Despachetarea de Crăciun

Oricâte probleme ne face, oricâte gânduri ne trec prin minte dacă să îi spunem sau nu copilului adevărul despre Moș Crăciun, realitatea este că nimic nu echivalează momentul acela de bucurie în fața cadourilor, exclamațiile de surpriză, încântarea de a fi primit ceea ce și-a dorit, sclipirea din ochii lor dar și nerăbdarea cu care numără orele până la marea despachetare.

Anul trecut Dante m-a trezit la 4 dimineața ca să vedem dacă au apărut cadourile sub brad, iar la 7 dimineața tancul cu telecomandă făcea un zgomot infernal de nu a mai fost chip să dormim.

Pentru a preveni acest lucru am încercat să îl țin ocupat pe Dante cât mai mult seara, am pus și un film care a durat destul de mult, de intrase copilul în panică că numai vine Moșul dacă vede lumina aprinsă așa târziu.

Deși nu îmi propusesem să fac prea multe pregătiri  culinare, până la urmă m-am trezit că facem împreună salată beof, o mulțime de biscuiți, am încercat să contruim și o căsuță din turtă dulce care, deși nu ne-a ieșit, ne-a distrat teribil. Am ascultat colinde și am meșterit biscuiți iar atmosfera din casă a fost cu adevărat de sărbătoare.

 

 

Dante a fost ca și în anii trecuți la colindat împreună cu colegii de clasă, ceea ce mă bucură foarte mult.

Am avut astfel o noapte destul de liniștită, exceptând faptul că ”moșul” a trebuit să aștepte destul de mult să adoarmă copiii, să așeze pachetele și, de emoție, nici el nu prea a mai putut dormi.

Dimineață la 8 fără un sfert Dante a venit direct la mine să mă ia de mână să mă aducă la brăduții noștri să vedem dacă a primit ceva. Îi spusesem de seara că vreau să îi filmez, să le fac pozel să fie amândoi. Nu prea a avut răbdare să îl aștepte și pe Horia, dar a apărut și năzdrăvanul mic între timp.

Am reușit să surprind momentele de bucurie, exclamațiile de surpriză ale lui Dante, uimirea lui Horia văzând dintr-o dată atâtea cărticele și jucării. Dante era la fel de bucuros de darurile lui Horia ca și de ale lui, i le arăta încântat.

Dacă în alți ani mergeam pe ideea de a nu îi copleși pe copii  cu cadouri, anul acesta am simțit să fie altfel.

Dante a primit un dodecaedru, un fel de cub rubik dar cu fețele formate din pentagon, o năzdrăvănie pe care se străduiește acum să o rezolve împreună cu taică-su. A mai primit și două cărți, un lego inventor, din care poate face diverse mașini, puzzle cu harta lumii, cartonașe pentru scriere creativă. Dar piesa de rezistență care l-a încântat cel mai mult a fost ceasul de mână. Oricât am încercat eu să îl conving să și-l cumpere singur, nu am reușit. El era convins că i-l va aduce MoșCrăciun. Așa că cine umbla prin mall-ul înțesat de oameni în ziua de ajun? Desigur, Moș Crăciun.

Horia a primit și el o mulțime de cărticele pentru vârsta lui, un joc din lemn cu un ursuleț care trebuie îmbrăcat și dezbrăcat, lego duplo potrivit pentru vârsta lui, cărtică pe care se poate colora cu un creion special cu apă, mașinuțe.

Amândoi au primit și câte o pușcă cu gloanțe din burete, așa că au avut destulă activitate în ziua de Crăciun.

Nu știu cât va mai veni Moș Crăciun pentru amândoi copiii, de aceea am vrut să fiu alături de bucuria lor împreună, am vrut să surprind aceste momente frumoase.  Presimt că deși Dante va crește, se va bucura foarte mult să aleagă daruri pentru fratele lui, cum și anul ăsta a făcut de fapt.

Ne-am bucurat să primim și vizita rudelor de la Botoșani, astfel că sărbătoarea a fost cu adevărat așa cum ne-am dorit să fie: în familie.

Sper că ați petrecut și voi frumos și că v-ați bucurat mai ales de ceea ce aveți, v-ați bucurat să fiți împreună.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

4 thoughts on “Despachetarea de Crăciun

 • December 29, 2017 at 1:05 pm
  Permalink

  Doamne, câtă bucurie reiese şi din fotografii, şi dinntre rânduri!
  Bine ai făcut că nu i-ai spus încă. Nu va mai trece mult şi va afla oricum, mai lasă-l să viseze frumos la asta. 😉
  An nou plin de împliniri!

  Reply
 • December 29, 2017 at 10:42 pm
  Permalink

  Și eu mă gândeam că anul acesta se va întâmpla și va afla cumva….mai ales că doar cu câteva săptămâni mai devreme a aflat de Zâna măseluță. Dar mă bucur că există inca magia Moșului. Și când va fi sa afle sa rămână totuși bucurie și încântare. Și Arthur a fost incantat de jucăriile surorii lui, parcă mai ceva decât de ale lui ;). Un an nou fericit!

  Reply
  • December 30, 2017 at 8:59 am
   Permalink

   Eu imi doresc sa ramana cat mai mult timp copil chiar daca da deja semne de maturizare.
   Un an nou frumos va doresc si voua!

   Reply
 • Pingback: Vechi și noi tradiții casnice de sărbători | vavaly

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: