la urma eu imi organizez singura timpul si proiectele, lucrand singura, si e necesar sa am un pic de organizare.la serviciu probabil ca sunt altii care fac astfel de proiecte si bilanturi 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.