Prima întâlnire nu se uită niciodată

-Mama, tu cum erai îmbrăcată când l-ai cunoscut pe tata?

-Auzi, știi ce, hai mai bine să îl întrebăm pe el, să vedem dacă mai ține minte!

Aiurea, ce să mai țină omul minte cum eram eu îmbrăcată atunci când ne-am cunoscut cu 13 ani în urmă (da, se împlinesc pe 9 decembrie 13 ani de când ne-am cunoscut)? Totuși soțul meu m-a surprins plăcut spunându-mi că eram îmbrăcată destul de neglijent dar totuși modern, studențește, deși nu mai eram demult studentă. Aveam bocanci, bluză ușoară, portocalie, pulover mai gros, geacă denim și rucsac. E și normal, doar eram în călătorie. Noi ne-am cunoscut în timul unei călătorii așa că…

Sunt plăcut surprinsă că soțul mai ține minte dar copilul tot nu e mulțumit și continuă seria de întrebări:

-Mama, dar tu mai ții minte cu ce era tata îmbrăcat?

-Ei, eu sunt femeie și e clar că știu cu ce era îmbrăcat. În primul rând avea un palton negru, elegant, din stofă. Asta este ceea ce am remarcat atunci când mi-am ridicat ochii din carte și m-am uitat să văd cine mă deranjează și vrea să stea lângă mine. Apoi am remarcat părul lui negru și ochii cu privire intensă dar totuși timidă.

-Bine că erai tu destul de îndrăzneață încât să intri în vorbă cu mine, remarcă soțul.

-Dacă nu intram eu în vorbă cu tine nu mai eram noi azi soț și soție. Am mai remarcat apoi că avea un pulover gros, de lână, cu multe culori. Și acum îi simt textura când îmi amintesc ziua aceea și faptul că mi-am sprijinit capul pe umărul lui. Mai țin minte că avea jeanși albaștri și bocanci. A, și o borseta elegantă, bărbătească.

-Mama, eu cam observ că tu tot zici de tata că era elegant dar el nu zice de tine.

-Păi nu prea are ce să zică. Eu eram mai practică și nu prea puneam preț pe elganță pe atunci. Dar uite că dincolo de cum eram noi îmbrăcați legătura noastră s-a format din vorbe, din priviri, din atingerea mâinilor noastre. Acele strângeri de mână ale primei întâlniri nu ar trebui să fie uitate niciodată de către doi oameni care s-au îndrăgostit. ele sunt începutul unei legături, sunt momentul care pecetluiește unirea dintre cei doi.

-Mama, hai să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ai fi vrut tu să fii îmbrăcată atunci când l-ai cunoscut pe tata. Ce zici să ne uităm un pic pe magazinul ăla online pe care te uiți tu mereu?

-Zici de Answear? Da, adevărul e că avem de unde alege din acest magazin, pornind de la ținute casual, la unele sport și apoi elegante. Este un fel de garderobă virtuală de unde poți luat tot ce ai nevoie, o uniune de branduri și stiluri, astfel încât să cucerești pe cine vrei tu.

-Uite, eu dacă aș fi în locul tău aș alege asta: o cămasă casual, un pantalon alb si usor de purtat, un pulover alb si gros, un palton cu blăniță și, piesa de rezistență, o pereche de  botine roșii care să îi atragă imediat privirea și la care să asortezi un rucsac în aceeași culoare. Așa sunt sigur că ar fi spus și el despre tine că erai elegantă.

-Auzi copile, știi ce, tu ai dreptate. De fapt ai ales tu, nu am ales eu dar imi plac alegerile tale.  Între timp am devenit și eu elegantă și pentru că m-ai provocat uite, o să mă uit să văd ce produse mai au pe aici. Nu de alta dar e păcat să nu profit de reducerea de 50% de Crăciun și poate așa îmi fac și eu   cadou de sărbători una sau două rochii elegante. Și îmi dau și întâlnire cu tatăl tău în prima zi din an. Va fi prima noastră întâlnire din 2019. Eu am aceleași emoții ca în prima zi la fiecare întâlnire cu tatăl tău, indiferent cum sunt îmbrăcată sau unde ne aflăm.

-Ce mă bucur că părinții mei se iubesc așa de mult! Sper să găsesc și eu o soție care să mă iubească la fel de mult.

Auzi ce-i trece lui prin cap la 10 ani…

Super Blog 2019 – proba 24

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: