Povestile iei – de patru ani la Brăila

De când am participat pentru prima dată la un eveniment sub denumirea Povestile iei am adunat multe amintiri, am născocit povești  și am cunoscut mulți oameni frumoși uniți de această frumoasă pasiune, aceea de a păstra tradiția și a o transmite mai departe tinerei generații.

Astăzi, 24 iunie, am participat la un nou astfel de eveniment organizat la noi în oraș tot sub atenta grijă a doamnei Corina Ciuraru. Dar adevărul este că fără entuziasmul și hărnicia albinuțelor cusătorese expoziția ce ne-a încântat azi nu ar fi fost posibilă.

Mi-am luat și eu copilul cel mare, pe Dante cel altădată foarte curios, și am mers împreună să admirăm frumuseți, să ascultăm muzică și să ne simțim ca în zi de sărbătoare.

Mai întâi am trecut în revistă exponatele dar imediat am fost atrași de sala în care erau expuse o mulțime de picturi având ca tematică portul popular în lume. Am poposit cu răbdare la fiecare tablou, am admirat, am comentat și discutat.

Am revăzut împreună și piesele de meșteșug expuse în cadrul sălilor din Centrul Multicultural  si de recreere ”Poarta Cetății Braila”.

 

 

 

A început apoi curând și evenimentul în care doamnele ce au expus au primit mulțumirile și recunoștința cuvenite, în care am primit de la Corina și o întrebare la care să ne gândim pe îndelete: oare cum de ia noastră românească a ajuns să fie atât de mult regăsită în diverse prezentări de modă, cum de a ajuns să fie purtată de regine și cum de a ajuns atât de cunoscută în lume?

Ne-am bucurat apoi de un program artistic susținut atât de copii cât și de adulți, timp în care am pozat și admirat pe îndelete cămășile expuse, am mai schimbat o vorbă două cu doamnele prezente.

dav

 

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav

Au fost două ore de sărbătoare, de frumos și de emoție- ziua iei, ziua bucuriei, cum frumos a spus Corina Ciuraru.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: