Scoala de negocieri

“Diplomatia este arta de a lasa pe altcineva sa fie de acord cu tine” –   David Frost

balantaZilnic suntem pusi în fata situatiilor ce presupun negocierea. Fie ca avem de negoicat cu sotul pentru o pereche noua de pantofi (nu neaparat necesara), fie ca avem de negociat cu copilul pentru a-si face temele, fie sa negociem cu vecina care parcheaza zilnic masina  pe locul nostru. Succesul fiecarei negocieri depinde de o multime de abilitati pe care le avem sau le-am dobândit de-a lungul timpului, dupa ce, de multe ori, am pierdut la masa negocierii. Ne aflam într-un continuu balans în viata noastra sociala.

Am citit de curând un articol în care se vorbea despre disputele între frati si despre cât de important este sa lasi fortele beligenrante sa îsi rezolve conflictele. De ce? Ati ghicit: pentru ca micii combatanti sa îsi dezvolte abilitatile de negociatori. Pentru ca, asa cum spuneam, un bun negociator are întodeauna de câstigat.

Sa stii sa îti negociezi un salariu bun, sa negociezi facilitatile la locul de munca, sa negociezi un pret bun de la un furnizor sunt tot atâtatea beaneficii pe care ti le aduce aceasta abilitate.

Dar negocierea nu este doar o abilitate ci si o adevarata stiinta. O stiinta de care cei mai tineri dintre noi pot avea parte în cele mai ascunse secrete ale ei. Astazi arta negocierii se preda în scoli de afaceri, în scoli ce pregatesc viitori diplomati si politicieni ai tarii noastre.

În aceasta idee un grup de entuziasti reuniti sub numele Societatea Studentilor Europenisti, un ONG din Cluj Napoca, a initiat  Scoala de Negocieri pentru tinerii studenti din România, dornici sa porneasca în profesia pe care si-au ales-o pregatiti cu toate cunostintele necesare unei cariere de succes. De aceea au lansat în acest an un proiect national pilot ce va aduce în perioada 8 – 13 decembrie 40 de studenti din centre universitare ale tarii la Cluj.

1899fda4-77f3-4ccc-847f-6e6ee8b65130Prin acest proiect se doreste ca sudentii sa primeasca o lectie de viata dincolo de spatiile conventionale ale facultatilor direct de la specialistii si expertii în construirea pacii si medierea conflictelor de la PATRIR. Participarea la un astfel de proiect le va usura atât interactiunile din viata de zi cu zi despre care va vorbeam mai sus dar de asemenea. prin studii de caz si simulari îi  va familiariza cu crize internationale renumite si îi va îndemna catre gasirea unei solutii viabile la masa rotunda.


Înscrierile se pot face pâna la data de 1 decembrie 2014  completând un formular pe site-ul proiectului : www.scoaladenegocieri.com unde se pot gasi informa?ii despre speakeri, parteneri precum ?i programul.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: