Concurs Magia Pietrelor

În miezul verii, cucerita fiind de frumusetea creatiilor ce pot fi realizate cu ajutorul scoicilor, am organizat un frumos concurs. Am primit lucrari care mai de care mai originale iar participantii s-au bucurat din plin sa se joace cu aceste elemente din natura pe care le colectionam cu totii.

concurs cu scoiciUna din lucrari a atras însa atentia atât a mea cât si a celorlalti concurenti. Era un tablou superb, pictat, în care scoicile erau transformate în jucausi delfini si ghiduse broscute testoase. Doamna Violeta Cojocaru mi-a facut deosebita surpriza ca, dupa ce a iesit premianta cu coronita în concurs, sa îmi faca cadou acel tablou. De atunci îmi bucura fiecare dimineata si îmi da imboldul sa ma asez la masa de lucru.

tablou cu scoici si pictura

Asa cum se întâmpla în online, aceasta frumoasa întâmplare ne-a dus la o speciala prietenie. Am aflat astfel de minunatiile de tablouri pe care le lucreaza atunci când piticul ei îi lasa timpul necesar pentru creatie. Tablouri în care pictura si pietrele se îmbina armonios, în combinatii suprinzatoare, ca într-un joc.

Tot vara trecuta mi-a adus în atentie o alta doamna inimoasa, mamica a trei nazdravani care nu stiu când îi mai lasa timp sa realizeze minunatiile atât de cunoscute în lumea mamicilor. Atelierul Irinei este mai ceva ca tolba lui Mos Craciun: plin cu de toate. De toate felurile de figurine din ipsos mai precis. Asa m-am simtit eu când Irina Marin mi-a trimis un colet mare si greu, oferindu-se sa ma ajute în una din actiunile pe care vroiam sa o întreprind. Asa, pur si simplu. Pentru ca este generoasa, saritoare, calda si prietenoasa.

Am descoperit în uriasa cutie de toate: mijloace de transport, personaje din desene animate, fluturi si gâze, mici tablouri cu diverse subiecte, animale marine si suporturi de lumânare. Toate asteapta sa fie pictate de mânute harnice.

De ce v-am povestit toate acestea? Pentru ca aceste generoase doamne vor sa ofere si altora din aceste frumuseti. Si cum altfel s-ar putea face asta mai frumos decât printr-un concurs.

Asa cum v-ati obisnuit, mi-am facut si eu temele înainte de a veni înaintea vostra cu provocarea. De când am vazut tablourile Violetei m-am tot gândit sa fac si eu ceva folosind pietre. Am adunat din parc o mâna de pietricele, le-am pictat asa cum m-am priceput, naiv si în joaca.

Ce mi-a iesit e departe tare de ce am visat. Dar placerea de a fi încercat, de a potrivi si migali, bucuria ce am simtit-o la sfârsit, mi-au dat imboldul de a va provoca si pe voi.

Asa ca va invit la Concursul Magia Pietrelor:

afis concursRegulile concursului sunt simple: puteti face orice creatie doriti, pe orice tema (acum, în apropierea sarbatorilor ma astept sa fie multe creatii cu tema Craciunului) dar în care sa includeti si pietre. Poate fi o pietricica cât de mica. O piatra simbol, o piatra amintire, o piatra decorativa, orice fel de piatra, . Restul materialelor si tehnicile folosite sunt la libera alegere.

Durata concursului: 23 noiembrie – 22 decembrie.

Juriul va fi format din cele doua fete de care v-am vorbit, Irina si Violeta, si eu. Fiecare din noi va acorda punctaje lucrarilor, in mod secret. urmând ca apoi sa facem totalul si sa stabilim cei trei fericiti câstigatori.

Premiantii, respectiv locurile 1, 2 si 3, vor primi câte un tablou realizat de Violeta (din cele prezentate în poza) si câte 3 figurine din ipsos pentru pictat (un suport de lumânare, un tablou si un fluturas).

 

IMG_1741

Lucrarile mi le puteti trimite pe email sau le puteti adauga direct în galeria de lucrari, cu link catre blgul vostru, pagina de facebook sau unde va doriti 🙂

Galeria de lucrari:

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: