Scrisoare catre Mos Craciun

Anul acesta Dante a scris prima lui scrisoare lui Mos Craciun si este foarte mândru de asta, se întelege. Doar are 6 ani si merge deja la scoala.

În miezul verii, nici nu mai stiu în ce context, Dante ne-a spus ca el stie ca darurile de Craciun sunt cumparate de catre noi si puse sub brad. Ne-am uitat unul la altul nestiind cum sa reactionam, daca este doar o capcana sau o concluzie a lui data de faptul ca a înteles ca toti acei mosi pe care îi vede la serbari, spectacole sau prin oras sunt oameni mascati.

I-am spus ca Mos Craciun exista si este doar unul iar ceilalti sunt doar ajutoarele lui si ca fiecare din noi putem fi ajutor de nadejde.

Totusi, odata venita iarna, Dante a intrat în atmosfera de Craciun si a lasat deoparte îndoielile. Asa ca a luat o coala alba de hârtie si s-a asternut pe scris.

Ce m-a surprins a fost rabdarea si vointa pe care le- a pus în aceasta scrire. Daca pentru scoala cu greu se lasa convins sa se apuce de scris câteva rânduri, scrisoarea a scris-o cu mare atentie, ordonat, uitând si de oboseala si de faptul ca “nu îi place sa scrie”.

Nu pot spune ca a fost usor, dar nici foarte greu. Ajuns aproape de finalul scrisorii, când trebuia sa scrie ce îsi doreste de la Mos, era destul de obosit asa ca a spus: “hai sa nu îi cerem chiar asa multe lui Mos Craciun”… de fapt nu prea mai avea energie sa scrie :).

Totusi lista a ramas deschisa. Pâna o trimitem mai are timp sa adauge una alta.

Scrisoarea asta mi-a aratat ca totusi Dante scrie cu placere atunci când motivatia este destul de puternica.

PS: aseara Dante ne-a facut si bucuria de a citi prima sa carte. Este vorba despre o carte cu o poveste despre un dinozaur, cu un text simplu dar cu litere mici de tipar. Pentru el a fost o mare realizare si eu ma bucur ca a citit din propria lui dorinta.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: